въпрос за компресор на климатик-домашен
Модератор: Общи модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
въпрос за компресор на климатик-домашен
здравейте колеги вчера нещо му стана на моя климатик панасоник уж инверторен китайски на 2год е и по едно време спря и се изключи сам, после пробвах да го включа ама неще вън бучи ама вътре не духа и си викам нещо му стана и го изключих.днес се обадих сутринта на сервиза да дойдат да го видят и ми казаха че е изгорял компресора и аха да го вземат да го правят уж в гаранция ама като не съм се обадил да минат на профилактика и ония не щат да го вземат и вече не важала гаранцията .и аз викам колоко струва компресора и те ми 800лв
а викам мерси аз по хубаво нов да си купя
та въпроса ми е дали е възможно да е толкова скъп компресора?

карам спокойно
- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
Re: въпрос за компресор на климатик-домашен
bat kir4o написа:здравейте колеги вчера нещо му стана на моя климатик панасоник уж инверторен китайски на 2год е и по едно време спря и се изключи сам, после пробвах да го включа ама неще вън бучи ама вътре не духа и си викам нещо му стана и го изключих.днес се обадих сутринта на сервиза да дойдат да го видят и ми казаха че е изгорял компресора и аха да го вземат да го правят уж в гаранция ама като не съм се обадил да минат на профилактика и ония не щат да го вземат и вече не важала гаранцията .и аз викам колоко струва компресора и те ми 800лва викам мерси аз по хубаво нов да си купя
да
- dqvola666
- младши ентусиаст
-
с риск да повторя написаното от колегата ДА възможно е то общо взето май това му е най скъпата част на това чудо

- dqvola666
- младши ентусиаст
-
- paparazzo
- кандидат ентусиаст
-
-възможно е да...
-само зареждане с фреон което се прави на две години е 80лв.
-само да ти го огледат струва 20лв.

-само зареждане с фреон което се прави на две години е 80лв.
-само да ти го огледат струва 20лв.

- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
ми то си е като при автомобилите - има качествени и некачествени
аз също много се дразня на задължителното кихане на 20-30лв всяка година, за да важи гаранцията. то си е все едно застраховка му правиш, а не е гаранция. баси нахалните тапаци.
Иначе не смятам, че има читави компресори под 500лв

аз също много се дразня на задължителното кихане на 20-30лв всяка година, за да важи гаранцията. то си е все едно застраховка му правиш, а не е гаранция. баси нахалните тапаци.
Иначе не смятам, че има читави компресори под 500лв

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
да не е просто да е изключил заради студа и ония да се опитват да те сапунисват....!?!? я земи го пусни пак и го остави да видим дали нема да тръгне....! то ,за да сдаде компресора требва бая годинки да са минали ,а ти викаш ,че е в гаранция.....
пусни го и го остави да си е включен. не се плаши ако почне да пуши-така изпарява натрупаният конденз-тва отвън де! пробвай и кажи пак кво е станало и вземи си изчисти филтрите на вътрешното тяло-отваряш капака,свалаш двата филтъра и ги измиваш на чешмата...!! да видим ко ше стане....
пусни го и го остави да си е включен. не се плаши ако почне да пуши-така изпарява натрупаният конденз-тва отвън де! пробвай и кажи пак кво е станало и вземи си изчисти филтрите на вътрешното тяло-отваряш капака,свалаш двата филтъра и ги измиваш на чешмата...!! да видим ко ше стане....
аз го включих и го оставих около 30мин но не тръгва
климатика те го свалиха и сега вече няма как да го впусна
един приятел който се занимава с климатици го взе и са го отворели
електрическата част била 6 но механично бил блокирал нещо
искат ми 250лв за ремонт обаче не дават гаранция колко ще изкара може 6месеца може 6год та за момента съм взастой и се чудя дали да го правя а пък и финансово в момента не съм много добре та за момента ще сме в застой
според вас да го ремонтирам ли
климатика те го свалиха и сега вече няма как да го впусна
един приятел който се занимава с климатици го взе и са го отворели
електрическата част била 6 но механично бил блокирал нещо

искат ми 250лв за ремонт обаче не дават гаранция колко ще изкара може 6месеца може 6год та за момента съм взастой и се чудя дали да го правя а пък и финансово в момента не съм много добре та за момента ще сме в застой

според вас да го ремонтирам ли

карам спокойно
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Ами аз на бяла и черна техника ремонти не правя освен ако сам не мога.
- При положение ,че има нови за 500-600 лв.Всички ремонти са временни . Накрая си купуваш ново но си изгорял парите за ремонт.
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Да чукна на дърво мойто Китайче ме топли 3та зима 

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
klintan66 написа:]Инверторен климатик е като климатроник в колата . Има го но реално почти не го ползваш .
ама харчи на половина ток и не му пука -5 или -15 е вън.
Иначе колега, щом ива вариант за ремонт, поинтересувай се какво точно му е станало и как ще го отстранят и си прецени заслужава ли си да шарнеш само временно и после да пръцне пак.
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Толково е на половина ,че чак от четвъртата година се усеща далаверата
- Имаше изчисления във форума на климатиците, от баш специалисти . Много скъпи а пренебрежимо малка икономия .
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
И аз го бях чел това със сметките за икономията - беше смятано за 12-ка - реално около 5 лв. на месец, т.е. - 60 лв. на година и излизаше, че докато ти се изплати, вече се е амортизирал, и трябва да се сменя.
Та, да си дойда на думата - сори за офтопика, ама някой има ли координати на някой читав майстор за климатици в София, че явно профилактиката ще трябва да я правя преди пролетта - трябва ми за общ преглед на състоянието, почистване на външното тяло, евентуално допълване с фреон, разните му там масла и т.н. Ще съм ви много благодарен, ако можете да ми препоръчате някой, щото от Драмакс много ме издразниха - все едно ги викам за да ми правят сексуални услуги, ебаси...някои хора (фирми) като се охранят и не могат да се търпят...

Та, да си дойда на думата - сори за офтопика, ама някой има ли координати на някой читав майстор за климатици в София, че явно профилактиката ще трябва да я правя преди пролетта - трябва ми за общ преглед на състоянието, почистване на външното тяло, евентуално допълване с фреон, разните му там масла и т.н. Ще съм ви много благодарен, ако можете да ми препоръчате някой, щото от Драмакс много ме издразниха - все едно ги викам за да ми правят сексуални услуги, ебаси...някои хора (фирми) като се охранят и не могат да се търпят...
15 мнения
• Страница 1 от 1