Зимни гуми?
Модератор: Технически модератори
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
porostorm написа:много ако въобще тръгнеш на места
Ми днеска искатерих ледена пързалка с гуми дет не съм ги сменял от срещата на БМВ

- bavareca_86
- Ох, на баба!
-
- Кара: селскостопанска машина
- Мечтае да кара: 4етириосен самосвал
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
bavareca_86 написа:зайо стига си спамил ве,кой та пусна на пързалка4е тя па и под наклон
тез канкйори как карат
Не бе не спамя... на полигона в русе който е бил днеска може да потвърди какъв лед беше даже и ударени имаше.. аз съм отзад с гуми дето нищо не става а отпред със зимните.. Не съм затънал никъде... попързалях се малко ама няма затъване.. Та Исках да питам за разликата.. Ако са стари зимни и нови летни..
- Новини
-
Bavarcho написа:И Асене,нищо против теб,ама на тъкъв пост във форума трябва да даваш някъв пример на другите,а ти?!
Е какво й е на темата? Гумите са си въпрос на избор и преценка.
На кого да давам пример? Тук се предполага, че хората с автомобили са пълнолетни, респективно би следвало да имат достатъчно мозък в главата си.

speedmaster написа:никога не съм правил компромис с гумите карам според сезона и гледам да са поне некъв клас...има неква разлика
Миналата зима нали колата ти беше в мене една седмица. Тогава незнам с какви гуми беше, ама така и не можах никъде да се закопая. Със страхотни гуметки беше тогава.
Мишел написа:Да.....как пък всички изведнъж се оказаха големи шофери с летни гуми, щото Асен казал че кара с летни....![]()
Ако беше пуснал анкетата и беше казал "Колеги, умната, не си правете експерименти, слагайте зимните гуми", половината, ако не и повече от тия дето се разписаха щяха веднага да го подкрепят и да упрекнат всички "безотговорни шофьори" по улиците.....
Тва стадното мислене е страшна работа.......

ineedmoney написа:аПилютно същото и при мен! Само че когато е е такова времето навън гледам да не излизам с колата. Хем за мен си съм по-сигурен, хем няма да ми тежи някоя огъната броня на някои колега![]()
догодина обаче купувам задължително! (все така си казвам деба) ама тоя пат сериозно
Мхм - и аз съм свел до минимум разходките с колата по това време. Прави ми впечатление, че нямам толкова проблем със спирането и потеглянето, колкото със завиването. Първия по-сериозен снеговалеж за сезона ме сгащи докато се прибирах към вкъщи. Последните два километра карах с 40, а в завоите смъквах до 20 и пак си беше стресово, особено в по-тесните улички. Много подбиране на маршрута трябва и като цяло това, дето го правим с тия гуми са си свинщини

- kOnPuBkA
- daytona violett
-
- Кара: e36+24
До сега винаги съм слагала зимни гуми...
От тази година съм и вече 100% убедена, че трябва да се слагат зимни гуми задължително, след като един колега с едно фиатче браво/а ми направи задницата..... еми не особено приятна за мен да я гледам....Точно на първия за този сезон сняг, не успя сиромаха да спре зад мен и .... Не знам дали ако беше със зимни гуми щеше да успее, не е гаранция и пак зависи от 100 неща. Но поне си мисля че шанса е по-голям. То не случайно хората са измислили да има зимни/летни гуми...
Така, че хич не одобрявам решението на колеги, които по една или друга причина карат с летни гуми.
Някак си ми е безотговорно. Ако карате сами някъде на село иди- дойди... Ама при нашите градски условия си е жив тероризъм.
Един пресен пример от вчера... Автомагистрала Тракия и склоновете с изкачване... Еми на едно от изкачванията имаше леко задръстване и се наложи почти да спрем на наклона... Колегите с летните гуми не успяха да тръгнат после... Въртяха се, сукаха се, буксуваха и накрая БАМ аварийки и се чудят как да тръгнат... Е как ще тръгнат... Аз поне си го обяснявам това със неналичието на подходящи гуми... Не съм слизала да ги проверявам с какви гуми са ама друго обяснение нямам...
Та- зимни гуми- ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!
От тази година съм и вече 100% убедена, че трябва да се слагат зимни гуми задължително, след като един колега с едно фиатче браво/а ми направи задницата..... еми не особено приятна за мен да я гледам....Точно на първия за този сезон сняг, не успя сиромаха да спре зад мен и .... Не знам дали ако беше със зимни гуми щеше да успее, не е гаранция и пак зависи от 100 неща. Но поне си мисля че шанса е по-голям. То не случайно хората са измислили да има зимни/летни гуми...
Така, че хич не одобрявам решението на колеги, които по една или друга причина карат с летни гуми.

