Затвор от 2,5 г. за Стависки!!!
Модератор: Общи модератори
56 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Ех, дай на народа зрелища
Да виновен е, но той ли е единствения за които трябва да гръмне пресата и всички да се радват, че е затворен?

Да виновен е, но той ли е единствения за които трябва да гръмне пресата и всички да се радват, че е затворен?
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
хляб и зрелища и римляните са го измислили....!!! и никой няма да седне да мисли за управлението на държавата като си има дъвка за акъла по вестниците....!!!
единствената му грешка/не казвам ,че е малка/ е ,че се е качил пил!! всички останали неща могат да се случат на всеки-чукайте на дърво. като знам колко теми има с :"...ебати как се измъкнах на куките" , или "задминах едно голфче с 200...!" и се сетете колко народ от тука може да попадне в ситуация да стиска зъби пред съдебна зала....!!! а да не говорим ,че може да стане и с 50 отникъде....!!
както каза колегата-има още една инстанция и там не се знае-засега тва е зрелището...
единствената му грешка/не казвам ,че е малка/ е ,че се е качил пил!! всички останали неща могат да се случат на всеки-чукайте на дърво. като знам колко теми има с :"...ебати как се измъкнах на куките" , или "задминах едно голфче с 200...!" и се сетете колко народ от тука може да попадне в ситуация да стиска зъби пред съдебна зала....!!! а да не говорим ,че може да стане и с 50 отникъде....!!
както каза колегата-има още една инстанция и там не се знае-засега тва е зрелището...
- Mecho
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: по улици без дупки
- Детайли за колата: E36 m50b20
E36 M52B28
E39 M52B28
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
DjFace написа:Той дори няма да е в затвор доколкото разбрах! Щял да бъде с "лек режим" в "затворническо общежитие"... освен, ако не наричат така затвора!?!
Нищо, но все пак е русичък

- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
Сондьора написа:DjFace написа:Той дори няма да е в затвор доколкото разбрах! Щял да бъде с "лек режим" в "затворническо общежитие"... освен, ако не наричат така затвора!?!
Нищо, но все пак е русичък.....убавец...
![]()
![]()
:
баш при бат митьо очите да го вкарат тоя алкохолик.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- Turbonetics
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e30 '88 & e34'95
доживотна му трябва на тоя нщастник,не 2-3 години.
Много го мразя тоя,ако имше лесно да му вържа рацете за кардана и да праве бърнаут докато ми грамнат гумите........
Много го мразя тоя,ако имше лесно да му вържа рацете за кардана и да праве бърнаут докато ми грамнат гумите........

B.M.W. Motorsport
- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
Чух или четох някъде, че в България трябва да премахнат Наказателния Кодекс и да направят един ценоразпис на убийствата...
Вчера след Новините по "Нова" гледах, "На чисто" (мисля, че се казваше) как прокурор пие с престъпници. Боби Цанков, Антон Милтенов Клюна и още куп други лица познати и непознати за медиите празнуват Рожден ден.
Тоя Максим Ставийски трябва да полежи доста дълго време в затвора. Това за мен си е предумишлено убийство. Той се качва в колата, да не би да не знае, че е пиян...
А и аз не знам каква е тая наглост да обжалваш ефективна присъда от 2.5 години след като си причинил смърт и една свръх тежка повреда на дете...

