Car CD/MP3 Player
Модератор: Icco
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
ати,моя дискмен братята американци отдавна са му намерили цаката как да го ХАКНАТ
Още през 2001 братовчед ми от америката ми скри топката.
За целта ти трябва СКАПАН касетофон с що годе ПРИЛИЧЕН вграден усилвател,Самия дискмен с МП3 четене и ЕДНА адаптерна касета.Касетата се поставя в гнездото на касетофона като съвсем стандартна касетка.Тя си има жички който извеждат сигнала от изхода на дискмена и незнам по къв начин работят но си свири все едно вътре има нормална ЛЕНТОВА касета
После ти трябва някъкъв адаптер от 12Волта да ти прави 4,5 за да ти хранят плеъра иначе заводите на Тошиба или Варта ще трябва да работят за теб
Общо взето това е
П.С.АААА цената на адаптерната касета марка ХАМА е около 20 лева зависи от къде я намериш

За целта ти трябва СКАПАН касетофон с що годе ПРИЛИЧЕН вграден усилвател,Самия дискмен с МП3 четене и ЕДНА адаптерна касета.Касетата се поставя в гнездото на касетофона като съвсем стандартна касетка.Тя си има жички който извеждат сигнала от изхода на дискмена и незнам по къв начин работят но си свири все едно вътре има нормална ЛЕНТОВА касета

П.С.АААА цената на адаптерната касета марка ХАМА е около 20 лева зависи от къде я намериш

само дето с адаптерната касета режеш честотите под 80 херца и тези над 14килохерца (майната им на високите, ама плътния бас си е плътен и мек бас:)
по добрия вариант, е да си изведеш сам линейни входове (е требе да се поотвори и да се поразгледа...)
а и трябва да се внимава какъв точно е line-out-a на преносимото устройство, както и какъв точно е line-in -a на касетофона...
ако не ме лъже паметта (туртурело и фаст и който може да помага:) line-out-a трябва да хвърля 0.75V i da има изходно съпротивление 47 килоома, line-in-а също да е таквоз...
по добрия вариант, е да си изведеш сам линейни входове (е требе да се поотвори и да се поразгледа...)
а и трябва да се внимава какъв точно е line-out-a на преносимото устройство, както и какъв точно е line-in -a на касетофона...
ако не ме лъже паметта (туртурело и фаст и който може да помага:) line-out-a трябва да хвърля 0.75V i da има изходно съпротивление 47 килоома, line-in-а също да е таквоз...
<br>
br
br
ati, одавна несъм виждал да се продават някъде шейни.. Едно време бяха много на мода, но откато излязоха махащите панели поизчезнаха.
Преди време ми бяха откраднали само панела на касетофона и понеже имам същата касетка адаптер си ходех с лаптопа в колата и слушах mp3, нямам впечатления да се чува лошо, но не е и директно от cd - така, че системата работи!
Според мен можеш да си намериш свестен cd player за около 150лв, мен са ми предлагали и за по 50лв, но понеже не е това, което търся не съм ги вземал ..
Преди време ми бяха откраднали само панела на касетофона и понеже имам същата касетка адаптер си ходех с лаптопа в колата и слушах mp3, нямам впечатления да се чува лошо, но не е и директно от cd - така, че системата работи!
Според мен можеш да си намериш свестен cd player за около 150лв, мен са ми предлагали и за по 50лв, но понеже не е това, което търся не съм ги вземал ..
проблема със касетите-адаптори е че вкарват много шум от самия механизъм (електромагнитен- във касетата има точно една касетофонна глава която симулира лентата) а също така и че самите касетофонни предусилватели вградени във всеки автокасетофон са шумни- все пак са направени да работят със долби което обаче не можеш да го пуснеш от диска щото не е кодиран... то наи-добре ша е да е кодиран със dbx ама млади сте повечето- не сте го и чували. едно време имше даже плочи кодирани със dbx
та така- шумно е, но като евтино решение бива.
относно реженето на честотите.. не знам за вас, ама аз във движеща се кола 14 килохерца да се убия не мога да чуя, а 80те херца отдолу ако имаш 100 литрова кутия ще ги чуеш като тътен (70-80 херца е това което ние чуваме като убииствен бас- по ниското го усещаш в корема но не и в ушите
)... а ако имаш нормални говорители в корите е все тая- щото тия мембранки нямат да достатъчно площ да изкарат нещо като звук като трептят 80 пъти в минута
на тях им даи от 120 нагоре- дори със акустична помощ (резонанс) пак не слизат много надолу.
което ми напомня- имах едни колонки на които пишеше 60-18кхерца... викам чакай да пробвам да видя ... връзвам генератора, закачам един малък усилвател и почвам да меря (едно че съм малко глух ама то не се брои).. отгоре изкараха 14 кхерца (аз повече и не чувам така че все тая), отдолу ги гледам бръмчат на 100 (но не бас, просто си бръмчат), слагам по-надолу- треперят ама звук тз и корема нищо не казва ...
та така....
не гледаите характеристиките- нищо не може да се чуе от тях си изключение на синусовата мощност (RMS). другото е ... маркетинг

