Една тема за:Що за шофьори сме?И помагаме ли на закъсали ...
Модератор: Общи модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
За съжаление пътувам само в града(че и то един град...) и до сега не ми се е налагало да помагам на закъсали.
На мен да помагат също за щастие, но помня един случай...
Дните след като си взех колата викам да си сменя свещите... купих си аз, отидох в квартала и с един познат умуваме 10 минути с какво да извадим свещите.
Та както се правя на хирург с 2 отверки идва някакъв човек: "Момчета, не иска да пали ли"
Та самия човек не ми помогна с нищо, но ми стана много приятно от загрижеността му.

Дните след като си взех колата викам да си сменя свещите... купих си аз, отидох в квартала и с един познат умуваме 10 минути с какво да извадим свещите.

Та самия човек не ми помогна с нищо, но ми стана много приятно от загрижеността му.

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Ние тука по Габрово пък винаги си помагаме
До сега не съм имал случай да идем на Узана и да няма кой да ни помогне (не говоря за познати и приятели)
Минават си разни коли.веднага спират идват бутат,дърпат,вадят въжета.връзват
.Общо зето винаги съм спокоен,зная че където и както и да се хвърля там няма да остана
Веднъж в 2:30 сутринта един съгражданин със Виатнамката се качва нагоре

До сега не съм имал случай да идем на Узана и да няма кой да ни помогне (не говоря за познати и приятели)
Минават си разни коли.веднага спират идват бутат,дърпат,вадят въжета.връзват

Веднъж в 2:30 сутринта един съгражданин със Виатнамката се качва нагоре

- Evelin Cotsev
- старши ентусиаст
-
Почти винаги спирам , защото и на мен са ми помагали . Преди 2 дена , ходих вечерта до върховръх , че тесен път много сняг и лед , та да си покарам. На един завои гледам едно гоуфче направо се метнало в канафката , задните гуми сочат небето. Спрях , огледах се нямаше никои в колата или около нея и си отидах. Друг път съм спирал на колега с бмв спрял по средата на пътя и слезнал от колата , спирам свалям прозореца , викам има ли некви проблеми тоя ми киселее вика аре махаи се кви проблеми , чак яд ме хвана . Имал съм и случаи в едно село , някъв търчи по платното , и вика да спирам. Спирам аз , и малко свалям прозореца и го питам кво става. Тоя докато си мрънкаше нещо под носа тръгна да дърпа дръжката да ми отваря вратата , добре , че беше заключено и аз отпраших , щото ми се видя кур капан работата. А на мен един път са ми помагали едни момчета с едно гоуфче , бях с на приятел джипа които забравил да ми каже че акумулатора е зле и бях се закинтил на един баир и и ни назад ни напред , добре , че помогнаха да го бутнем.
It`s party time !
- chocho
- crash tester
-
- Кара: F07 530
_65536_kb_sec_ написа:Като се замисля как се спира от 180 до 0 за да помогна, сами си направете изводите...
Миналата седмица и ние с Стефан се движехме с някаква скорост от този порадък но като видяхме зеленото купе с дигнат капак спряхме и вращахме 80-тина метра на задна по аварийната лента на магистралата.Нищо не ни пречеше да спрем да видим за кво иде реч и ако можем да помогнем уви неможехме и си продължихме след това но не умряхме че се забавихме с 5 минути

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Интересно е, че се отзовават колеги, от които не го очакваш-веднъж бяхме спрели да хапнем на една отбивка в Котленския проход и един тираджия спря да пита дали имаме нужда от помощ
Друг път ни тегли едно Волво по баира преди Разград
-бяха ни предали тоците, евалла, и аз съм помагал на колеги също.
Обаче медалът си има и обратна страна, уви
Караме шкодето между Котел и Омуртаг -лятно време и на една отбивка спрял Форд с вдигнат капак. Двама леко мургави господа ръкомахат и спираме. Обясняват ни на някаква шльокавица от гръцки и български, че имат нужда от масло, и размахват един "златен" пръстен -уж за маслото, и понеже винаги имам бутилка M10D им я дадохме. Обаче сачовете взеха да оглеждат вътрешността на нашата кола-а отзад наредени рибарски такъми-Абу Гарсиа
-подарък на баща ми и почва пазарлък и тях да вземат за "златото" , обаче тука вече ми прикипя и натирих нашия в колата понеже го виждам, че на 2
дали да не приеме.Ония си харесаха шапката му с козирка-изпросиха си я и отпрашихме-мислим, че са ни дали около 3-4 грама злато.
Отиваме в Разград и в първото ателие ни казаха, че е чисто менте( по-късно-позеленя) и явно са ни минали тия боклуци-не че литър масло за 2 лева(тогава) и шапка за 3 са болка за умирачка, но мисълта ми е, че има и шмекери на пътя от които всичко може да се очаква и много хора се въздържат да спират по тази причина, не за друго