Тоя Максим Ставийски трябва да полежи доста дълго време в затвора. Това за мен си е предумишлено убийство. Той се качва в колата, да не би да не знае, че е пиян...
А и аз не знам каква е тая наглост да обжалваш ефективна присъда от 2.5 години след като си причинил смърт и една свръх тежка повреда на дете...
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Bogat-Beden написа:е как да не може полицията да те спре да караш пил,ако те спре на проверка например???saleen написа:ktv написа:По- добре е от предната присъда. Но момчето няма да се върне, нито момичето ще е както преди. Всяка голяма простотия е съвкупност от малки такива- полицаите, дето не са го спрели, някой друг нещо друго е направил, и т.н, и т.н... и накрая тоя "юнак" е сложил черешката най- отгоре. Срокът на присъдата е нищо!
Аз не мисля, че полицията или ние можем да предотвратим такива трагедии и да спрем някой дивак да кара пил, вината е изцяло негова и трябва да си я понесе![]()
п.п. за убийство не е ли 10 години присъдата?В америка в няколко щата на тия ,които са хващани пили им се монтират задължително дрегери в колата,при пол. проба не могат да запалят колата
Тука ако стане така...
![]()
,голямо духане ше пада сутрин и царидградско празно сутрин,само автобуси..
![]()
И по- конкретно как? Да се направят ККП-та и всеки да минава аттам през дрегера и тогава да кара? Няма ли човек поне малко самозъзнание-нищо не помага-поне аз така смятам.Сигурен съм, че повечето от нас не карат пили и едва ли е продиктувано от страха от полицейски санкции.
Никой не мое ма връне на селу!
- Evelin Cotsev
- старши ентусиаст
-
абе по добре да го оставят навънка да си плаща на хората , пък след това да го пратят малко да си полежи да си почине 

It`s party time !
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
SKISA написа:
единствената му грешка/не казвам ,че е малка/ е ,че се е качил пил!! всички останали неща могат да се случат на всеки-чукайте на дърво.
Не си прав... грешките му са МНОГО... първо, че ИЗОБЩО е тръгнал да пие каквото и да било след като е бил с H2/автомобил... второ, че е лице на кампания, която пропагандира да не пием докато караме... трето вече е седнал зад волана, въпреки че е пил..... и после че след като са го спряли куките (и вероятно са му направили забележка, че е пил и да внимава) е тръгнал пак бясно да кара и да изпреварва.... тоя Максим Ставийски за мен е тотален БОКЛУК... и си прави малкото гейско личице на "многострадалната Геновева", че барем се измъкне по-тънко.. сигурно му се е ебала майката след катастрофата, ама проблема си е негов... постлал си е, сипал си е - са ше сърба! И дори ще се радва, че му е сладко...
На него му било незнам си кво.... той бил съкрушен и т.н.... да ходи да пита родителите и близките на загиналия и на Мануела (която никога няма да се възстанови както трябва и живота й няма да е същия) как се чувстват и после да говори за себе си.... да хване да пита починалото момче (метафорично казано) и Мануела кво трябва да му е наказанието... да видим дали ще му дадат 2.5г затвор... скапаняк лицемерен...
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
