Една тема за:Що за шофьори сме?И помагаме ли на закъсали ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 04 Яну 2009, 7:34

За съжаление пътувам само в града(че и то един град...) и до сега не ми се е налагало да помагам на закъсали. :confused: На мен да помагат също за щастие, но помня един случай...
Дните след като си взех колата викам да си сменя свещите... купих си аз, отидох в квартала и с един познат умуваме 10 минути с какво да извадим свещите. :mhihi: Та както се правя на хирург с 2 отверки идва някакъв човек: "Момчета, не иска да пали ли" :shock:
Та самия човек не ми помогна с нищо, но ми стана много приятно от загрижеността му. :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 04 Яну 2009, 10:52

Ние тука по Габрово пък винаги си помагаме :D
До сега не съм имал случай да идем на Узана и да няма кой да ни помогне (не говоря за познати и приятели)
Минават си разни коли.веднага спират идват бутат,дърпат,вадят въжета.връзват :mhihi: .Общо зето винаги съм спокоен,зная че където и както и да се хвърля там няма да остана :mhihi:
Веднъж в 2:30 сутринта един съгражданин със Виатнамката се качва нагоре :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Evelin Cotsev » 04 Яну 2009, 10:58

Почти винаги спирам , защото и на мен са ми помагали . Преди 2 дена , ходих вечерта до върховръх , че тесен път много сняг и лед , та да си покарам. На един завои гледам едно гоуфче направо се метнало в канафката , задните гуми сочат небето. Спрях , огледах се нямаше никои в колата или около нея и си отидах. Друг път съм спирал на колега с бмв спрял по средата на пътя и слезнал от колата , спирам свалям прозореца , викам има ли некви проблеми тоя ми киселее вика аре махаи се кви проблеми , чак яд ме хвана . Имал съм и случаи в едно село , някъв търчи по платното , и вика да спирам. Спирам аз , и малко свалям прозореца и го питам кво става. Тоя докато си мрънкаше нещо под носа тръгна да дърпа дръжката да ми отваря вратата , добре , че беше заключено и аз отпраших , щото ми се видя кур капан работата. А на мен един път са ми помагали едни момчета с едно гоуфче , бях с на приятел джипа които забравил да ми каже че акумулатора е зле и бях се закинтил на един баир и и ни назад ни напред , добре , че помогнаха да го бутнем.
It`s party time !

crash tester
Аватар
Кара: F07 530

Мнение от chocho » 04 Яну 2009, 11:47

_65536_kb_sec_ написа:Като се замисля как се спира от 180 до 0 за да помогна, сами си направете изводите...

Миналата седмица и ние с Стефан се движехме с някаква скорост от този порадък но като видяхме зеленото купе с дигнат капак спряхме и вращахме 80-тина метра на задна по аварийната лента на магистралата.Нищо не ни пречеше да спрем да видим за кво иде реч и ако можем да помогнем уви неможехме и си продължихме след това но не умряхме че се забавихме с 5 минути ;) Но всеки си знае сам за себе си що за човек е и си представи следната ситуация:Някаква авария те сполетява на магистралата и по-твойта логика освен някой с трабант няма кой друг да мине с под 130 за да ти спре ;) има да мръзнеш там както аз мръзнех вчера но споко хората са казали:Каквото почукало, такова се обадило.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 04 Яну 2009, 12:03

Интересно е, че се отзовават колеги, от които не го очакваш-веднъж бяхме спрели да хапнем на една отбивка в Котленския проход и един тираджия спря да пита дали имаме нужда от помощ :shock: Друг път ни тегли едно Волво по баира преди Разград :P -бяха ни предали тоците, евалла, и аз съм помагал на колеги също.
Обаче медалът си има и обратна страна, уви :!:
Караме шкодето между Котел и Омуртаг -лятно време и на една отбивка спрял Форд с вдигнат капак. Двама леко мургави господа ръкомахат и спираме. Обясняват ни на някаква шльокавица от гръцки и български, че имат нужда от масло, и размахват един "златен" пръстен -уж за маслото, и понеже винаги имам бутилка M10D им я дадохме. Обаче сачовете взеха да оглеждат вътрешността на нашата кола-а отзад наредени рибарски такъми-Абу Гарсиа :mhihi: -подарък на баща ми и почва пазарлък и тях да вземат за "златото" , обаче тука вече ми прикипя и натирих нашия в колата понеже го виждам, че на 2 :evil: дали да не приеме.Ония си харесаха шапката му с козирка-изпросиха си я и отпрашихме-мислим, че са ни дали около 3-4 грама злато.
Отиваме в Разград и в първото ателие ни казаха, че е чисто менте( по-късно-позеленя) и явно са ни минали тия боклуци-не че литър масло за 2 лева(тогава) и шапка за 3 са болка за умирачка, но мисълта ми е, че има и шмекери на пътя от които всичко може да се очаква и много хора се въздържат да спират по тази причина, не за друго :!:
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 04 Яну 2009, 12:27