та така- шумно е, но като евтино решение бива.
относно реженето на честотите.. не знам за вас, ама аз във движеща се кола 14 килохерца да се убия не мога да чуя, а 80те херца отдолу ако имаш 100 литрова кутия ще ги чуеш като тътен (70-80 херца е това което ние чуваме като убииствен бас- по ниското го усещаш в корема но не и в ушите

което ми напомня- имах едни колонки на които пишеше 60-18кхерца... викам чакай да пробвам да видя ... връзвам генератора, закачам един малък усилвател и почвам да меря (едно че съм малко глух ама то не се брои).. отгоре изкараха 14 кхерца (аз повече и не чувам така че все тая), отдолу ги гледам бръмчат на 100 (но не бас, просто си бръмчат), слагам по-надолу- треперят ама звук тз и корема нищо не казва ...

та така....

не гледаите характеристиките- нищо не може да се чуе от тях си изключение на синусовата мощност (RMS). другото е ... маркетинг

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:другото е ... маркетинг
Много вярна приказка! WS телешоп бледнее в сравнение с това, което пише в характеристиките на половината техника продаваща се по магазините! Пример - стъпало, огромен надпис - 400watt real power! Истината ... може да свирне с мощност 400 вата, ако го пуснеш на 1 ом и работи 0.5сек... Реалнат мощност на 8 ома измерихме 52.3 вата ....
аз имам от година и половина кенууд 6090PM и връщане назад за мен няма
тогава беше 600лв - сега може и да е стигнал до 300
не искам да дори и да чуя за обикновен CD плеър .. пък дори и с чейнджър да е, как ще се оправя с толкова дискове
а в интернет има всичко - сваляш, слушаш триеш
относно качеството - не мисля че се различава кой знае колко от нормалното аудио СD а пък за прескачането МП3 са ненадминати
спомням си че ми е прескочил само веднъж и то тогава беше в старата ми кола - голф2
а аудио касета - просто няма къде да си запиша такова нещо вече
забравил съм какво представляват
тогава беше 600лв - сега може и да е стигнал до 300

не искам да дори и да чуя за обикновен CD плеър .. пък дори и с чейнджър да е, как ще се оправя с толкова дискове
а в интернет има всичко - сваляш, слушаш триеш

относно качеството - не мисля че се различава кой знае колко от нормалното аудио СD а пък за прескачането МП3 са ненадминати
спомням си че ми е прескочил само веднъж и то тогава беше в старата ми кола - голф2
а аудио касета - просто няма къде да си запиша такова нещо вече
забравил съм какво представляват
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Бате къде я намери тая тема от преди 6 години

Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "