Проблем ABS & ASC - 525 TDS 98
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем ABS & ASC - 525 TDS 98
Проблема е следния, докато се прибирах вчера от работа на таблото ми светнаха 2те оранжеви лампи, едната която показва за изключено ASC, и другата за ABS в дясната част на таблото, след като изтествах установих че наистина и 2те системи не функционират, при спиране ABS - никакъв не лови, педала е умрял, при рязък старт ASC не работи също, общо взето в момента съм бедствие на пътя, мисля си да я закарам на една диагностика ако има някаква грешка да я изчистят.
Чувал съм за хора със същия проблем, но нищо конкретно като полезна информация за отстраняването и така... също искам да отбележа че на сутринта си пала колата ии тия пак си светат и общо взето май не е сценична треска..
Ако някой може да каже полезен съвет, освен този да не я карам в момента на тая киша, ще се радвам на подкрепата.. Обичам си колицата не искам да я смазвам...
Чувал съм за хора със същия проблем, но нищо конкретно като полезна информация за отстраняването и така... също искам да отбележа че на сутринта си пала колата ии тия пак си светат и общо взето май не е сценична треска..
Ако някой може да каже полезен съвет, освен този да не я карам в момента на тая киша, ще се радвам на подкрепата.. Обичам си колицата не искам да я смазвам...
Пръскай цилиндри но не връщай газта..
- Teogop
- младши ентусиаст
-
- Кара: бързо
Най-вероятно някой от датчиците за ABS-а. Те влияят и на двете системи. Сигурно веднага ще се хване на диагностика.
- vaaseetoo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525 ТДС
колега искам да ти кажа 4е и аз имах такъв проблем!!!!
и при мен колегите бяха сигурни, че е датчик но се оказа, че не съм имал спирачна течност защото ми бяха износени задните накладки!!!!
Иди на диагностика първо и ако не се окаже датчик провери и течноста все пак

и при мен колегите бяха сигурни, че е датчик но се оказа, че не съм имал спирачна течност защото ми бяха износени задните накладки!!!!
Иди на диагностика първо и ако не се окаже датчик провери и течноста все пак

а
вчера сащия проблем и при мен.днес сутринта свалих датчика почистих го избарсах го и сасега всичко е ток
******Colin McRae 1968-2007******

http://www.vbox7.com/play:6781825e

- I.V.G.
- младши ентусиаст
-
- Кара: E-39TDS
по някой път като минеш през някоя дупка и те светкат,но като огасиш колата после се оправят,около 180лв в BMWсервиз и още около 60-80 за работа,защото е много трудна смяната трябва да свалят гумата и той се е олъщил

- vlindos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 520i '97
I.V.G. написа:по някой път като минеш през някоя дупка и те светкат,но като огасиш колата после се оправят,около 180лв в BMWсервиз и още около 60-80 за работа,защото е много трудна смяната трябва да свалят гумата и той се е олъщил![]()
![]()
И при мене святкат откак се появи снега. Ама и изгасят от време на време. Тъй че си мисля че се мокрят нещо иба ли го, ама миналата зима нямах проблема...
- vaaseetoo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525 ТДС
vlindos написа:I.V.G. написа:И при мене святкат откак се появи снега. Ама и изгасят от време на време. Тъй че си мисля че се мокрят нещо иба ли го, ама миналата зима нямах проблема...
колега щом ти гаснат от време на време не е добре без АБС и АСЦ лошо е зимата вземи си го оправи, че някаде ще ревеш

12 мнения
• Страница 1 от 1