съвет за Е39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
съвет за Е39
Здравейте!От няколко кодини карам Бмв-Е36 и дойде време да се замисля за малко по-нова кола,като мисля да не изневерявам на марката,като изключа това,че силно се замислям за дизелов мотор!наскоро ми изпадна една Е39-ка,525 тдс 97-ма година,но ми направи впечатление,че е на над 300 000 километра!след доста четене по форума все още не мога да взема решение дали да я взема или да търся по нова година кола!ще помоля каращите такава кола за съвет,относно мотора и т.н.!колата е нов внос и собственика и търси около 8000 лв,пък и все още не съм се пазарил!много ще съм благодарен за съвети!
километрите не са много, защото тдс не може да намериш на малко километри, бензин ако е по голям шанс има да намериш на по малко км, но ти си се ориентирал добре, гледаи салона волана дали са запазени и взимаи, всичко е до късмет, имам авер с 525 тдс дето си го взе преди 1 година, за 1г. мина 60 000 км,
а тдс-а му е на 11 години, сметаи.. ако всяка година е каран по толкова, колко км са ? = 660 000 км =)
а за тдс на 300 000 км е нищо, ако са реални
и естествено ако е поддържана колата
а тдс-а му е на 11 години, сметаи.. ако всяка година е каран по толкова, колко км са ? = 660 000 км =)
а за тдс на 300 000 км е нищо, ако са реални

и естествено ако е поддържана колата
Последна промяна Ca_Ma на 08 Яну 2009, 14:33, променена общо 1 път
- Sivako
- младши ентусиаст
-
- Кара: F20 116d / F01 750i xDrive
- Мечтае да кара: Колело
st_piskov написа:ами то затова питам,все пак не съм карал дизел до този момент!имаш в предвид,че са и много километрите ли?
Не са въобще много ако е поддържан двигателя ще си удари милиончето и доста повече,Тдс е един от най здравите двигатели на БМВ

- Vasiliok
- Потребител
-
- Кара: BMW 320d Touring M package 2003
- Мечтае да кара: BMW X5
Аз си взех миналото лято за 9000 един ТДС комби на 198 000 реални и съм доволен засега. Гледам да се грижа както трябва за него и моя съвет е че километрите са му малко множко, поогледай се още ,не бързай да се меташ на първия баварец. Хората са казали: който е изчакал, не е сбъркал. Поуката оставям на теб.
- vaaseetoo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525 ТДС
човече ако питаш мен всичко е на късмет, ако мислиш, че това е твоята кола я вземай пък и парите не са много аз сим с тдс и съм много доволе успех и послушай и колегите не бързай много!!!!
- zlobicar
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
zlobicar написа:Много е важно как е подържан,ако е подържан добре нощо му няма на 300хил.
Подкрепям напълно,вижте го в сервиз преди да го купиш.
Ако всичко е наред го отнасяй,цената е добра!
благодаря ви за отзивите,мотора ми се струва,че работи добре,все пак и ще го закарам на майстор!салона е горе-долу запазен,като изключа шофьорската седалка,която е леко скъсана!има на места по тавана и предния капак лакът на много места се е износил и ще иска препръскване!от прочетеното във форума оставям с впечатление,че тдс-ките са с верига!
Имай на впредвид , че качествено подържани TDS-и В България има много малко , а още по-малко от тях се продават , да не кажа , че почти и не се продават. Тези , които се продават им се търси възможно най-високата цена на пазара и това е естествено , защото според мен всеки , който си е подържал качествено колата и знае , че му е перфектна ще и търси такава цена. Цените им са горе долу , колкото на най-евтиното 525d , но ако предпочетеш за тези пари най-евиното 525d пред най-скъпия 525 TDS според мен има голяма вероятност с това 525d да получиш качество горе долу като на най-евтините 525 TDS.
Моя съвет е ако на първо място търсиш цена , а не качествена кола да си търсиш 520i , защото мисля , че е по лесно да намериш много по читав екземпляр.
Моя съвет е ако на първо място търсиш цена , а не качествена кола да си търсиш 520i , защото мисля , че е по лесно да намериш много по читав екземпляр.

///sasho написа:Имай на впредвид , че качествено подържани TDS-и В България има много малко , а още по-малко от тях се продават , да не кажа , че почти и не се продават. Тези , които се продават им се търси възможно най-високата цена на пазара и това е естествено , защото според мен всеки , който си е подържал качествено колата и знае , че му е перфектна ще и търси такава цена. Цените им са горе долу , колкото на най-евтиното 525d , но ако предпочетеш за тези пари най-евиното 525d пред най-скъпия 525 TDS според мен има голяма вероятност с това 525d да получиш качество горе долу като на най-евтините 525 TDS.
лошото е,че трудно можеш да разбереш,че мотора е подържан при нов внос на кола!запалих се по 525-цата от мой познат,доста ми хареса колата(говоря за 163коня мотора,мисля,че колата беше 2003 год)страшно ми хареса и возия и мощност,с две думи- за мен перфектен автомобил!но доста са и парите за такава кола,та затова се спрях на по евтиния вариант тдс мотора и по слаба година!пък и все пак всичко е и до късмет!
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
колега аз съм с тед 97-ма, карам го вече една година и съм доволен от колата. за вървенето ми дава това което искам, по магистралата со включвам авто пилота на 160 170 км, пробвъл съм я на два пъти колко ще вдигне и отива до 220 (за мен тези скорости са нормални понеже карам пистов мотор).
Както един колега беше споменал по-горе закарайте я първо на сервиз да я видят и ако е възможно я закачи на компютър да и проверят геометрията
успех
Както един колега беше споменал по-горе закарайте я първо на сервиз да я видят и ако е възможно я закачи на компютър да и проверят геометрията

успех

22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2