5 серия срещу Пасат - поддръжка?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 06 Яну 2009, 17:13

dajungle написа:комбинация от функционалност, безопасност, външен вид и цена.

И аз да се изкажа (по темата), комбинацията е по-оптимална при Е39. Не го казвам защото карам Е39, а понеже съм карал едното,и сега карам другото. Наистина тоя двигател (говорим за 1.9 ТДИ, 2004г) е много икономичен и много здрав (аз карах такъв на 300к и малко отгоре и не даваше никакви признаци на умора). Бих завишил само малко разхода който си дал - градско е 8.25/100 (с многократно смятане пълно-пълно лятото), извънградско не можеше да изгори нафтата, но определено отиваше към 5.5-6л./100. Подръжката му определено е по скъпа от на Е39 - веднага пример - смяна ролки, ремъци, и обтегач(едно като амортисьорче, не му знам точно името) - 500 лъва, като говорим за неоригинални части, даже след това ремъка свиреше все едно имам щурци под капака, заради некачествения каучук. Другото което не ми харесваше - голем кораб, това комби - то и Е39 е дълга, ама каде по-маневрена и удобна. Друго....не се сещам сега. Като единствени недостатъци на Е39 са само повечето електроника (както казаха някои вече), която все дефектира някъде и задното предаване за зимата. Но пък пасата имаше един голям плюс, че беше служебен и много му се кефех тогава. Като цяло и той е много хубава кола (няма нищо общо с Голф 4 или дори 5, както някои го намесиха, разликата им е огромна), но все пак сравняваме. :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: м Трезвен!!!
Детайли за колата: Е39, 525 тдс

w

Мнение от vladibkolev » 06 Яну 2009, 17:25

Колега като видях какво си сменил като си взел пасатора, по мои груби сметки около 4000 лв. си дал + 15-17к. колкото казваш че струва + дървената возия.............ами да ти кажа аз съм за БМВ.
ЧНГ на всички!!!

П.С. И без тези сметки пак съм за баварията ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
Мечтае да кара: Волга комби

Мнение от joropc » 06 Яну 2009, 17:47

Не знам какво обсъждаме в тази тема.Разликата между БМВ и Пасат е като разлика между жив и умрял.............Ако търсиш евтина подръжка си купи жигула-един шарнир струва около 10 лева,но ако търсиш истинска кола сааааааааааааамо БМВ.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vladibkolev » 06 Яну 2009, 18:07

dajungle написа:Брейй имам 3-4 мнения във този форум и се заядохте с мен.
Питах нещо простичко, имам пасат и спор с колега който твърди, че за същите пари като поддръжка и покупка мога да имам Е39 така ли е или не? Ако да - защо, ако не - защо? Твърденията се подкрепят с факти. Колата не ми трябва от "фенщина" а да е комбинация от функционалност, безопасност, външен вид и цена.

Мисля че въпроса е по темата за Е39 и неща от рода "купи си голф от перник" или "купи си каруца няма да поддържаш" и т.н. са най-малкото чесане на езиците, не искам да ползвам други думи.

Разбирам, че някои хора гледат на колата като средство да "изпъкнат" :) и да гледат "кисело" от прозореца хаха,
но човек когато прави изказвания е добре първо да мисли.

Благодаря на хората, които все пак се постараха да отговорят смислено.

Колега не се заяждаме, ти самият си написал в заглавието на темата "БМВ срещу Пасат" така, че не се сърди ;)

Потребител
Аватар

Мнение от dajungle » 06 Яну 2009, 18:26

joropc, не съм казал че търя евтина а дали е съизмерима като пари между двете марки в подобен клас (може би 5цата е с малко по-голямо междуосие)
Когато вземах VW-то избора беше между него, A6 2.5 TDI и E39 530d , комбита от едни и същи години. Отказах се от БМВ-то защото ме уплашиха от поддръжката на този двигател, а аз вземам колата НЕ за гъзария и до кафето и обратно в неделя, а да си върша работа с нея, така че в дългосрочен план има значение поддръжката. Не знам доколко са ме излъгали или не, знаете че при нас обикновено нещата са "абе чул съм от пешо дето братовчед му има такава :)"
Кеф цена няма - да, но за първа и основно ползвана кола в семейството човек трябва да си прави сметка, пък като втора - Z3! хаха

vladib, цените са за информация, не съм сменял всичко това :) ... хм даже доста малко неща за 32000 км като се замисля. Пък за возията как реши, че е дървена, не знам ... може би окачването е по-трополящо от на Е39 но субективно погледнато е по-меко и друса по-малко, поне моите наблюдения са такива при 17" джанти и на двете коли. Ооопс БМВто беше със спортно окачване ... :uups: не мога да сравня обективно ...