Обаче медалът си има и обратна страна, уви

Караме шкодето между Котел и Омуртаг -лятно време и на една отбивка спрял Форд с вдигнат капак. Двама леко мургави господа ръкомахат и спираме. Обясняват ни на някаква шльокавица от гръцки и български, че имат нужда от масло, и размахват един "златен" пръстен -уж за маслото, и понеже винаги имам бутилка M10D им я дадохме. Обаче сачовете взеха да оглеждат вътрешността на нашата кола-а отзад наредени рибарски такъми-Абу Гарсиа

Отиваме в Разград и в първото ателие ни казаха, че е чисто менте( по-късно-позеленя) и явно са ни минали тия боклуци-не че литър масло за 2 лева(тогава) и шапка за 3 са болка за умирачка, но мисълта ми е, че има и шмекери на пътя от които всичко може да се очаква и много хора се въздържат да спират по тази причина, не за друго

Никой не мое ма връне на селу!
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
аз лично съм висял 2 часа през нощта на магистралата със спукана гума защото нямах ключ да я сменя. Махах, виках но никой не спира, дори някой хора ми бибиткаха да се разкарам. И накрая дойде магистрална полиция и с палката спря една кола и после втора за да помогнат. После пак плюйте с-у полицайте. Исках да им дам някой лев на полицайте но те твърдо отказаха.

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Аз ако е колега с лепенка ще спра, иначе незнам, преди 1 год, закъсах след хемус, там по завойте за русе, минаха доста коли и BMWта, бях пръснал маркуча към тройника, получих само хилеш от сички преминаващи, а бях с малко дете........, никой неми е длъжен да спира ама поне да не наглеят така.
Единствено приятели от СФ и от ГБ, на който звъннах искаха да дойдат и да ме дръпнат
, та си зех пътна помощ.
Единствено приятели от СФ и от ГБ, на който звъннах искаха да дойдат и да ме дръпнат

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
една от причините да не спират е студеното време,все пак ще понастинат,а не му е приятно на маминко да студува..
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Абе не съм много сигурен да ти кажа...liloff написа:Баси вълчата нация сме

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Май само на мен не ми се е случвало да закъсвам на пътя... нито като шофьор, нито като пътник... Къде да чукам
А иначе... бих спряла, само не знам с какво мога да помогна... освен да правя компания... оппа, имам и теглич, некъв специален
и , дааа... почвам да си вкарвам телефони на колеги в указателя, и ще звъня 

- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
saleen написа:Интересно е, че се отзовават колеги, от които не го очакваш-веднъж бяхме спрели да хапнем на една отбивка в Котленския проход и един тираджия спря да пита дали имаме нужда от помощДруг път ни тегли едно Волво по баира преди Разград
-бяха ни предали тоците, евалла, и аз съм помагал на колеги също.
Обаче медалът си има и обратна страна, уви![]()
Караме шкодето между Котел и Омуртаг -лятно време и на една отбивка спрял Форд с вдигнат капак. Двама леко мургави господа ръкомахат и спираме. Обясняват ни на някаква шльокавица от гръцки и български, че имат нужда от масло, и размахват един "златен" пръстен -уж за маслото, и понеже винаги имам бутилка M10D им я дадохме. Обаче сачовете взеха да оглеждат вътрешността на нашата кола-а отзад наредени рибарски такъми-Абу Гарсиа-подарък на баща ми и почва пазарлък и тях да вземат за "златото" , обаче тука вече ми прикипя и натирих нашия в колата понеже го виждам, че на 2
дали да не приеме.Ония си харесаха шапката му с козирка-изпросиха си я и отпрашихме-мислим, че са ни дали около 3-4 грама злато.
Колега и аз си пазя един такъв пръстен.. Спрях им аз и оня некъв черен почва да ми обяснява точно на развалено английско гръцки.. Ама май албанци бяха.. Вика масло масло.. А аз бях с трабанта.. викам Мойто масло не става а оня ми вади пръстена и ми вика 50лв.. аз викам нема 50 има 10.. и оня ги грабна и замина.. сега си го пазя като спомен и съм по внимателен като спирам на тия..
- Prekysvach
- ентусиаст
-
- Кара: е36 32*<0>5
можеше и на мене да звъннеш щях да приприпкам с траби-то и да те дръпна до рз
добре е че си имал телефона на данчо

- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
Да.Завчера спирах да вадя едно момче от колата, която се беше преобърнала до магистралата,преди година пак така вадих едни деца от зверски катастрофирала кола на Витиня, а колко пъти съм спирал да помагам на хора бутащи коли по кръстовища и прочие вече не помня.
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
наистина е много хубаво да чуеш въпроса "здравей колега имаш ли нужда от помощ" на пътя ! на мен са ми помагали и аз ще помагам с каквото мога ! обещавам 

33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3