За или Против обръщане на волана
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
не бе приятел съвсем друго имах на предвид колега беше писал 4е цял свят са с ляв волан само те наопаки и заради това казах 4е май май по -голямата 4аст от света са с десен и затов ина4е всеки си знае сам за себе си кое е по-добре , аз си праша с 40-ката с десен волан и грам не ми дреме кат трябва да изпреварвам пускам предния две три дължини да се отдале4и подавам се леки4ка КИК ДАУН и дотам нема грижи 

- iii
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: www.transmaks.com
значи да кажа и аз тук моито мнение имал съм кола със десен волан наистина за извънградско е малко трудно зависи все пак от пътя по които караш например е79 дефилета и там такива проходи и натоварени трасета е кофти за магистрала няма проблем все тая дали лев или десен.градско дори десниятволан има един плюс при паркиране е по безопасно че никои няма да мине до теб и като отваряш врата да те отнесе.
а като се заговори за запазени коли смятам 4е във англия са наи запазени във сравнение от италия или австрия. а на въпроса има я във мобиле. Е60 ка 4ерна със лети джанти 19ки .на цена 25000 лева ак някои доиде със кеш мога и леко след коледно намаление да отпусна. сега съм нябелязъл една 530i e39ka 2002г сива със М пакет до тук щте ми доиде на 9000лева ...

Десния волан не е никъв проблем, въпрос е на свикване.
Преди няколко месеца си търсих малка джипка, и аз изключвах вариант за дясна дирекция, но след като видях че за 5 -6 К мога само някой кошник да си купя, се престраших
и покарах на един съсед неговото паджеро с дясна.. ми фасулска работа се оказа.
След това си купих Honda CR-V с дясна дирекция , автомат, 2000 г . 2000 куб/147 к.с ( за градско и зимата предимно ) ми колата е уникално практична, гори малко ( 8 - 9 бензин ), има климатик, люк, абс, и всички нормални екстри, и ми излезна 7 К. За по-стара от мойта 97-98г. и с по-стария и не икономичен двигател но с лява дирекция, трябваше да дам 12 К ? Е не мерси
Повечето мнения ПРОТИВ дясната дирекция не са от хора карали автомобили с такава, а са на базата предположения от типа " това ще се кара трудно " ... " туй обратна работа " ... " немога аз така.. не е за мен " .. " няма на кой да го продам после " и т.н. което няма нищо вярно.
Разликите в цените са фрапиращо големи и ако човек се пробва на автомобил с дясна дирекция, със сигурност си променя възгледите по въпроса.
Преди няколко месеца си търсих малка джипка, и аз изключвах вариант за дясна дирекция, но след като видях че за 5 -6 К мога само някой кошник да си купя, се престраших

След това си купих Honda CR-V с дясна дирекция , автомат, 2000 г . 2000 куб/147 к.с ( за градско и зимата предимно ) ми колата е уникално практична, гори малко ( 8 - 9 бензин ), има климатик, люк, абс, и всички нормални екстри, и ми излезна 7 К. За по-стара от мойта 97-98г. и с по-стария и не икономичен двигател но с лява дирекция, трябваше да дам 12 К ? Е не мерси

Повечето мнения ПРОТИВ дясната дирекция не са от хора карали автомобили с такава, а са на базата предположения от типа " това ще се кара трудно " ... " туй обратна работа " ... " немога аз така.. не е за мен " .. " няма на кой да го продам после " и т.н. което няма нищо вярно.
Разликите в цените са фрапиращо големи и ако човек се пробва на автомобил с дясна дирекция, със сигурност си променя възгледите по въпроса.
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
въпрос на личен избор е каква кола, с какъв волан и с какви екстри да караме! Аз примерно искам да си направа джакузи в комбито
Въпроса на колегата беше дали си заслужава да се прехвърли волана отляво. Доколкото прочетох отговорите ви, всички сме единодушни, че НЕ Е изгодно!

Въпроса на колегата беше дали си заслужава да се прехвърли волана отляво. Доколкото прочетох отговорите ви, всички сме единодушни, че НЕ Е изгодно!
- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
Личното ми мнение е,че трябва да забранят колите с десен волан в БГ!
Каквото и да обяснявате това са автомобили произведени за обратно на нашето движение и точка! Застрашавате и себе си и останалите участници в и без това ужасното движение.
За малко повече пари ще си вземете същата,но нормална.
И що за изказване е това:
"...много си прав колега
По добре да карам по нова кола с десен волан отколкото барака с ляв..."
Че ти си караш по-нова ама за тук точно твоята е кенеф защото седиш от грешната страна. Нямате ли представа колко жалки изглеждат шофьорите на такива колици опестили парите
Обръщането пък е мъка,скъпо е и накрая имате правеняк,а това пак е опасно и обезсмисля цялата процедура.
А най-читавите коли втора ръка не са от Англия,а от Швейцария
Каквото и да обяснявате това са автомобили произведени за обратно на нашето движение и точка! Застрашавате и себе си и останалите участници в и без това ужасното движение.
За малко повече пари ще си вземете същата,но нормална.
И що за изказване е това:
"...много си прав колега
По добре да карам по нова кола с десен волан отколкото барака с ляв..."
Че ти си караш по-нова ама за тук точно твоята е кенеф защото седиш от грешната страна. Нямате ли представа колко жалки изглеждат шофьорите на такива колици опестили парите

