Съвет за избор на 50" плазма

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 08 Яну 2009, 2:47

Penchev написа:майко мила ,новата година тоя телевизор я направи неповторима :!:
Георги Пенчев

знам какво си гледал по нова година та си бил смаян :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
и аз го гледах и наистина беше както винаги на ниво

Иначе и аз препоръчвам ЛЦД - плазмата просто има навика много лошо след като изтече гаранцията да се прецаква почти непоправимо (поправимо е само с подходящи финанси)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 08 Яну 2009, 2:55

Всички, дето препоръчвате ЛЦД като "новата" технология сте леко в грешка, новата технология вече е ОЛЕД и се очаква през 2009 рязко спадане на цените на ЛЦД продуктите, така че едва ли сега е най-добрия момент да се харчат пари за ТВ, освен ако не го сменяте всяка година :idea:
In Ban We Trust!

ентусиаст
Аватар

Мнение от veso VTK » 08 Яну 2009, 8:11

---Извинявам се за оффа ама не се сдържах :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09039358

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 08 Яну 2009, 8:30

veso VTK написа:---Извинявам се за оффа ама не се сдържах :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

За тоя май си заслужава по интернет да се поръча :mhihi:

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 08 Яну 2009, 10:08

Този Панасоник за 103 бона не може да влезе и премине през нито едно стълбище :mhihi: Моят , на половината на този трудно премина :)

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Мнение от Tenata » 08 Яну 2009, 10:18

Един глас за ЛСД, по развита технология от плазмените.Колкото повече пари дадеш-толкова по-добре. Плазмите винаги са големи като диагонал-от порядъка на 32" и нагоре.Те са много подходящи за премиери, например, някоя голяма зала, където дават филмовите награди, например, и се гледа яснота и голям ъгъл на виждане, отколкото качество на картината.Лично за мен плазмата има голяма преднина като технология, предвид, че се търси и повече, главно заради съотношението цена/диагонал на дисплея.Аз харесвам повече LCD, макар да отстъпва на плазмата по ъгъл на виждане, и по нива на черното.Дори вече LCD ги правят по-големи, на конкурентни цени с плазмата.Според помещението, с осветление от ниско към нормално, плазма е по-добрият избор, а при добре осветени или силно осветени помещения, идва ред на LCD.Като цветове на квадратен инч плазмата има предимство, но пък по-ярка картина предлагат LCD-дисплеите.При материал с тъмни нюански, като DVD, плазмата държи предимство, докато при различен ъгъл на виждане LCD отстъпва.Плазмите са около 160 градуса ъгъл на виждане, докато най-добрите LCD са към 130, грубо казано.За монитор, LCD TV е малко по-добре, главно заради по-ясната картина при по-дребните детайли, без прескачане на образа (flick), и с пълен цветови детайл.При бързи и динамични движения, плазмата отново държи преднина, тъй като има по-високи нива на контраст, и почти няма phosphor lag, особено при по-скъпите модели.Някои LCD страдат от оставането на следа на образа, където някои пиксели просто изостават.В самолетите, например, LCD е по-добрият избор, тъй като при LCD няма газ, и не се влияе от налягането при различна височина.По отношение на живота на дисплея, съотношението е почти равно, все пак LCD ще съществува, докато лампата осветява, така да се каже.Плазмата води и при големите диагонали, много е трудно LCD над 45", без пикселни дефекти, заради дефектирали транзистори.
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 08 Яну 2009, 10:45

Тена , гледах доста телевизори ,но определено в Бравията с енжин 2 генерация с най-големия диагонал ми потънаха очите :!: Плазмени телевизори гледах ,но в тяхното излъчване нищо не ми хареса :confused: просто не ми е ясно това ,което казваш :shock:

Георги Пенчев
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 340!!!
Мечтае да кара: Е34 М5 - Е30 М3

Мнение от БаЯн » 08 Яну 2009, 10:58

Занимавам се с това по цял ден монтирам и слагам плазми или лсд-та по заведения и каде ли не :mhihi: И двете си имат някакво предимство но от цяло което монтирам повече ми харесват Лсд-тата :)
Изображение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 08 Яну 2009, 11:15

лсд-тата единственият им проблем като си зимах плазмата преди години беше ,че нямаха такива големи диагонали-са имат! според мен образа им е по-добър. има нови технологии. ако те бие парата си вземи пайнър и ше се родиш ,ма са бая скъпи. за сметка на тва са супер-качествени. иначе едно самсунгче си върши екстра работа. имат страхотна резолюция и са доста ярки и контрастни вече....

