Замръзва ми съединителя - Help
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Skip_209
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 328ti
- Мечтае да кара: лястовица с рамка
Замръзва ми съединителя - Help
Преди седмица се случи за първи път и днес пак ми замръзна съединителя.Паля си колата на скорост и след 2 - 3 километра педала се оправя.Скоро сменях спирачната течност и уж беше хубава и нещо не мога да разбера от какво се получава това.Някои да има идея? 

- Dafy
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30 coupe IS
- Мечтае да кара: Мойта си Е30-ка !
- Детайли за колата: черно e30 купе IS на газ
педала потъва до доло ли ?не изкючва от скорост и не включва ?
или помпата не натиска притискателя, и за това я палиш на скорост ?
обясни малко може да измислим какво и има !
или помпата не натиска притискателя, и за това я палиш на скорост ?
обясни малко може да измислим какво и има !

- Skip_209
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 328ti
- Мечтае да кара: лястовица с рамка
- Kin_klad_dze
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е12 520 1979,Е30 318и 1989
Колеги,аз съм с е12, и след като я бях карал за последно,всичко си беше ок.На сутринта натискам педала и няма никой,а до последно си е работил съединителя нормално.
- Gecallica
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E21 320i, E21 315, E38 735i
Re: аре де
Най-вероятно гумичките на помпата се свиват много от студа или пък стават на пластмаса и пропускат спирачна течност. Като загрее колата-ск. кутия-помпата, нещата се нормализиратSkip_209 написа:Добре де а защо се оправя като загрее колата,това сттава само ако колата е седяла няколко дена без да съм я карал.

При мене пък като бях в Берковица при -15 градуса по целзии се усети нещо като захапване на неутрална скорост.
Качвам се, паля колата с натиснат съединител и неутрална скорост.
След като пали пускам съединителя/тва да не се тормози стартера докат пали... уж/.
И колата помръдва
, натискам и пускам съединтиеля 1-2 пъти и пак помръдва с по 1/2 см някъде ама се усеща и в оборотите на мотора. Така няколко пъти докат се оправи
замръзнала работа 
След като пали пускам съединителя/тва да не се тормози стартера докат пали... уж/.
И колата помръдва

porostorm написа:При мене пък като бях в Берковица при -15 градуса по целзии се усети нещо като захапване на неутрална скорост.
И колата помръдва, натискам и пускам съединтиеля 1-2 пъти и пак помръдва с по 1/2 см някъде ама се усеща и в оборотите на мотора. Така няколко пъти докат се оправи
замръзнала работа
Така се получава като се сгъсти много маслото от студа, няма да се плашиш

за маслото в скоростите говориш, нали?Palikarov написа: Така се получава като се сгъсти много маслото от студа, няма да се плашиш
навярно си прав понеже точно преди студовете го сменях. нямам табелка на скоростите на която да пише, че трябва да се налива АТФ и затова си взех минерално на мотул, като източвах старото обаче то беше червено - атф. Някъде бях чел че на такива скорости може да се сипва и АТФ и явно наистина можело. На пролет ще го сменям пак, че сега сутринта като тръгвам малко перформънс включвам скоростите

Да, маслото в скоростите имам предвид.
А колкото до вида му - наистина по АутоДата излиза, че ползват няколко типа масло и трябва да има някаква маркировка на кутията (label), но това само за М40. Ще прикача снимка, че иначе много писане става
А за М10 и М20 дават стандартното SAE 80W. Ти май беше с М10 или се бъркам?
И малко оффтопик: нямаше ли регистрация и в байкърз-а или мотозоната, че ми е много познат ника ти?
А колкото до вида му - наистина по АутоДата излиза, че ползват няколко типа масло и трябва да има някаква маркировка на кутията (label), но това само за М40. Ще прикача снимка, че иначе много писане става

А за М10 и М20 дават стандартното SAE 80W. Ти май беше с М10 или се бъркам?
И малко оффтопик: нямаше ли регистрация и в байкърз-а или мотозоната, че ми е много познат ника ти?

Значи малко съм поизлъгал. Тези типове, които съм постнал, са за М40 и М42. Ако си го насаждал брабар с кутията пак си по картинката. Но къде се намира цветния индикатор не мога да кажа, предполагам е нанесена боя на табелката със номера. За това не съм много сигурен, защото последния вариант според дата-та е No Label, та предполагам може да е на отделна плака. Нека по-запознати споделят.
Извинявам се за ламерския отговор, ама с толкова мога да помогна
Извинявам се за ламерския отговор, ама с толкова мога да помогна

- valentino
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 320
- Детайли за колата: E30 320 Megasquirt MS II-extra,DIY wideband
Ако кутията е със специално масло се слага алуминиева плочка оцветена около цилиндъра на съединителя дето влиза в кутията.Имаше такава тема преди.И въобще е нормално на студена кола(без значение марката) като пуснеш съединителя да мръдва малко колата.Все пак почват да се въртят първичния и междинния вал в кутията.
По темата-ако не тече масло от долната помпа за мен не е причината там,а по скоро горната помпа не прави налягане като е студена(гумичка за смяна).
По темата-ако не тече масло от долната помпа за мен не е причината там,а по скоро горната помпа не прави налягане като е студена(гумичка за смяна).
Megasquirt & Megaview user
- Kin_klad_dze
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е12 520 1979,Е30 318и 1989
сиреч тези като мен с локвичка спирачна течност под колатада си сменят гумичките:)
Ама ся дайте идеякаде ги намеря?НА е12 с кои са съвместими,идеи?
Ама ся дайте идеякаде ги намеря?НА е12 с кои са съвместими,идеи?
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2