изобщо не го оправдавам...!! и не казвам ,че присъдата е грешна! казвам само ,че в цялата ситуация грешката му е ,че е пил!!! тва е проблема! ако не беше пил -имаше хиляди други варианти и колата да изпусне и да е карал бързо-а да видим кой тука са ше каже ,че не кара бързо и още маса неща. той,обаче е употребил алкохол и тва му е грешката ,че се е качил.....!!! присъдата е някво понятие,което от двете страни изглежда различно-със сигурност от страна на родителите на момчето и 200г са малко ,а от негова и 2 са много ,но това не е важно. важно е да е ясно ,че има ли грешка-има и наказание и то да се случва навреме и адекватно...! след 5г вече се губи малко смисъла на наказанието и превенцията спрямо другите,които четат сега за този случай....!! проблема на правосъдието е ,че освен ,че не е адекватно е и не навреме....
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Mollov написа:На него му било незнам си кво.... той бил съкрушен и т.н.... да ходи да пита родителите и близките на загиналия и на Мануела (която никога няма да се възстанови както трябва и живота й няма да е същия) как се чувстват ....
да, и понеже хич не се чувстват добре, и те съкрушени и т.н, та трябваше да профуква някви бесни сума Бащата... На Комар...От парите, които са за лечението на момичето... Сигурно му е било тежко - алкохол... избил е той в няква посока...
Не искам да обвинявам и защитавам никой... Всички сме ХОРА и грешим. Не мога да кажа дали това е присъдата, която трябва да получи Стависки, дали да е по-голяма или по-малка... Защото човешкият живот няма цена.
Не гледайте само едната страна на медала. Съгласна съм със Скиса, на всеки може да се случи подобна трагедия... и без да е известен, и без да е лице на компания, и без да е пил, и без да е с танк! Както каза, чукайте на дърво... Да не сте на неговото място.
А за Стависки "скапаняка лицемерен", забравихте че прослави България, без да е българин, в един спорт, в който това нямаше да се случи никога без него...Сигурна съм, че живота му е станал кошмар... Замисляли ли сте се кое най-тежкото чувство? Дори и за дребни неща, в ежедневието... Чувството на ВИНА... И дори да лежи 2, 5, 10, 20 години... всяка сутрин и след като излезе от затвора, това ще му е първата мисъл - аз убих невинен човек...Тези неща остават за цял живот.
- Rebel
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW
подкрепям мненията на SKISA и Apassionata на 200 %.
И както и двамата казаха чукайте редовно да дърво, защото да караш с 200 или да дрифтиш в населени места не е много по-безопасно от това да караш на 2 водки
Трагедията за семействата на пострадалите сигурно е неописуема, но вярвайте ми, и на него не му е лесно. Той преди престъпник е спортист и на неговата съвест ВЕЧНО ще тежат 2 живота
А и интересното е, че това не е първия случай! Оная пернишка селянка дето уби 3 или 4 деца в един мерцедес, пияна на дърво !? Защо не се пише още за тази трагедия, защо не искаме справедлива присъда за онази пияна свиня !? Последно чух, че излезнала под гаранция за 5 000лв. Ако 3 живота струват 5 бона, още утре има за кой да ги похарча... Защо за нея не се вдигна такава джабала ? И ако Максим го осъдят на 2 години, то за нея присъдата трябва да е 20, най-малкото защото той е прославил с ДОБРО името на България! Не ме разбирайте погрешно не го защитавам, той трябва да си изтърпи накзанието, което реално е доста малко, но по-тревожното е че е доста закъсняло... тъкмо предизборно
И както и двамата казаха чукайте редовно да дърво, защото да караш с 200 или да дрифтиш в населени места не е много по-безопасно от това да караш на 2 водки