Един пресен пример от вчера... Автомагистрала Тракия и склоновете с изкачване... Еми на едно от изкачванията имаше леко задръстване и се наложи почти да спрем на наклона... Колегите с летните гуми не успяха да тръгнат после... Въртяха се, сукаха се, буксуваха и накрая БАМ аварийки и се чудят как да тръгнат... Е как ще тръгнат... Аз поне си го обяснявам това със неналичието на подходящи гуми... Не съм слизала да ги проверявам с какви гуми са ама друго обяснение нямам...
Та- зимни гуми- ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!

HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!

IMPOSSIBLE IS NOTHING !

IMPOSSIBLE IS NOTHING !
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
Evelin Cotsev написа:само мишелин , чисто нови всеки сезон , направо става друга кола. Струва си парите от всякъде , особенно ако караш много.

Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
зимата задължително със зимни и то нови от магазина,това е една от наи смислените инвестиции за колата, лятото може с гуми втора употреба но зимата експерименти не си правя с летни,регенерати или всесезонни-такова животно няма както и безалкохолна бира 

- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
Зимни.
Че даже и вериги се опитах да си намеря, ама се оказа, че трудно се намират за моя размер.
Ако някой знае къде има вериги за 4х4 215/70 R16 да свирка.
Също така си търся и заден бъмпър-гард на прилична цена, че ми писна да се чудя тоя дето идва отзад дали се е обул в зимни гуми.
Че даже и вериги се опитах да си намеря, ама се оказа, че трудно се намират за моя размер.
Ако някой знае къде има вериги за 4х4 215/70 R16 да свирка.
Също така си търся и заден бъмпър-гард на прилична цена, че ми писна да се чудя тоя дето идва отзад дали се е обул в зимни гуми.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
- gele76
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36, 1.9., `99
- Мечтае да кара: Touring
- Детайли за колата: Kompact
Чисто нови 4ри Goodyear UltraGrip 7+ 

Тя не обичаше оралния секс, но всеки път мълчаливо преглъщаше обидата...
http://www.vbox7.com/play:7ede55b9&start=4
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
!!Asen_X написа:Bavarcho написа:И Асене,нищо против теб,ама на тъкъв пост във форума трябва да даваш някъв пример на другите,а ти?!
Е какво й е на темата? Гумите са си въпрос на избор и преценка.
На кого да давам пример? Тук се предполага, че хората с автомобили са пълнолетни, респективно би следвало да имат достатъчно мозък в главата си.![]()
Не на темата не и е нищо,точно на място си е.Да,за пълнолетието е така,но ква е тая преценка зимата слетни гуми,ама техен си е живота.
Имаше една тема защо си слагаме зимни гуми,всеки които каже,че зимата със зимни и летни гуми е еднакво,е пълен лъжец.
Още веднъж,нищо лично,просто това е моето мнение,това е твоето.

Всеки сам си прави сметката къде и колко кара през зимата.До сега само първата година на първата ми кола /с предно/ бях със зимни гуми и на една заледена улица пак ми поднесе макар да карах с 20 и изкривих джантата.От тогава си карам само с летни 7-8г. и не съм имал проблеми.Основно карам в града и не виждам защо трябва да дам по 300+лв. на гума за 2-3 дни сняг в годината.Евтините гуми са пълен боклук повечето и зимните и летните.Зимните гуми са по-добри от летните само и единствено на сняг или лед.Няма значение колко градуса е.В момента отпред съм със зимни поради факта,че летните ми просто бяха за изхвърляне.Някой колега ако кара като мен само с две зимни да не си мисли,че е по-добре да са отзад заради задното!
- kOnPuBkA
- daytona violett
-
- Кара: e36+24
Добре де, аз ли се бъркам или....
Нали уж летните гуми са от по твърда... "гума" или там от каквото са направени именно с цел, лятото от жегата да не се размекват и да се "влачат" по асфалта....Докато зимните са "по-меки" като за студено време. И ако караш зимата с летни гуми те буквално замръзват и стаат на пластмаса именно защото са предвидени за по-виско температури??? Както и лятото съм зимни гуми и свири и цвили и се т.н. Тоест не мисля че зимните гуми са САМО за сняг и лед.... На сняг и лед и с извънземни гуми да си колата ПОДНАСЯ!
Или бъркам щото съм жена...
Нали уж летните гуми са от по твърда... "гума" или там от каквото са направени именно с цел, лятото от жегата да не се размекват и да се "влачат" по асфалта....Докато зимните са "по-меки" като за студено време. И ако караш зимата с летни гуми те буквално замръзват и стаат на пластмаса именно защото са предвидени за по-виско температури??? Както и лятото съм зимни гуми и свири и цвили и се т.н. Тоест не мисля че зимните гуми са САМО за сняг и лед.... На сняг и лед и с извънземни гуми да си колата ПОДНАСЯ!
Или бъркам щото съм жена...

HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!

IMPOSSIBLE IS NOTHING !

IMPOSSIBLE IS NOTHING !
Назад към Сервизно обслужване на БМВ