Едно страхотно отношение на шофьорите в чужбина
Модератори: mitaka7, Общи модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Едно страхотно отношение на шофьорите в чужбина
Това не е точно страхотна история ,но станалото ми направи много голямо впечатление.
Сега съм на гости при майка ми и баща ми в Италия и реших два дни да ходя на работа с баща ми преди да се прибера в България.Тръгваме си вечерта от Рим за вкъщи живеем на не повече от 10-тина минути от Рим и на едно от натоварените шосета за изход от Рим става случката ,която ми направи впечатление.Карахме в колона и колата пред нас спря доста бързо ние по нея и в един момент чувам баща ми да вика не не не ,когато се обръщам виждам една много бързо движеща се кола как удря едно куче немска овчарка и кучето се завърта и се удря в другата кола.Реакцията на хората точно в този момент направо ме впечатли.Всички слязохме ,а представете си натоварен път и всички да не мърдат какво става.След като слязохме се събраха може би 20-30 и повече автомобили от ,които и за миг не се чу клаксон автобуси на градския транспорт стояха мирно без да бибткат.Минаха няколко мотористи ,които също отбиха ,слязоха и с няколко човека преместиха кучето на тротоара ,веднага се обадиха на ветеринара и изчакаха идването му и чак тогава си тръгнаха.И след като си тръгнахме се запитам това в България възможно ли е по дяволите ,тук като някой блъсне човек бяга ,а камо ли като блъсне животно ще каже майната му и ще си замине.
Сега съм на гости при майка ми и баща ми в Италия и реших два дни да ходя на работа с баща ми преди да се прибера в България.Тръгваме си вечерта от Рим за вкъщи живеем на не повече от 10-тина минути от Рим и на едно от натоварените шосета за изход от Рим става случката ,която ми направи впечатление.Карахме в колона и колата пред нас спря доста бързо ние по нея и в един момент чувам баща ми да вика не не не ,когато се обръщам виждам една много бързо движеща се кола как удря едно куче немска овчарка и кучето се завърта и се удря в другата кола.Реакцията на хората точно в този момент направо ме впечатли.Всички слязохме ,а представете си натоварен път и всички да не мърдат какво става.След като слязохме се събраха може би 20-30 и повече автомобили от ,които и за миг не се чу клаксон автобуси на градския транспорт стояха мирно без да бибткат.Минаха няколко мотористи ,които също отбиха ,слязоха и с няколко човека преместиха кучето на тротоара ,веднага се обадиха на ветеринара и изчакаха идването му и чак тогава си тръгнаха.И след като си тръгнахме се запитам това в България възможно ли е по дяволите ,тук като някой блъсне човек бяга ,а камо ли като блъсне животно ще каже майната му и ще си замине.
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Slavi_m написа:Когато бях в Рим,не съм забелязал някакво много културно отношение,но иначе похвално..
Е ако не ти се е случвало нещо изискващо културно отношение е нормално да не си забелязал.
По темата - наистина похвално. Има още доста да мечтаем и тук да стане така.

- Mishel_Vaian
- ИС-пушил ентусиаст
-
- Кара: С 601 Трабант И С БМВ 318
- Мечтае да кара: Ферари ф 40
- Детайли за колата: Малко е счупена , но и предстои реставрация
Тук даже ще има включване на задна минаване отново през кучето , спиране , слизане снимка с телефона и на другия ден цял клип във Вбокс 

My life is all I have ...
Не е важно какво БМВ караш а доколко си ентусиаст ...
Не е важно какво БМВ караш а доколко си ентусиаст ...
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Като цяло шофьорите са доста по-възпитани. Като си на пешеходна пътека - спират, даже и на пешеходеца да му свети червено и реши да мине - колите няма да го прегазат, а ми ще спрат...ще те изчакат...без симфония от 93949 клаксона...и така. Докато тука....жив ще се изядат едва ли не защо пресичаш
А щом за едно куче, всеки става и почва да помага с каквото може, че чак и ветеринари се викат, представете си ако беше човек....абе няма смисъл да коментираме.

А щом за едно куче, всеки става и почва да помага с каквото може, че чак и ветеринари се викат, представете си ако беше човек....абе няма смисъл да коментираме.

