Ползвате ли добавки за дизелово гориво?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Ползвате ли добавки за дизелово гориво?

ДА, винаги
6
9%
ДА, само зимата
7
10%
НЕ, никога
31
44%
Рядко
19
27%
Периодично
7
10%

Общо гласове : 70
ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 04 Дек 2008, 23:14

Бе аз бих ви казал как сипват и по бензиностанциите добавките на око,ама как и да е! :mhihi: Не разчитайте на тия от бензиностанциите да ви продават хубава нафта.За момента на еко няма проблеми с дизел и мога да кажа,че са им добри горивата.Те са сериозна фирма и кръщавания с вода и т.н. са недопустими поне от към дилър на бензиностанция.Преди да дойде там обаче е божа работа кой какво сипва.А за добавките мога да кажа поне за еко горивата,че 100октана бензина си им е истински 100октанов.Така идва в цистерната.
Докато 95 и 95+ са един и същи бензин,но им се добавя добавка директно в резервоара на бензиностанцията като същата се доставя на място и в туба. :mhihi:
М/у другото ще се опитам да измуфтя малко от туй смес да видим дали и ние неможем да си забъркаме 100+! :mhihi:
А на лукойла чух от колеги,че имали големи проблеми с филтрите на дизела и хич го нямало последно време.Но несъм видял така,че немога да твърдя на 100%,че наистина е така.
Та аз съм за добавките в нафтата стига да е ясно каква е добавката и дали наистина действа.И най вече колеги сменявайте си редовно горивния филтър.През зимния период ако има възможност на 3 месеца е добре за да няма после виу-виу-виу!Въ-въ-въ-въъъ-въъжеее! :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Evelin Cotsev » 05 Дек 2008, 0:16

абе аз зареждам от петрол от няколко седмици и съм доволен. Гледам там едни шишенца по 2.5лв за 20 литра гориво (демек 3 за резервоар) уж намаляли разхода , вървяла повече колата и тем подобни. Става въпрос за добавки Хелиус , та ако някои ги е ползвал да казва , все не слагам.
It`s party time !

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 05 Дек 2008, 2:50

Не знам какво съм бъркал преди, но сега ми се струва, че почна дизела да харчи значително по-малко от преди (с 20 кинта нафта shell v-power, около 8 литра и нещо) минавах 50-60 килоемта, сега до 80+ качих, това в Софийски трафик, карам както ми падне. Винаги стрелката на нафтата сочи 20+, че да не остава на сухо. В началото, като я взех колата сипах един REDEX за дюзите, но се чудя дали е имал ефект или дали не трябваше да го сипвам, че ме наплашиха колегите с тия писаници за ГНП-то и пистите му :roll: Като стана студено пали трудничко малко, предполагам от кофти нафта, обаче нещо не ми звучи особено добра идея да сипвам разни газ, масла и чудесии, да не затлачи системата това :roll:
BMW only!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hafte » 01 Яну 2009, 12:27

Колеги я кажете за комонрайл кой, какви добавки ползва за почистване на горивната система и дюзите?
Ако някой има опит нека сподели, понеже TDS е на съвсем друг принцип а основно за него говорите.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 03 Яну 2009, 20:57

slatanic написа:Бе аз бих ви казал как сипват и по бензиностанциите добавките на око,ама как и да е! :mhihi: Не разчитайте на тия от бензиностанциите да ви продават хубава нафта.За момента на еко няма проблеми с дизел и мога да кажа,че са им добри горивата.Те са сериозна фирма и кръщавания с вода и т.н. са недопустими поне от към дилър на бензиностанция.Преди да дойде там обаче е божа работа кой какво сипва.А за добавките мога да кажа поне за еко горивата,че 100октана бензина си им е истински 100октанов.Така идва в цистерната.
Докато 95 и 95+ са един и същи бензин,но им се добавя добавка директно в резервоара на бензиностанцията като същата се доставя на място и в туба. :mhihi:
М/у другото ще се опитам да измуфтя малко от туй смес да видим дали и ние неможем да си забъркаме 100+! :mhihi:
А на лукойла чух от колеги,че имали големи проблеми с филтрите на дизела и хич го нямало последно време.Но несъм видял така,че немога да твърдя на 100%,че наистина е така.
Та аз съм за добавките в нафтата стига да е ясно каква е добавката и дали наистина действа.И най вече колеги сменявайте си редовно горивния филтър.През зимния период ако има възможност на 3 месеца е добре за да няма после виу-виу-виу!Въ-въ-въ-въъъ-въъжеее! :mhihi:

Колега, само да ти кажа ,че и ОМВ и Шел-а взимат горивата от едно и също място а именно от Лукойл ..... От къде знам ли? Ами достатъчно е един ден да отидеш в складовете на Лукойл ,който се намират там по края на София близо до околовръстното или по-скоро до продължението на Ломско шосе там където излиза на Околовръстното .. Ами сам ще се убедиш ,че почти всеки ден от тези петролни складове от ЛУКОЙЛ излизат разни цистерни с гориво с надписи на ШЕЛ и ОМВ тъй че горивото специално в БЪлгария идва от едно и също място и това е Лукойл-а. Единствено Еко-то си внасят свои горива ,защото собствениците им са гърци .... За сега най-добро е горивото на Лукойл-а .... Това е от мен и лека вечер Ви желая !

ентусиаст
Аватар
Кара: e39 525dA
Мечтае да кара: м6

Мнение от moni76 » 03 Яну 2009, 21:25

за ЕКО-то също въпроса е малко спорен, ама няма да започваме...
лека колега!
...аз слагам само ОМВ и преди и сега най-вече по доказани нагледно причини в друг форум
добавката е друго нещо и е препоръчителна, само че за комън-рейла нещата са малко по-специални...
My BMW history:
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39

Изображение
http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c&NR=1 8)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Diamantschwarz coupe

Мнение от gotcha » 04 Яну 2009, 11:40

Ромпетрол е от Румъния, поне така казват...
До колкото знам там и нафтата била най-добра :roll:
Иначе предишните ми коли са били предимно дизелови и никакви добавки не съм слагал пък и проблеми не съм имал.

Потребител
Аватар
Кара: Е36 328I coupe,Octavia 1.9 TDI

Мнение от ppp58 » 04 Яну 2009, 12:41

Карам Шкодата вече 400К км. и нищо не съм слагал и съм нямал проблеми.Задължително всяка есен смяна на филтри и проверка на
подгревни свещи/ дори само една да не е добре сменям всички/.
Зареждам само нафта на Ромпетрол и Лукоил.

Потребител
Аватар

Мнение от virusalfa » 04 Яну 2009, 20:31

Аз слагам бензин против парафиниране на нафтата,или газ за осветление.На бензини и нафта от България нямам доверие.За ТДС ще върши работа,не е по-различна
Alfa 164TD Super'93

Предишна

Назад към Извън Темата