Потребител
Аватар
Кара: e 39 525tds

Мнение от gigov » 06 Яну 2009, 20:51

Колега карал съм и съм подържал и двете коли (плюс Ауди А6) и двете коли са добри,като подръжка по мое мнение са горе долу еднакви ,а по малко се чупи това което е по-малко карано и по-добре поддържано

Поздрави и ЧНГ

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NetWar » 06 Яну 2009, 23:33

Аз смело мога да кажа .че Е39 е скъпичка за подръжка , но си чя карам здраво и не ходя само до кафето ,мисля че всяка стотинка си струва ,няма такава возия и комфорт .Може и е малко тромавичка моята каляска но пък се чуствам несравнимо в нея.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 06 Яну 2009, 23:47

Аз пък си мисля друго, че е39 не е твоята кола, защото не обичаш да се бориш с волана, а зимата това е неизбежно. Лятото ще е супер, но дойде ли зимата, ще дадеш леко газ тя ще тръгне, постоянно ще си на тръни и т.н., особенно пък самолета 530д. ;) Ще тръгнеш да катериш планините и започва едно окопаване. Определено няма да ти хареса.

Малко или много повечето, да не кажа всички не пропускат при удобна възможност и хлъзгаво време да изпързалят някой друг завой. Тебе понеже тези неща не те влекат, за това по-добре не.

Гледай за Х3/5, 525/30хд. ;)
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '12 Е70 40d

Мнение от Gatz » 07 Яну 2009, 2:39

joropc написа:.....Ако търсиш евтина подръжка си купи жигула-един шарнир струва около 10 лева,но ако търсиш истинска кола сааааааааааааамо БМВ.....

Да вметна само че и на Москвича му е евтина пордъжката преден калник = 30 лв СМЯТАИ :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vladibkolev » 07 Яну 2009, 9:24

dajungle написа:joropc, не съм казал че търя евтина а дали е съизмерима като пари между двете марки в подобен клас (може би 5цата е с малко по-голямо междуосие)
Когато вземах VW-то избора беше между него, A6 2.5 TDI и E39 530d , комбита от едни и същи години. Отказах се от БМВ-то защото ме уплашиха от поддръжката на този двигател, а аз вземам колата НЕ за гъзария и до кафето и обратно в неделя, а да си върша работа с нея, така че в дългосрочен план има значение поддръжката. Не знам доколко са ме излъгали или не, знаете че при нас обикновено нещата са "абе чул съм от пешо дето братовчед му има такава :)"
Кеф цена няма - да, но за първа и основно ползвана кола в семейството човек трябва да си прави сметка, пък като втора - Z3! хаха

vladib, цените са за информация, не съм сменял всичко това :) ... хм даже доста малко неща за 32000 км като се замисля. Пък за возията как реши, че е дървена, не знам ... може би окачването е по-трополящо от на Е39 но субективно погледнато е по-меко и друса по-малко, поне моите наблюдения са такива при 17" джанти и на двете коли. Ооопс БМВто беше със спортно окачване ... :uups: не мога да сравня обективно ...

Колега отново си се объркал жестоко, само неосведомен човек може да слага под общ знаменател БМВ=спортно окачване, сравняваме две коли тип лимузина Е39 и Пасат, където се търси комфорта и удобството при возене и шофиране, освен ако не са поръчкови изпълнения. А за дървената возия го реших от това, че съм карал и Пасат и знам как се чувствам в него и как се чувствам в БМВ-то.
Ти явно доста искаш да караш БМВ щом така сериозно си се хванал да коментираш кое е по добре и тнт. Ако Пасата ти харесваше толкова щеше ли да се занимаваш с глупости. Да си видял някои от Форума на БМВ да пише и сравнява във Форума на VW, съмнявам се много.
Отново поздрави от мен и без лоши чувства ;)

Малко тинейджърско отклонение: Колега сетих се по-късно да те подсетя да направиш един експеримент: сложи ги двете коли една до друга и им надуи моторетките...............звука на БМВ то ще ти хареса повече :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sash0 » 07 Яну 2009, 10:19

купи си бензинова 5ца
и тогава няма да имаш тия ядове

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sash0 » 07 Яну 2009, 10:20

купи си бензинова 5ца

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sash0 » 07 Яну 2009, 10:21

купи си бензинова 5ца

Потребител
Аватар

Мнение от dajungle » 07 Яну 2009, 10:30

vladib имах предвид , че конкретния екземпляр на който се качвах беше "тунинг" :) с по-ниско и по-твърдо окачване от нормалното за модела. Ясно е че 5цата като са я проектирали са търсили комфорта. Иначе Пасата си е добър, но белята е че колите ми омръзват бързо, затова разпитвам :) Не си кривя душата, Е39 ми харесва и бих го сменил да покарам известно време такава, ама не значи че ще стана кой-знае какъв фен на марката.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i

Мнение от zlobicar » 07 Яну 2009, 12:35

dajungle написа:Не си кривя душата, Е39 ми харесва и бих го сменил да покарам известно време такава, ама не значи че ще стана кой-знае какъв фен на марката.
То не се знае вземи си ,покараи пък ще видим.Аз примерно не бих си взел вече кола с предно предаване,по си ме кефи задното за шофиране.
обичам BMW

ПредишнаСледваща

Назад към E39