малък въпрос за казанчето за спирачна течност

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: му се с шпер

малък въпрос за казанчето за спирачна течност

Мнение от Nikito_nn » 12 Яну 2009, 17:14

Привет на всички колеги, съжалявам за малко тъпия въпрос който ще задам(чак ме е срам :mhihi: ). Вчера един приятел с Е39 98' 520и си купил спирачна течност че нещо му светвала лампата и иска да си долее. Отваряме ние предния капак да наливаме спирачна течност, ама половин час се дупим и са кьораме ама казанче за спирачна течност :uups: ЙОГ :mhihi: .Честно казано на мойта кола съм и изучил и най малките пинизи и простотийки и даже сам си я правя ама такова нещо не ми се беше случвало :mhihi: . Надявам се да не бъда брутално :mhihi: нареден просто ако има някой който може да обясни или най-добре да покаже със снимка ще съм много благодарен.
П.П.Търсих с търсачката ама нищо не намерих и в разни други сайтове гледах схеми ама...... :(
Благодаря предварително ;)
BMW - the POWER
Изображение - малолитражка
Изображение - М3
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Воденичаров » 12 Яну 2009, 17:17

Колата има 2 филтъра за климатика. Под кутията на филтъра от шофьорската страна се намира казанчето.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikito_nn » 12 Яну 2009, 17:29

Воденичаров написа:Колата има 2 филтъра за климатика. Под кутията на филтъра от шофьорската страна се намира казанчето.
Mерси много за бързия отговор колега, ама това означава ли че трябва да се вади цялата кутия :?:
BMW - the POWER
Изображение - М3
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i

Мнение от zlobicar » 12 Яну 2009, 17:32

Да колега вади се кутията ,не е сложно и точно отдолу е казанчето.
обичам BMW

ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikito_nn » 12 Яну 2009, 17:40

Много благодаря отново.
Поздрави ;)
BMW - the POWER
Изображение - М3
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F34 318dA, E39 520i, Civic 1,6i
Детайли за колата: 2016 F34 318dA LCI, 1997 Е39 520i, 2004 Honda Civic 1.6i

Мнение от Toni Montana » 23 Яну 2009, 22:52

ето една тема която ми помогна. :D и аз търсех каде е туй казанче. браво на колегите. :!:

ама искам да питам и друго. трябва ли да се прави нещо по специално когато искам да си сменя спирачната течност? искам да я сменя само на предните спирачки. Доколкото съм гледал има едно болче за обезвъздушаване на спирачкта. На него се нахлузва прозрачен маркуч и един развива малко а друг натиска педала. Педала се държи натисната докрай а другия завива. и т.н. докато излезе нова течност без мехурчета.
ше съм благодарен на колеги дето да ме светнат ако има по лесен начин.
виждал съм и как се прави с машина дето прай налягане в казанчето и е много по лесно ама нямам такава. :(
мерси предварително
:bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 M3 Convertible

Мнение от Ivaka » 24 Яну 2009, 17:43

Toni Montana написа:ето една тема която ми помогна. :D и аз търсех каде е туй казанче. браво на колегите. :!:

ама искам да питам и друго. трябва ли да се прави нещо по специално когато искам да си сменя спирачната течност? искам да я сменя само на предните спирачки. Доколкото съм гледал има едно болче за обезвъздушаване на спирачкта. На него се нахлузва прозрачен маркуч и един развива малко а друг натиска педала. Педала се държи натисната докрай а другия завива. и т.н. докато излезе нова течност без мехурчета.
ше съм благодарен на колеги дето да ме светнат ако има по лесен начин.
виждал съм и как се прави с машина дето прай налягане в казанчето и е много по лесно ама нямам такава. :(
мерси предварително

Без да има налягане няма да стане иди направо в некой сервиз ще ти я сменят не е скъпо. 8)
Със 200 в насрещното питай как е в първа класа,когато до мен се возят 2 кучки за украса....

Назад към E39