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 08 Яну 2009, 14:17

veso VTK написа:---Извинявам се за оффа ама не се сдържах :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

От магазина в Варна ми казаха,че в София едва смогвали с заявките за тоя телевизор и имало доста заявки за него :shock:

Спрял съм се на Самсунг понеже като цена качество са горе долу добри,иначе знам че хубавите 50" плазми и ЛСД-та са от 3500 нагоре лева,ма като че ли не ми се дават толкова пари засега :roll:
За тия пари ще се вземе някакво 50"ЛСД,което ще е някакъв нисък клас и ще ми замазва картината,черния му цвят ще е калпав.....
Та май ще е плазма,благодаря за сега!

Потребител
Аватар

Мнение от Miliev » 08 Яну 2009, 14:40

имам 40" плазма Самсунг от 6 месеца. Цифровата телевизия е от Булсат и съм доволен засега. HD пакета е скъп а са малко програмите, така че не знам как ще се държи там. От 4 месеца го ползвам като монитор за комп-а и мога да кажа че Много съм доволен от това му качество, става много лесно и се държи доста стабилно. Гледам го от 4 метра в хола и когато ползвам компютъра е от близо, но засега не съм чуствал умора или напрежение. За парите съм много доволен от качеството, като единствено ми се иска да видя как би изглеждал на по-висока резолюция :). Успех с покупката!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 08 Яну 2009, 15:05

Сред недостатъците на плазмените дисплеи са големите по размери пиксели — на практика е проблем да бъде постигнат размер, по-малък от 0,5-0,6 мм. Минималният размер на един такъв екран е 32" или 82 см и единственият начин за увеличаване на резолюцията е чрез увеличаване на диагонала. Освен това гледането на плазмен екран от сравнително близко разстояние не е препоръчително заради наличието на трептене, породено от начина на функциониране на самия дисплей. При определени обстоятелства плазмите могат да „прогарят“ подобно на CRT мониторите, на които дълго време е било показвано едно и също изображение. Казано с други думи, тези дисплеи стареят с времето и имат относително малко (за момента) време на живот на пикселите — между 5 и 10 години при няколко часа на ден употреба и постепенно губят качествата си. Оптичните свойства на пикселите след този период се влошават и изображението става бледо и неконтрастно. Освен това поради използването на високо напрежение консумацията им е доста висока — от порядъка на 250W за 42-инчов модел.
Източника: http://bg.wikipedia.org/wiki/Монитор

И все пак ако имаш дете не е препоръчително да купуваш плазма заради факта че децата по цял ден зяпат в телевизора а плазмата си пече яко особено ако е 50 инча...

ЛЦД--то е много по-развито като технология и за нормални пари по-скоро ще намериш хубаво ЛЦД отколкото плазма. Хубавите плазми са много скъпи.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Evelin Cotsev » 08 Яну 2009, 15:12

такава мисля , че има продадена по коледа :)
It`s party time !

ентусиаст
Аватар
Кара: е70 sd

Мнение от asasin18 » 08 Яну 2009, 16:59

по - скъпия защото е FULL HD - това значи че е с по висока разделителна способност

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Mercedes-Benz E280 4Matic
Мечтае да кара: отново BMW

Мнение от SpLiT » 08 Яну 2009, 17:22

SaSo написа:
Penchev написа:Според мен със закупуването на плазма освен ,че си купуваш "фурна" (стара технология) друго не правиш ;) Защо не помислиш за течно-кристален телевизор ,те не са скъпи вече ?

:arrow: http://www.sony.bg/product/t46-w-series/kdl-52w4500 замаях се от възможности те му и качеството на картината , невероятен звук вади :shock: като му набримчиш волумето и гарантирано не чуваш човека до теб колкото и да ти крещи в ухото а от кривене няма и следа :bowdown: майко мила ,новата година тоя телевизор я направи неповторима :!:

Един съвет :arrow: за 50+ инча телевизор си намери много голям бус ,защото аз си мислех ,че ще го вкарам в комбито ,но за първи път ударих сериозна греда :shock: кашона е по-голям от долна част на средно статистически шкаф на кухненска мебел :shock:
В Дукато от големите се наложи да бутнеме задния ред седалки за да го вкараме ...

Георги Пенчев

Аз моя 40''вия го пренасях с Рено Канго ... Супер се събра отзаде... А иначе днес взех един 32'' и се събра идеално отзад в багажника на Е34ката седан... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Понякога баниците вършат страшна работа... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

А иначе не се занимавай с глупости ами си вземи едно ЛЦД тия плазми са остаряла технология...

Аз с компота преди месец прекарах 42" Филипс... добре че го купих преди да взема Ауди А3... нямаше да имам телевизор :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Предишна

Назад към Извън Темата