Mishel_Vaian написа:Тук даже ще има включване на задна минаване отново през кучето , спиране , слизане снимка с телефона и на другия ден цял клип във Вбокс

А по темата... както каза ВиКси за пешеходците е първото нещо, което ме изуми като отидох в Испания

П.С. После като свикнах така в Испания , не питайте колко пъти щяха да ме блъснат като се прибрах

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Даааа,тука ако се научим да не свирим на клаксоните като луди и да не се нервим излишно доста ще ги настигнем в това културно отношение по пътищата.Все пак човек първо трябва да се научи да не се ядосва когато е зад волана и да не бърза с реакциите си спрямо другите участници в движението.
На всички желая безаварийно пътуване и по малко нерви на пътя! 

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Даааа,тука ако се научим да не свирим на клаксоните като луди и да не се нервим излишно доста ще ги настигнем в това културно отношение по пътищата.Все пак човек първо трябва да се научи да не се ядосва когато е зад волана и да не бърза с реакциите си спрямо другите участници в движението.
На всички желая безаварийно пътуване и по малко нерви на пътя! 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Ivo_Borisov написа:Даааа,тука ако се научим да не свирим на клаксоните като луди и да не се нервим излишно доста ще ги настигнем в това културно отношение по пътищата.Все пак човек първо трябва да се научи да не се ядосва когато е зад волана и да не бърза с реакциите си спрямо другите участници в движението.На всички желая безаварийно пътуване и по малко нерви на пътя!
дай първо да се научим да караме и на колегиалност пък тогава останалите неща

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Хората са откирили отдавна топлата вода-че когато шофираш с кеф и няма изнервящи ситуации, които да ти помрачат удоволствието е много по- добре.Тука си е парад на селянията-всеки да се покаже на по- голям гъзар и бабаит 

Никой не мое ма връне на селу!
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
в унгария ми направи впечатление за пръв път. седим на тротоара и още се чудим дали да тръгнем и тия спреха цела върволица -поне 10 коли...! и те се чудат с мене дали ше тръгна...!!!
аз мислех ,че нещо си чакат до банкета ,а те орицата ме чакали мене...!! така и не можах да свикна като наближа платното пеша да не отскачам на 5м назад със салто ,а да си минавам ,щото ората спират и пускат....!

- t_andonov
- ентусиаст
-
- Кара: Е 30
имаме привилегията да живеем в най-големия кенеф на европа след албания и косово
една учена глава наскоро по ТВ беше казал 40 год. комунизъм 40 год .преход по скоро не чакайте да се оправи положението
как да е а за пешеходните пътеки образеца е в ст.загора всички по които съм минавал са направени като лежащ полицай щеш не щеш намаляш
ей тва е положението в булгаристан нема се плашите остават само 20 годинки преход 

Да бе, голям пример са заралии
Като не си от там, а от друг град и минеш през зарата или скачаш на спирачките в последния момент или стават едни скокове в стил екшъните от улиците на Сан Франциско
Нито пешеходен светофар има пред тях, нито знак за неравности, а и на някои маркировката едвам се вижда. По 10см. високи и не знам колегите с ниски маска как минават
А по темата. Кеф ми е културата на хората от нормалните държави. Може да са малко скучни, но култура и дисциплина има такава, за каквато още десетилетия има да си мечтаем. Колкото до нервите, те са резултат от цялото ни изнервено ежедневие. И там не са светци. Просто всичко им е по-уредено, по-малко нерви, а и знаят, че ако нещо сгафят ще бъдат наказани, а не както при нас - трепеш, минаваш с условна

Като не си от там, а от друг град и минеш през зарата или скачаш на спирачките в последния момент или стават едни скокове в стил екшъните от улиците на Сан Франциско

Нито пешеходен светофар има пред тях, нито знак за неравности, а и на някои маркировката едвам се вижда. По 10см. високи и не знам колегите с ниски маска как минават

А по темата. Кеф ми е културата на хората от нормалните държави. Може да са малко скучни, но култура и дисциплина има такава, за каквато още десетилетия има да си мечтаем. Колкото до нервите, те са резултат от цялото ни изнервено ежедневие. И там не са светци. Просто всичко им е по-уредено, по-малко нерви, а и знаят, че ако нещо сгафят ще бъдат наказани, а не както при нас - трепеш, минаваш с условна

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2