5 канално аудио
Модератор: Icco
9 мнения
• Страница 1 от 1
5 канално аудио
Здравейте колеги не знам дали точно тук е мястото на темата която искам да пусна, но ако трябва нека бъде преместена.
Та значи от няколко дни ми се върти един проект в главата но още проучвам всичко добре преди да започна. Става дума за 5 канално аудио въудушевих се от АУДИ А6 съседът има такова а и бившия ми шеф когато работих на автосалон и тои имаше и двете АУДИ-та със оригинални аудиосистеми БОСЕ и свирят перфектно. Идеята ми е следната: искам да направя същата конфигурация само че със CD BLAUPUNKT-тъй като има отделен един канал за събвуфър, четирите колони NOKIA които са на баварията(които свирят все още страхотно) и ще храня от самото CD, а за буфера умувам над варианта да е отзад в лявата ниша на багажника като ще направя кутията според извивките и ще поместя вътре едно усилвателче от тези китове дето се сглобяват, но не по-мощно от 40вата на което ще легулирам мощноста на входния сигнал с потенциометър, но ще ми е нужен и филтър понеже предполагам че ще има смущения от генератора на колата. Фен съм на силната музика но искам вече да го давам по кротко да чувам меки плътни баси и тънки и приятни високи тонове.
Знам че наи лесно става със готово стъпало и суб от магазина но ми трябва мястото в багажника, а не както преди два буфера и като тръгмнем със семеиството на някъде и всичкия багаж вътре с нас та да се чудят другите къде и как да седят
даите мнения и ако някой го е правил по подобен начин нека сподели ще съм много благодарен
Та значи от няколко дни ми се върти един проект в главата но още проучвам всичко добре преди да започна. Става дума за 5 канално аудио въудушевих се от АУДИ А6 съседът има такова а и бившия ми шеф когато работих на автосалон и тои имаше и двете АУДИ-та със оригинални аудиосистеми БОСЕ и свирят перфектно. Идеята ми е следната: искам да направя същата конфигурация само че със CD BLAUPUNKT-тъй като има отделен един канал за събвуфър, четирите колони NOKIA които са на баварията(които свирят все още страхотно) и ще храня от самото CD, а за буфера умувам над варианта да е отзад в лявата ниша на багажника като ще направя кутията според извивките и ще поместя вътре едно усилвателче от тези китове дето се сглобяват, но не по-мощно от 40вата на което ще легулирам мощноста на входния сигнал с потенциометър, но ще ми е нужен и филтър понеже предполагам че ще има смущения от генератора на колата. Фен съм на силната музика но искам вече да го давам по кротко да чувам меки плътни баси и тънки и приятни високи тонове.
Знам че наи лесно става със готово стъпало и суб от магазина но ми трябва мястото в багажника, а не както преди два буфера и като тръгмнем със семеиството на някъде и всичкия багаж вътре с нас та да се чудят другите къде и как да седят

идеята ми е да подобря малко звука от към баси не искам сила а и колега не знам защо всички хора свързват 5 или 6 каналното аудио задължително с ДВД даже и не знам на А6-цата да има устроиство което да чете ДВД просто искам да обогатя звука това е и благодаря за въпросите все пак но ако успея да реализирам това ще пусна и снимки с обяснение кое как
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
nikito написа:идеята ми е да подобря малко звука от към баси не искам сила а и колега не знам защо всички хора свързват 5 или 6 каналното аудио задължително с ДВД даже и не знам на А6-цата да има устроиство което да чете ДВД просто искам да обогатя звука това е и благодаря за въпросите все пак но ако успея да реализирам това ще пусна и снимки с обяснение кое как
Колега обикновените Мп3 са стерео, затова споменах думата ДВД. Ако целта ти е просто да разделиш звука на високи средни и ниски, определено да го правиш 5 канала е най-сложния и безмислен начин. Не виждам каква идея имаш звука да стане 4.1 (или 5.1) като няма да гледаш филми с долби съраунд, а както казах мп3-тата са си стерео и на колкото и канала да ги разделяш звука който чуваш ще си е същия.
- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
Хубавите Плеари имат опция на изходите предни, задни и субб да се подава басс, среди и високи като всичко се регулира през кроссоувър !!
До тука стигаме до 3 лентово разделение за звука и извода е че ще са ти нужни два усилвателя и маса пари за говорители задължително компоненти
До тука стигаме до 3 лентово разделение за звука и извода е че ще са ти нужни два усилвателя и маса пари за говорители задължително компоненти

- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Както и на Босе в гореспоменатото Ауди така и в другите коли стереото си е все двуканално (ляв - десен канал)Това ,че имаш 4-6-8 или 100 говорителя не го прави 4-6 или 100 канално.Ако искаш 5.1 звук като на домашно кино вече е съвсем различен въпрос и там говорим за head unit възпроизвеждащ DVD дискове както и DVD аудио дискове на които аудио форматът е 5.1 .Там обаче ти трябва и процесор към системата който не е никак евтин. В твоят случай преполагам искаш просто да подобриш звуковата картина в колата си монтирайки отпред и отзад широколентови говорители или компонентни говорители и добавен subwoofer за най ниските честоти.На прост език както колегите ти го написаха по-горе слагай активен или пасивен sub+amp и си готов.
Ако искаш багажника да ти е празен слагай добри елипси отзад на кората-това е.От тук натам колкото повече инвестираш в компоненти толкова по-добре ще свирне.Може да се доближиш до BOSE а може и да го минеш всичко зависи от инвестицията.
Ако искаш багажника да ти е празен слагай добри елипси отзад на кората-това е.От тук натам колкото повече инвестираш в компоненти толкова по-добре ще свирне.Може да се доближиш до BOSE а може и да го минеш всичко зависи от инвестицията.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
9 мнения
• Страница 1 от 1