Масло (за скорости и хидравлика)
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Emilio написа:колко ти взеха колега, от тях ли си взе маслото или само смяната плати?
Всичко си е от тях, масло, филтър се сменя някъв вътре, и гарнитурка, + труда ( около 30-40 мин ). всичко 275 лв или нещо такова, но беше под 300 лв !!! и човека ми написа и гаранционна карта, с какво масло е сменено, на колко км и след колко трябва да се смени пак.
От обслужването съм повече от доволен, бързо, коректно и всичко си е ок.
Смяната я правих есента, ако няма промяна в цената е добре.
Друг мой познат ми ги препоръча като добър сервиз, той има същото 530 като моето, и той си сменя там редовно понеже кара много международно и ходи по 2 пъти на година за смяна.
За сведение в друг реномиран сервиз в София ми поискаха 800 лв. за същата работа.
всъщност смяната не е толко елементарна дори като при мене с ръчни скорости т.к. старото масло не само се стича а пак на тоя метод маи с вакум изсмукват всичката мърсотия в скоростната кутия, докато с отвиване на пробката ще излезе но не всичко така смятам пък знам ли, или това са били само грешни думи на приемчика в Дару като го сменявах
Аз до колкото видях, направо се сваля цялата " тава " на кутията, и се изчаква да се изтече. Това с вакума ако е вярно, то е някав метод за източване на всичкото масло от системата на автоматика , и затова и е по-скъпо, но и се сменя на 50 хил.км.
Предпочитам всяка година да си го сменям, хем ще е по-свежо, хем няма да се набутвам с 800 лв. наведнъж.
Предпочитам всяка година да си го сменям, хем ще е по-свежо, хем няма да се набутвам с 800 лв. наведнъж.
колега, на мен за вакум нищо не ми каза приемчика
каз ми, че ще изтече около 6л. и че смяната с маслото ще ми струва около 600
парите не ме притесняват, аз обичам всичко по колата ми да е перфектно
притеснява ме факта, че там не искат да дадат никаква гаранция
а все пак това е най скъпата част в колата
Затова търся алтернативи, да преценя 

НЕ КАРАЙТЕ С ПО-ВИСОКА СКОРОСТ ОТ КОЛКОТО ВАШИЯ АНГЕЛ ПАЗИТЕЛ МОЖЕ ДА ЛЕТИ!
О BMW, имам лудост в главата си от теб!
О BMW, имам лудост в главата си от теб!
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2