Трагедията за семействата на пострадалите сигурно е неописуема, но вярвайте ми, и на него не му е лесно. Той преди престъпник е спортист и на неговата съвест ВЕЧНО ще тежат 2 живота

А и интересното е, че това не е първия случай! Оная пернишка селянка дето уби 3 или 4 деца в един мерцедес, пияна на дърво !? Защо не се пише още за тази трагедия, защо не искаме справедлива присъда за онази пияна свиня !? Последно чух, че излезнала под гаранция за 5 000лв. Ако 3 живота струват 5 бона, още утре има за кой да ги похарча... Защо за нея не се вдигна такава джабала ? И ако Максим го осъдят на 2 години, то за нея присъдата трябва да е 20, най-малкото защото той е прославил с ДОБРО името на България! Не ме разбирайте погрешно не го защитавам, той трябва да си изтърпи накзанието, което реално е доста малко, но по-тревожното е че е доста закъсняло... тъкмо предизборно

Apassionata написа:Mollov написа:На него му било незнам си кво.... той бил съкрушен и т.н.... да ходи да пита родителите и близките на загиналия и на Мануела (която никога няма да се възстанови както трябва и живота й няма да е същия) как се чувстват ....
да, и понеже хич не се чувстват добре, и те съкрушени и т.н, та трябваше да профуква някви бесни сума Бащата... На Комар...От парите, които са за лечението на момичето... Сигурно му е било тежко - алкохол... избил е той в няква посока...
Не искам да обвинявам и защитавам никой... Всички сме ХОРА и грешим. Не мога да кажа дали това е присъдата, която трябва да получи Стависки, дали да е по-голяма или по-малка... Защото човешкият живот няма цена.
Не гледайте само едната страна на медала. Съгласна съм със Скиса, на всеки може да се случи подобна трагедия... и без да е известен, и без да е лице на компания, и без да е пил, и без да е с танк! Както каза, чукайте на дърво... Да не сте на неговото място.
А за Стависки "скапаняка лицемерен", забравихте че прослави България, без да е българин, в един спорт, в който това нямаше да се случи никога без него...Сигурна съм, че живота му е станал кошмар... Замисляли ли сте се кое най-тежкото чувство? Дори и за дребни неща, в ежедневието... Чувството на ВИНА... И дори да лежи 2, 5, 10, 20 години... всяка сутрин и след като излезе от затвора, това ще му е първата мисъл - аз убих невинен човек...Тези неща остават за цял живот.
Добре, съгласна съм и с двама ви със Скиса....да чукаме на дърво!!!!Наистина, никой не е застрахован....
Обаче, защо се набляга в случая на това, че бил прославил България....и по ТВ слушам, и тук.....какво значи да прославиш България, и това да те прави по-малко виновен убиец на пътя, от обикновения убиец?! Да, спортист е , състезавал се е за Бг вярвам не от голямата си любов към нашата страна, а просто защото в онзи етап това му се е предложило като възможност, използвал я е, професия, начин за изкарване на пари....Ако можеше и за Франция щеше да се пързаля.....
Това че е лице на кампания против алкохола и шофирането, това че е известен, малко трябва да го кара да се съобразява и да бъде някакъв пример за подражание.....
Защо кара пил?! Защото знае, аз съм Максим, ще ми се размине.....да, ама ще ти се размине, че всяка кука ще ти вземе парите, ама на Оня отгоре не му минават твоите пари....и всяко нещо си има граници и край.....на Него не му дреме ти кой си....
Не го оправдавам аз лично....Закона трябва да е еднакъв за всички....вярно, че го използват може би в момента, за да покажем на Европа, че в Бг има правосъдие....и че ще бъде принесен в жертва, нещо, което може би щеше да му се размине преди 2 години примерно...
Защо ще е на облекчен режим, какво значи облекчен режим? В самостоятелна килия, с ТВ, с хубава храна....това ли? Защо? Ми не го вкарвайте тогава.....
Ми за къде къде по-дребни престъпления вкарват за повече от 2,5 години.....убийство е това.....
Той бил жертвата от цялата работа...съкрушен....как пък не дадоха разговори със семействата на пострадалите....все на него се набляга....
Бащата и хазарта няма да ги коментирам....винаги има начин да се упражнява контрол и парите да не са разполагаеми по сметки на родителите, а да се проследява за какво се дават и да се използват само за лечението...не е това проблема в случая

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Apassionata написа:А за Стависки "скапаняка лицемерен", забравихте че прослави България, без да е българин, в един спорт, в който това нямаше да се случи никога без него...Сигурна съм, че живота му е станал кошмар... Замисляли ли сте се кое най-тежкото чувство? Дори и за дребни неща, в ежедневието... Чувството на ВИНА... И дори да лежи 2, 5, 10, 20 години... всяка сутрин и след като излезе от затвора, това ще му е първата мисъл - аз убих невинен човек...Тези неща остават за цял живот.
Ако знаеш колко ме боли колко е прославил страната... след подобна изцепка изобщо не ми пука за него кво е направил преди това... ние всички може да сме ХОРА, ма тоя човек, лице на кампания против управлението на автомобил в нетрезво състояние... и то подобно шофиране (по думи на очевидци е карал като ненормален с много превишена скорост)... изобщо не се опитвайте да го защитавате... тоя не заслужава защита...
В позиция съм на човек, който е преживял загуба на близък по подобен начин (пийнал шофьор на автобус прегази прабаба ми) и изобщо не ми обяснявайте как на всеки може да се случи и бла-бла-блаблалблалблалбла..... с чиста мисъл в главата е седнал да пие като е знаел, че е с кола и след това ще седне да я управлява... след това нещо изобщо не ми го хвалете.... шампион... пълен боклук... скапал му се бил живота - малко му е... я вижте на колко други хора скапа живота...
56 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4