аз лично съм висял 2 часа през нощта на магистралата със спукана гума защото нямах ключ да я сменя. Махах, виках но никой не спира, дори някой хора ми бибиткаха да се разкарам. И накрая дойде магистрална полиция и с палката спря една кола и после втора за да помогнат. После пак плюйте с-у полицайте. Исках да им дам някой лев на полицайте но те твърдо отказаха.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 04 Яну 2009, 12:45

Аз ако е колега с лепенка ще спра, иначе незнам, преди 1 год, закъсах след хемус, там по завойте за русе, минаха доста коли и BMWта, бях пръснал маркуча към тройника, получих само хилеш от сички преминаващи, а бях с малко дете........, никой неми е длъжен да спира ама поне да не наглеят така.
Единствено приятели от СФ и от ГБ, на който звъннах искаха да дойдат и да ме дръпнат :shock:, та си зех пътна помощ.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 04 Яну 2009, 13:07

една от причините да не спират е студеното време,все пак ще понастинат,а не му е приятно на маминко да студува..
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 04 Яну 2009, 14:40

Аз ако е колега с лепенка ще спра, иначе незнам

A ако сме без лепенки, какво? Кучета ни яли. Колегата който спря като бях закъсал беше без лепенка.
Баси вълчата нация сме ;)

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 04 Яну 2009, 14:44

liloff написа:Баси вълчата нация сме ;)
Абе не съм много сигурен да ти кажа... :roll: Поне що се отнася до помощ на пътя мисля ,че тук в БГ биха спряли доста повече хора,отолкото в Европа :roll: Лошото е ,че пък в цивилизацията е по-малко вероятно да ти кроят шапка като спреш... :confused:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 04 Яну 2009, 15:59

Май само на мен не ми се е случвало да закъсвам на пътя... нито като шофьор, нито като пътник... Къде да чукам :mhihi: А иначе... бих спряла, само не знам с какво мога да помогна... освен да правя компания... оппа, имам и теглич, некъв специален ;) и , дааа... почвам да си вкарвам телефони на колеги в указателя, и ще звъня :D
Изображение

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 04 Яну 2009, 16:16

saleen написа:Интересно е, че се отзовават колеги, от които не го очакваш-веднъж бяхме спрели да хапнем на една отбивка в Котленския проход и един тираджия спря да пита дали имаме нужда от помощ :shock: Друг път ни тегли едно Волво по баира преди Разград :P -бяха ни предали тоците, евалла, и аз съм помагал на колеги също.
Обаче медалът си има и обратна страна, уви :!:
Караме шкодето между Котел и Омуртаг -лятно време и на една отбивка спрял Форд с вдигнат капак. Двама леко мургави господа ръкомахат и спираме. Обясняват ни на някаква шльокавица от гръцки и български, че имат нужда от масло, и размахват един "златен" пръстен -уж за маслото, и понеже винаги имам бутилка M10D им я дадохме. Обаче сачовете взеха да оглеждат вътрешността на нашата кола-а отзад наредени рибарски такъми-Абу Гарсиа :mhihi: -подарък на баща ми и почва пазарлък и тях да вземат за "златото" , обаче тука вече ми прикипя и натирих нашия в колата понеже го виждам, че на 2 :evil: дали да не приеме.Ония си харесаха шапката му с козирка-изпросиха си я и отпрашихме-мислим, че са ни дали около 3-4 грама злато.
Отиваме в Разград и в първото ателие ни казаха, че е чисто менте( по-късно-позеленя) и явно са ни минали тия боклуци-не че литър масло за 2 лева(тогава) и шапка за 3 са болка за умирачка, но мисълта ми е, че има и шмекери на пътя от които всичко може да се очаква и много хора се въздържат да спират по тази причина, не за друго :!:

Колега и аз си пазя един такъв пръстен.. Спрях им аз и оня некъв черен почва да ми обяснява точно на развалено английско гръцки.. Ама май албанци бяха.. Вика масло масло.. А аз бях с трабанта.. викам Мойто масло не става а оня ми вади пръстена и ми вика 50лв.. аз викам нема 50 има 10.. и оня ги грабна и замина.. сега си го пазя като спомен и съм по внимателен като спирам на тия..
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е36 32*<0>5

Мнение от Prekysvach » 04 Яну 2009, 16:30

можеше и на мене да звъннеш щях да приприпкам с траби-то и да те дръпна до рз ;) добре е че си имал телефона на данчо
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 04 Яну 2009, 16:32

Да.Завчера спирах да вадя едно момче от колата, която се беше преобърнала до магистралата,преди година пак така вадих едни деца от зверски катастрофирала кола на Витиня, а колко пъти съм спирал да помагам на хора бутащи коли по кръстовища и прочие вече не помня.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 04 Яну 2009, 16:35

наистина е много хубаво да чуеш въпроса "здравей колега имаш ли нужда от помощ" на пътя ! на мен са ми помагали и аз ще помагам с каквото мога ! обещавам :)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата