БМВ Е60 520Д ИЛИ Е90 320Д ?

5-та серия ('02- ), 7-ма серия ('01- ), 1-ва серия ('04- ), 3-та серия ('05- ), Х серия

Модератори: naskoksan, gazzzar, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Hugo Boss » 05 Яну 2009, 10:22

BlackMen'sWagen написа:
Mollov написа:Няма да е лошо да поясниш дали става дума за нови автомобили или втора ръка... щото Е60 LCI с 177PS мотора си е много прилична... а Е90 може да не остстъпва много в интериора, ма тва не е вярно за комфорта и за обема на свободно място... Е90 не е кой знае колко голяма вътре... еле па в сравнение с Е60...

P.S. Гледам, че коментираш акциза... явно няма да са нови... ма на коли за над 30к.... да се мръщиш на акциз... не знам... :roll:

Става въпрос за втора ръка,иначе нямаше да се притеснявам за акциза:-).И няма да са 30к+,а някъде наполовина.

за половината на 30к, незнам каква Е90 или Е60 ще си вземеш :!: :!: :?:

Потребител
Аватар

Мнение от BlackMen'sWagen » 05 Яну 2009, 11:29

Hugo Boss написа:
BlackMen'sWagen написа:
Mollov написа:Няма да е лошо да поясниш дали става дума за нови автомобили или втора ръка... щото Е60 LCI с 177PS мотора си е много прилична... а Е90 може да не остстъпва много в интериора, ма тва не е вярно за комфорта и за обема на свободно място... Е90 не е кой знае колко голяма вътре... еле па в сравнение с Е60...

P.S. Гледам, че коментираш акциза... явно няма да са нови... ма на коли за над 30к.... да се мръщиш на акциз... не знам... :roll:

Става въпрос за втора ръка,иначе нямаше да се притеснявам за акциза:-).И няма да са 30к+,а някъде наполовина.

за половината на 30к, незнам каква Е90 или Е60 ще си вземеш :!: :!: :?:

Деснячка бате,от Англия,иначе няма как на тая цена.Затова не искам да е акцизна,щтото +5000лв. примерно и се губи смисъла.

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 05 Яну 2009, 11:44

На колко години си, ако не е тайна?

Потребител
Аватар

Мнение от BlackMen'sWagen » 05 Яну 2009, 11:59

absix написа:На колко години си, ако не е тайна?

30...защо? звуча ли ти,като тинейджър? :D

Аватар

Мнение от absix » 05 Яну 2009, 12:04

Не, просто тая 5-ца ми е малко по така... пенсионерска, ама твойте години си е идеална. Затова питам...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ///М3
Мечтае да кара: ///М3 CSL

Мнение от Красимир! » 05 Яну 2009, 12:07

Kaто каза деснячка, оня ден щеше един с такава да ме отнесе.
Ей хората са готови, по - малко пари да дадат на цената на всичко,
било то и безопасност..

Потребител
Аватар

Мнение от BlackMen'sWagen » 05 Яну 2009, 12:09

absix написа:Не, просто тая 5-ца ми е малко по така... пенсионерска, ама твойте години си е идеална. Затова питам...

Демек съм дъртак вече,така ли? :mhihi:

Слави
Аватар

Мнение от © » 05 Яну 2009, 12:28

BlackMen'sWagen написа:
absix написа:Не, просто тая 5-ца ми е малко по така... пенсионерска, ама твойте години си е идеална. Затова питам...

да, май за това става въпрос :lol: :lol:
и аз съм на 30 обаче карам 3-ка, просто не знаех, че е дошло време за 5-ца вече :D
аз съм твърдо за 3та серия, като колкото повече коне има под капака толкова по-добре (искам да съм млад :mhihi: )
Много често си мисля дали по-ниската цена за кола с десен волан може да компенсира неудобството при каране, особено при изпреварване и винаги съм стигал до извода, че не си заслужава. Все пак всеки сам преценява

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Трамвай по Графа
Мечтае да кара: Подводница
Детайли за колата: F10 530 xd

Мнение от icog » 05 Яну 2009, 12:31

Пробвал ли си някога да караш "деснячка"? И не на паркинга а на натоварен междуградски/магистрала? Да пробваш да погледнеш дали отсреща идва автомобил за да изпревариш камиона зад който си се заврял? Сещаш ли се точно колко трябва да се изнесеш?
Колкото и мощен автомобил да вземеш, с това дясно кормило никога няма да изпиташ нещо повече от яд. И както колегата каза, шанса да се утрепеш е много приличен. Лично аз никога не бих карал кола с десен волан тук, да не говорим да си сложа детето на задната седалка. Въпрос на избор, ама като го правиш мисли и за онзи отсреща, тоя дето няма никаква вина за твоята спестовност.

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 05 Яну 2009, 12:35

Аз лично бих взел 3-ката,

5-цата вътре грам не ми харесва, и като цяло 3-ката е по спортна, по млада, но в същото време е доста по пораснала от е46 и като цяло е перфектната кола!