Обръщането пък е мъка,скъпо е и накрая имате правеняк,а това пак е опасно и обезсмисля цялата процедура.
А най-читавите коли втора ръка не са от Англия,а от Швейцария

CheGevara написа:въпрос на личен избор е каква кола, с какъв волан и с какви екстри да караме! Аз примерно искам да си направа джакузи в комбито![]()
и защо не е изгодно кат колите са на смешни цени - един мл докарах за 12 дизела наи евтиния хубав с ролбари под 23-24 нема, имаш 10к спестени да и обърнеш волана
- Djelebov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
- Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible
Кво чакате, да умре някой, щото шофьорът от едната кола не е имал видимост и тогава да се запитаме трябва ли да се карат с десен волан или не. Каране в дясна лента- ляв волан
Безопасност
По темата- Ако имаш условия и умения да спестиш парите за труд, си е супер далавера

По темата- Ако имаш условия и умения да спестиш парите за труд, си е супер далавера

по въпроса за безопасността колегата е напълно прав без зна4ение 4е само в малки двупосо4ни пътища карайки зад бус или камион тогава изпреварването е проблем ина4е като си зад кола на нормална дистанция няма дертове ,
а относно въпроса за това кой е жалък и кой не малко обидно зву4и да не говорим 4е даже нема логика колата си е кола
ПРЕДПО4ИТАМ ДА ИЗГЛЕЖДАМ ЖАЛЪК В 540-КА ЗА 6К С ВСЕ НАВИГАЦИИ И ТН ОТКОЛКОТО ГОЛЕМ ГЪЗАР В ТДС-КА ИЛИ 20КА ЗА 12К ЛВ
моите уважения към вси4ки
а относно въпроса за това кой е жалък и кой не малко обидно зву4и да не говорим 4е даже нема логика колата си е кола
ПРЕДПО4ИТАМ ДА ИЗГЛЕЖДАМ ЖАЛЪК В 540-КА ЗА 6К С ВСЕ НАВИГАЦИИ И ТН ОТКОЛКОТО ГОЛЕМ ГЪЗАР В ТДС-КА ИЛИ 20КА ЗА 12К ЛВ
моите уважения към вси4ки

- asasin18
- ентусиаст
-
- Кара: е70 sd
Ако си купиш кола с десен волан си я карай така, без да сменяш диркцията, защото ти гарантирам че няма такъв майстор дето да ти върже всичките удължени жици от таблото както трябва да бъдат. Да не говориме още колко неща могат да збъркат
за съжаление има много хора в БГ който са на принципа "гъзар бъде от глад умри" и точно поради тази причина много хора си ги купуват тия коли и пък как ги карат после само те си знаят.
за съжаление има много хора в БГ който са на принципа "гъзар бъде от глад умри" и точно поради тази причина много хора си ги купуват тия коли и пък как ги карат после само те си знаят.

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Преди седмица един приятел които кара коли от Англия,си докара Toyota Land Cruiser 90-дълга база,3.0дизел,автоматик,климатик,бяла кожа,абе всички екстри(авсолютно),за цена около 8хил. лева!,в нащо и немското мобиле за под 22/3хил лева такъв джип няма.
Такаче е далавера,коли с десен волан се копуват предимно джипове,високи са по лесно се изпреарва,не се карат толкова много,предимно зимата и в гората.
Такаче е далавера,коли с десен волан се копуват предимно джипове,високи са по лесно се изпреарва,не се карат толкова много,предимно зимата и в гората.

- iii
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: www.transmaks.com
кои как иска да та да разбира например за 20 000лева можеш да караш бвм Е60 525Д 2004г със десен волан и за 20000лева можеш да караш бмв Е39 2000г със ляв волан и то щте е гола без екстри.
като ги поставя една до друга това 4е едната е със ляв а другата със десен се губи между въздуха.
а за обръщтането преди месец пред о4ите ми видях как за срок от една седмица и със 3000лева труд и части включително обърнаха ауди а6 2002г ... а на колега дето казва каде са наи запазени колите наистина Швецария ама.....

- moni76
- ентусиаст
-
- Кара: e39 525dA
- Мечтае да кара: м6
.....аве не се занимавайте с глупости бре... няма да излезе по-евтино и да ти е кеф да си го търкаляш...
My BMW history:
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39
http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c&NR=1
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39
http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c&NR=1

Смешни били хората с десни волани вика
хахахаха
аби нашия ами ти като караш 10 години по-стара барака за същите пари не си ли по-смешния
Но нека не забравяме че не само парите са важни в случай мога с ръка на сърцето да кажа че немскиге и италиански коли са гола вода по качество в сравнение с английските
хахахаха
аби нашия ами ти като караш 10 години по-стара барака за същите пари не си ли по-смешния
Но нека не забравяме че не само парите са важни в случай мога с ръка на сърцето да кажа че немскиге и италиански коли са гола вода по качество в сравнение с английските
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3