М42 губи течност!

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 316

М42 губи течност!

Мнение от dopestar » 05 Яну 2009, 19:17

Проблема ми е че като напълня системата, след 1 седмица е изчезнал около литър. Но колата не загрява и има парно.

Къде са възможните места на този мотор от който може да се изпарява?
:)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: колко да кара
Мечтае да кара: Е34-540
Детайли за колата: То кола ли е чудо ли е

Re: М42 губи течност!

Мнение от BMWPower » 05 Яну 2009, 19:23

Първо виж някъде за теч по радиатора отзад (отдолу) и ако не е мисли си нещо за гарнитура или виж пък отоплението на дросела понякога прави ташаци и така :mhihi: ;)
<<<DRIVE BMW ONLY>>>

младши ентусиаст
Аватар
Кара: м42б20 турбо
Детайли за колата: hx35/40 twin scroll

Мнение от S-stail » 05 Яну 2009, 19:28

Аз го имах същият проблем.
Като е топла протичаше от снадката на пластмасата на казанчето
и питата на радиатора и капеше от там.А като изтине се свива и не тече.
Изображение

Uploaded with ImageShack.us
Loosing Traction is part of the fun!!

луд с палатка
Аватар
Кара: Хората да залягат
Детайли за колата: кихащо кабрио

Мнение от ТУРБО » 05 Яну 2009, 19:30

Колега,и аз имам същия проблем само дето количетвото ми е 1/2л. на седмица.Мотора ми е М20 и съм се отказал да го търся в студа,напролет ще видя от къде е.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от dopestar » 05 Яну 2009, 19:32

пропуснах да кажа че ако не долея задържа на това ниво, но не тече (работи повече от час на место и от долу нито капка), капачката на маслото няма бели ла.на (тва ако го яде в цилиндрите нали)

ентусиаст
Аватар

Мнение от dopestar » 05 Яну 2009, 19:35

пропуснах да кажа че ако не долея задържа на това ниво, но не тече (работи повече от час на место и от долу нито капка), капачката на маслото няма бели ла.на (тва ако го яде в цилиндрите нали)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 05 Яну 2009, 19:42

dopestar написа:пропуснах да кажа че ако не долея задържа на това ниво, но не тече (работи повече от час на место и от долу нито капка), капачката на маслото няма бели ла.на (тва ако го яде в цилиндрите нали)
Това ако гарнитурата на главата пробие и свърже водна с маслена магистрала :roll: :(
:yes:

Crash Master
Аватар
Кара: '86 316; '89 520i
Мечтае да кара: Е28 М5

Мнение от viper » 05 Яну 2009, 20:05

Пуши ли бяло, след като е загрял хубаво мотора?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: колко да кара
Мечтае да кара: Е34-540
Детайли за колата: То кола ли е чудо ли е

Мнение от BMWPower » 05 Яну 2009, 20:08

viper написа:Пуши ли бяло, след като е загрял хубаво мотора?

Да и аз това щях да питам :mhihi:
<<<DRIVE BMW ONLY>>>

ентусиаст
Аватар

Мнение от dopestar » 05 Яну 2009, 20:30

ми не само като е студен, ама то като гледам сички им пуши бело, то тва какво означава

Crash Master
Аватар
Кара: '86 316; '89 520i
Мечтае да кара: Е28 М5

Мнение от viper » 05 Яну 2009, 20:32

Е, щом не пуши, значи трябва да си погледнеш всички снадки по маркучите и да провериш за течове. Гледай и за спукани маркучи - аз така за малко не прегрях бабата...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 06 Яну 2009, 1:56

viper написа:Пуши ли бяло, след като е загрял хубаво мотора?
мойта да, ама не гори антифриз :roll: :D
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320 D
Мечтае да кара: следващото 320

Мнение от nedko » 06 Яну 2009, 4:00

колега имах го същия проблем със ис-ката и колата я карах около 6 месеца така винаги си доливах но преди месец ми направи впечатление,че все повече течност ми губеше и един ден викам да видя кво става тука.Вдигам капака и гледам от горната страна на картера до долу всичко с вода,започвам да търся спукано съединение всико проверих и нищо не открих. Налях отново и запалих колата и отидох да я кача на канал и какво открих тече яко от (ръба срещо цифричката 1 на картинката) и си помислих че е водната помпа,сваляме водната помпа и виждаме че си е здрава,но точно над нея гарнитура номер 10 на картинката беше направо изплюта и пречуряла после разглобихме капаците сменихме гарнитурата, която беше около 14 лв затворихме всичко наляхме антифриз запалихме и до ден днешен нямам проблеми течноста си е там и колата си работи перфектно :D надявам се да съм бил полезен
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
brillantrot team
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 06 Яну 2009, 12:08

nedko написа:колега имах го същия проблем със ис-ката и колата я карах около 6 месеца така винаги си доливах но преди месец ми направи впечатление,че все повече течност ми губеше и един ден викам да видя кво става тука.Вдигам капака и гледам от горната страна на картера до долу всичко с вода,започвам да търся спукано съединение всико проверих и нищо не открих. Налях отново и запалих колата и отидох да я кача на канал и какво открих тече яко от (ръба срещо цифричката 1 на картинката) и си помислих че е водната помпа,сваляме водната помпа и виждаме че си е здрава,но точно над нея гарнитура номер 10 на картинката беше направо изплюта и пречуряла после разглобихме капаците сменихме гарнитурата, която беше около 14 лв затворихме всичко наляхме антифриз запалихме и до ден днешен нямам проблеми течноста си е там и колата си работи перфектно :D надявам се да съм бил полезен

Точно тази гарнитура в старите М42 е слабото място на тези мотори. Достатъчно е да се поровите малко в британските сайтове на БМВ с този мотор и ще видите колко често губи антифриз от тази гарнитура. Има случаи когато антифриза не излиза извън, а директно се стича по вътрешната част на капака, обозначен на схемата с номер едно. По някои мнения този дефект уж бил отстранен в по-новите М42.

Потребител
Аватар

Re: М42 губи течност!

Мнение от to6atbmw » 06 Яну 2009, 20:27

[quote="dopestar"]Проблема ми е че като напълня системата, след 1 седмица е изчезнал около литър. Но колата не загрява и има парно.

Къде са възможните места на този мотор от който може да се изпарява?[колега до капачката ли палниш системата.

Следваща

Назад към E30