Помощ колеги, изгубих си ключа! НАМЕРЕН Е ВЕЧЕ

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 525DА

Помощ колеги, изгубих си ключа! НАМЕРЕН Е ВЕЧЕ

Мнение от toi_78 » 14 Яну 2009, 14:54

:help: Помагайте, какво да правя имам 2-ри, но се претеснявам вече да си оставям колата навън! Ако някои го намери ще черпя много! Някой има ли представа какво трябва да направя, за да се предпазя? :P
Последна промяна toi_78 на 16 Яну 2009, 1:24, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 14 Яну 2009, 15:13

Колега аз съм ключар и бих те посъветвал да си отидеш при някой мой колега да ти смени секрестноста на ключалките или поне на вратите.Също така е хубаво да си сложиш аларма на колата или ако си имал да я смениш.Това е за което се сещам.Е има и други варянти ,но те струват майка си и баща си.Успех

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
Мечтае да кара: E30 - M3

Мнение от xela » 14 Яну 2009, 15:16

В ключа има код. Отиваш в първия оторизиран сервиз на BMW и там им казваш какво си направил. След което ще ти изтрият кода на другия ключ, така че да не може да се ползва. И спиш спокойно. Направи си резервен, него също трябва да ти го програмират, иначе няма да работи.

Сашо.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 14 Яну 2009, 15:40

Какъв код бе колега?!? Ключа има чип (имобилайзер) без които неможе да запали колата.Ако в сервиз направят така,че да не може да пали с изгубение ключ тои няма да може да пали и с този който има в момента !!! Не знам дали не се бъркаш с този код за централното заключване,което няма нищо общо с паленето

ентусиаст
Аватар

Мнение от WALL » 14 Яну 2009, 15:48

Кофти тръпка колега... Пусни обява с награда за ключа, дано си го намериш.

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 14 Яну 2009, 16:29

im0tep написа:Какъв код бе колега?!? Ключа има чип (имобилайзер) без които неможе да запали колата.Ако в сервиз направят така,че да не може да пали с изгубение ключ тои няма да може да пали и с този който има в момента !!! Не знам дали не се бъркаш с този код за централното заключване,което няма нищо общо с паленето

Имобилайзерът е електронна осигуровка срещу кражба. Тя се активира след изваждането на ключа за запалването и предотвратява, чрез управляващия двигателя уред, стартирането на автомобила от неупълномощени лица. Системата използва интегрирана в ключа за запалване предавателна и приемаща единица (транспондер). Тази единица предава, при всеки нов старт, нов код на електрониката на автомобила. Само когато ключът има съответен разрешителен код се вдига блокировката...по-просто тоя чип коелга, всъщност праща код на колицата, и ако е ОК, тя пали. Колегата xela ,имаше предвид в оторизиран сервиз да препрограмират имобилайзера на колата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 14 Яну 2009, 16:37

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... A%EB%FE%F7

препрограмирай този ключ който имаш, така другия няма да може да запали колата, може да я отключи , но ще писне алармата веднага.

ПС: малка грешка има в темата - може да се поддържат 3 ключа едновременно, но трябва да се препрограмират един след друг (мисля че не повече от 5-10 секунди беше паузата между отделните програмирания

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E73 2008 3.5i , E39 2002 530d

Мнение от ares777 » 14 Яну 2009, 17:53

БМВ дилъра ми "изтри" стария ключ , поръчах си нов от Германия ... с доставката около 420 лв с ддс.
Последна промяна ares777 на 14 Яну 2009, 18:17, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от xela » 14 Яну 2009, 18:04

badsharki написа:
im0tep написа:Какъв код бе колега?!? Ключа има чип (имобилайзер) без които неможе да запали колата.Ако в сервиз направят така,че да не може да пали с изгубение ключ тои няма да може да пали и с този който има в момента !!! Не знам дали не се бъркаш с този код за централното заключване,което няма нищо общо с паленето

Имобилайзерът е електронна осигуровка срещу кражба. Тя се активира след изваждането на ключа за запалването и предотвратява, чрез управляващия двигателя уред, стартирането на автомобила от неупълномощени лица. Системата използва интегрирана в ключа за запалване предавателна и приемаща единица (транспондер). Тази единица предава, при всеки нов старт, нов код на електрониката на автомобила. Само когато ключът има съответен разрешителен код се вдига блокировката...по-просто тоя чип коелга, всъщност праща код на колицата, и ако е ОК, тя пали. Колегата xela ,имаше предвид в оторизиран сервиз да препрограмират имобилайзера на колата.

Точно такак, исках да го напиша по-достъпно, щом пита значи незнае, какво да го шашкам с думи който могат да го объркат. :idea:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от xela » 14 Яну 2009, 18:06

ares777 написа:БМВ дилъра ми "изтри" стария ключ , поръчах си нов от Германия ... с доставката около 420 лв + ддс.

Отлично!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 525DА

Мнение от toi_78 » 16 Яну 2009, 1:32

ЗНАЧЕ КАКВО СТАНА!
БЯХ В М-КАР ТАМ МИ ЗАБРАНИХА ИЗГУБЕНИЯ КЛЮЧ ДА ПАЛИ КОЛАТА И СИ ПОРЪЧАХ НОВ ЗА 364 ЛВ ПОСЛЕ СЕ ОБАДИХ НА ЗАСТРОХОВАТЕЛЯ ЗА ДА ИМ ДАМ БЕЛЕЖКАТА ОТ М-КАР В КОЯТО ПИШЕ ЧЕ С ТОЗИ КЛЮЧ НЕМОЖЕ ДА СЕ ПАЛИ И НАКРАЯ СЕ ПРЕБРАХ НА ДРУГИЯ ДЕН СЕ РАЗБРА ЧЕ ЕДИН КОМШИЯ ГО Е НАМЕРИЛ И СЕГА ПАК ТРЯБВА ДА РАЗКОДИРВАМ КЛЮЧА И ТОВА УДОВОЛСТВИЕ СИ Е САМО ЗА МОЯ СМЕТКА ,НО НАЙ СЕ РАДВАМ ЧЕ КЛЮЧА СИ Е ВЕЧЕ В КЪЩИ :winky:

Назад към E39