Едно страхотно отношение на шофьорите в чужбина

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Rijo » 12 Яну 2009, 19:18

uCnaHeTcA написа:А по темата... както каза ВиКси за пешеходците е първото нещо, което ме изуми като отидох в Испания :shock: Бях свикнал тук даже и зелено да ми свети , да чакам някой "бързащ" да си мине на червено... а там докато стъпиш на пешеходната пътека и спират... даже помня имаше един засилен към една пешеходна и ме вижда , че я наближавам и скача на спирачките от бая далеко и си спря и ме изчака да мина... :shock:
П.С. После като свикнах така в Испания , не питайте колко пъти щяха да ме блъснат като се прибрах :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Имах същото изживяване 99-та. Винаги съм мислел, че пресичам безотговорно, но наравно с испанците разбрах колко сме "стресирани". Със стъпването на платното се оглеждаш дали все пак не идва кола и си готов да скачаш назад.

За съжаление няма да се оправим. Едно, че винаги давам път на пешеходци, със страх, че джигита зад мен ще реши, че не иска да спира (поне недоволните клаксони спряха да ми правят впечатление); второ, че и пешеходците са леко нагли дори след като е светнало червено не спират, а се нижат като родопски каба гайди, въпреки, че виждат колоната от 10+ коли, който чакат за десен завой (например).
Fear написа:А под "голфаджия", да се разбира човек, който е олигофрен зад волана, а не че кара Голф. ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34-столичанка в повече

Мнение от Манчев73 » 13 Яну 2009, 14:50

BadAngel написа:аз пък смятам, че италианците са същите мърлячи като нас и като шофьори и като хора, виж по другите европейски държави нещата са доста различни :)

напълно съгласен,впечатленията ми от Италия са,че карат като в Истамбул или Делхи.още не мога да повярвам че минах 2 пъти през цяла Италия без инцидент.в Италия ми направи впечатление, че се опитват да карат по 3 коли в 1на лента,като изключвам моторетките около тях-пълен хаос.по на запад и по на север нещата се оправят
Изображение

Предишна

Назад към Страхотни истории