Автоматичните чистачки регулират ли се?
Модератори: naskoksan, gazzzar, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Автоматичните чистачки регулират ли се?
Да, регулират се - така пише и в българската и в немската книжка. Ама днес няколко часа съм се бъзикал в снега и НЕ ВИЖДАМ РАЗЛИКА НИКАКВА!
Леле, то го въртях нагоре, надолу, спирах на едно място, гасих двигателя - кво ли не правих - останах с впечатлението, че на където и да въртя регулатора на чистачките (те бяха 4 или 5 позиции) те все с еднаква скорост чистят!!!

- moni76
- ентусиаст
-
- Кара: e39 525dA
- Мечтае да кара: м6
не се ли регулират автоматично колега, в зависимост от силата на дъжда... или нещо такова, при мен поне е така на е39-та, за ръчно управление/регулиране си е друго...
My BMW history:
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39
http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c&NR=1
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39

- icog
- младши ентусиаст
-
- Кара: Трамвай по Графа
- Мечтае да кара: Подводница
- Детайли за колата: F10 530 xd
При сняг трудно ще забележиш разликата:D. Пробвай на дъжд - колкото по-нагоре вдигаш регулатора, толкова по-чувствителни са чистачките (скъсява интервала между почистванията). Освен ако не са ти прецакани де:D.
Поздрави,
Ицо
Поздрави,
Ицо
- stoni
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31
icog написа:При сняг трудно ще забележиш разликата:D. Пробвай на дъжд - колкото по-нагоре вдигаш регулатора, толкова по-чувствителни са чистачките (скъсява интервала между почистванията). Освен ако не са ти прецакани де:D.
Поздрави,
Ицо

- moni76
- ентусиаст
-
- Кара: e39 525dA
- Мечтае да кара: м6
кажете малко повече за това регулиране, аз ли не разбирам или ...
My BMW history:
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39

- S_GonzaLes
- младши ентусиаст
-
На лостчето за чистачките има регулатор с който се регулира честотата на почистване, това означава, че когато поставим този регулатор на по горна позиция сензора отчита и по-малко количество вода върху стъклото.
- stoni
- младши ентусиаст
-
S_GonzaLes написа:На лостчето за чистачките има регулатор с който се регулира честотата на почистване, това означава, че когато поставим този регулатор на по горна позиция сензора отчита и по-малко количество вода върху стъклото.

- Huku
- ПотенЦял
-
- Кара: и се вози едновременно...пкхх
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Според мен тоя сензор нещоо... не работи много ефективно... при максимално горна позиция (на скрол-а за сензитивност) и доста приличен дъжд, чистачките си с пускаха от дъжд на вятър... доста НЕприемливо държане беше, трябваше да помагам чат-пат с единичната ф-ция.... направо не мога да повярвам, че въпреки наличието на сензор за дъжд, интервалното пускане е премахнато... според мен е чисто малоумие от страна на BMW...
В интерес на истината ми се е случвало сензора да работи и по-добре т.е. да чисти стъклата доста по-прилично... но в повечето сучаи трябва да му помагам с единичното минаване на чистачките...
В интерес на истината ми се е случвало сензора да работи и по-добре т.е. да чисти стъклата доста по-прилично... но в повечето сучаи трябва да му помагам с единичното минаване на чистачките...
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
и аз се дразня от настройките на сензора. не ми стигат интервалите и се налага или да мина на ръчно и да си го подавам аз или да ги пусна непрекъснато. нещо не е доизмислена тая функция като хората...!!
- icog
- младши ентусиаст
-
- Кара: Трамвай по Графа
- Мечтае да кара: Подводница
- Детайли за колата: F10 530 xd
А поглеждали ли сте дали няма нещо зацапано/залепено на окото на сензора? Трябва да се вижда отвън на стъклото, на обратната страна на огледалото.
- stoni
- младши ентусиаст
-
моя си работи перфекно, даже го намалявамMollov написа:Според мен тоя сензор нещоо... не работи много ефективно... при максимално горна позиция (на скрол-а за сензитивност) и доста приличен дъжд, чистачките си с пускаха от дъжд на вятър... доста НЕприемливо държане беше, трябваше да помагам чат-пат с единичната ф-ция.... направо не мога да повярвам, че въпреки наличието на сензор за дъжд, интервалното пускане е премахнато... според мен е чисто малоумие от страна на BMW...
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Назад към Е60/Е65/Е87/Е90/Х-series