Има голям багажник, има достатъчно място вътре, има много по хубава визия, по-добро поведение на пътя и т.н.

лошото е, че вози по зле...

Най-добре е да седнеш зад волана на една 3-ка и 5-ца и да видиш коя по ти харесва...другите разлики са минимални :)гледай по добрия екземпляр :)

Аватар

Мнение от absix » 05 Яну 2009, 12:42

BlackMen'sWagen написа:

Не, ама не отива на някой 20 годишен да кара тоя кораб... лично мнение, без да се обиждат колегите.

Потребител
Аватар

Мнение от BlackMen'sWagen » 05 Яну 2009, 17:13

Красимир! написа:Kaто каза деснячка, оня ден щеше един с такава да ме отнесе.
Ей хората са готови, по - малко пари да дадат на цената на всичко,
било то и безопасност..

Мен ме засичат почти всеки ден братле и то хора с ляв волан. Не е само до волана, въпроса опира и до култура на шофиране, въпреки че не отричам, че обратния волан си има недостатъци.

Потребител
Аватар

Мнение от BlackMen'sWagen » 05 Яну 2009, 17:37

icog написа:Пробвал ли си някога да караш "деснячка"? И не на паркинга а на натоварен междуградски/магистрала? Да пробваш да погледнеш дали отсреща идва автомобил за да изпревариш камиона зад който си се заврял? Сещаш ли се точно колко трябва да се изнесеш?
Колкото и мощен автомобил да вземеш, с това дясно кормило никога няма да изпиташ нещо повече от яд. И както колегата каза, шанса да се утрепеш е много приличен. Лично аз никога не бих карал кола с десен волан тук, да не говорим да си сложа детето на задната седалка. Въпрос на избор, ама като го правиш мисли и за онзи отсреща, тоя дето няма никаква вина за твоята спестовност.

Не само съм пробвал,ами и с това се занимавам :D :D . Вкарвам автомобили и всякакъв вид МПС-та от Англия. Като добавимв и факта,че съм живял там няколко години,мисля че нямам проблеми с обратния волан. Според мен единствениа недостатък на десни волан е изпреварването на камион или друго такова високо возило на двупосочен двулентов път. Дори и тогава има тънкости,като спазване на по-голяма дистанция,за да можеш да видиш,дали идва някой отсреща, поглеждане от дясната страна, возене с навигатор и т.н, но не отричам че е по-неудобно. Относно риска,аз за себе си съм забелязал,че карам по-внимателно,когато съм с десен волан. Ситуации,като тази с камиона са рядкост(ако не пътуваш всеки ден София-Бургас разбира се).В града или на магистралата,не ти пречи по никакъв начин.В Англия също много карат с наш волан и не ме засичат такива,нито пък съм чул някой да се е пребил,заради обратния волан.Така че,както казваш ти колега-"въпрос на избор".Аз за себе си съм преценил,че това е по-добрия вариант.

Потребител
Аватар

Мнение от BlackMen'sWagen » 05 Яну 2009, 17:48

GaD написа:Аз лично бих взел 3-ката,

5-цата вътре грам не ми харесва, и като цяло 3-ката е по спортна, по млада, но в същото време е доста по пораснала от е46 и като цяло е перфектната кола!

Има голям багажник, има достатъчно място вътре, има много по хубава визия, по-добро поведение на пътя и т.н.

лошото е, че вози по зле...

Най-добре е да седнеш зад волана на една 3-ка и 5-ца и да видиш коя по ти харесва...другите разлики са минимални :)гледай по добрия екземпляр :)

Maй си прав колега...трябва да ги покарам и двете,за да реша за себе си.Не съм карал,нито една от двете.Возил съм се в е60-ка и ме изкефи.Возията не е от най-меките,ама то на кое БМВ е.Иначе как ше влиза в завоите толкова добре :P .А щом казваш.че е90-та вози още по-твърдо...Въпреки че за нея съм чел,че окачването и е спецално проектирано за рън флат гумите,докато на е60-та не е.

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 05 Яну 2009, 19:40

Както ти препоръчаха колегите по-горе, наистина ги покарай и двете, за да видиш коя ще ти пасне най-добре.
Вярно, че е90-та е по-спортна като визия...като возия не знам как е, но конкретно за този мотор 320д съм чувала много хвалби...може и така да е.
Е60-та като визия....има съвсем различно излъчване...поне на мен ми излежда по-сериозна и по-улегнала...не знам. За тоя мотор 520д...не знам...струва ми се, че на тая голяма кола...би вървяла тромаво...малък й е :mhihi:
А и след като акциза е в основата....нямаш голям избор...така че по-добре ги пробвай и двете и вземи тази, която най-добре ще ти пасне като усещане. :winky:

Успех!!

П.С Това с пенсионерската е60-ка ми хареса.... :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е65/Е87/Е90/Х-series