Пръскалки на фаровете... нихт арбайтен :(

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Пръскалки на фаровете... нихт арбайтен :(

Мнение от ja » 01 Яну 2009, 19:56

Днес забелязах, че не ми работят пръскалките на фаровете... Някой има ли идея, какво може да проверя преди да ходя на мастер?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RAFF » 01 Яну 2009, 20:10

я разкажи как го забеляза. как ги пусна и разбра че не работят?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 01 Яну 2009, 20:37

Ами от един месец казанчето си е пълно. А пръскам яко по джама. Мисля, че на 5 пръскания един път трябва да чисти и фаровете. Ползвам обаче предимно автоматичния режим. Незнам там как стоят нещата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RAFF » 02 Яну 2009, 0:35

пускаш фаровете и дърпаш ръчката да пръсне на предното стъкло, ако всичко е нормално трябва да пръсне и на фаровете два пъти.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 02 Яну 2009, 1:34

Ама не пръска на фаровете само на стъклото :)

Потребител
Аватар

Мнение от KASABA » 02 Яну 2009, 4:33

Кой ви ги разправя тия глупости 5 пъти пръскаш и после пръскат на фаровете.Няма такова нещо.Пръскалките пръскат когато запалиш колата светнеш фаровете и пръснеш на стъклото и те пръскат 2 (два) пъти на фаровете.И това е ,повече не пръскат. На следващото загасяне и след ново запалване можеш отново да я ползваш тая екстра.
Лява лента, с ляв мигач.

ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S6

Мнение от bmwmania » 02 Яну 2009, 11:59

KASABA написа:Кой ви ги разправя тия глупости 5 пъти пръскаш и после пръскат на фаровете.Няма такова нещо.Пръскалките пръскат когато запалиш колата светнеш фаровете и пръснеш на стъклото и те пръскат 2 (два) пъти на фаровете.И това е ,повече не пръскат. На следващото загасяне и след ново запалване можеш отново да я ползваш тая екстра.

Колега, смени дилъра бе :mhihi: И кво, по твойта логика като вали и са ти мръсни фаровете трябва да гасиш колата и да я палиш на ново за да пръснеш :?: :?: :?:
По темата, и аз съм със същия проблем, водата в казанчето не мърда, а в същото време се чува как моторчето върти по два пъти на всякко пръскане на стъклото, както каза колегата отгоре :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535xd LCI

Мнение от Kartoff » 02 Яну 2009, 13:04

:mhihi: Защо ли имам чуството, че може студа има има пръст в тая работа :mhihi:
Иначе и аз знам, че за да пръска на фаровете требе да са запалени...
А, иначе водата се взима от едно и също място и за фаровете и за джама, а това другото казанче който го има е за течност за интензивно миене както я казват и се продава във Вари и в Камор... Аз обаче до сега не съм си купувал да видя как мие и има ли разлика...

ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmania » 02 Яну 2009, 13:13

Абе и като не беше студено пак не искаше да пръска :roll: А това за малкото казанче....... верно че беше за интензивното миене :mhihi: преди да си изпия кафето приказвам и пиша много глупости :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 02 Яну 2009, 20:53

Чакайте бе какво е това интензивно миене? Аз там наливам течност като тази за чистачките... Я ми обяснете по-подробно какво се сипва там и как става това интензивно миене понеже при мен това казанче си стои пълно от няколко месеца.

Иначе фаровете са запалени, когато пръскам и пак не ми се включват пустите пръскалки. Ще проверя да не са замръзнали нещо но се съмнявам да е от това...

Потребител
Аватар

Мнение от KASABA » 03 Яну 2009, 4:30

bmwmania написа:
KASABA написа:Кой ви ги разправя тия глупости 5 пъти пръскаш и после пръскат на фаровете.Няма такова нещо.Пръскалките пръскат когато запалиш колата светнеш фаровете и пръснеш на стъклото и те пръскат 2 (два) пъти на фаровете.И това е ,повече не пръскат. На следващото загасяне и след ново запалване можеш отново да я ползваш тая екстра.

Колега, смени дилъра бе :mhihi: И кво, по твойта логика като вали и са ти мръсни фаровете трябва да гасиш колата и да я палиш на ново за да пръснеш :?: :?: :?:
По темата, и аз съм със същия проблем, водата в казанчето не мърда, а в същото време се чува как моторчето върти по два пъти на всякко пръскане на стъклото, както каза колегата отгоре :roll:

Така е-на всяко палене. Ти да не караш на село с тая кола по КЪРА???? и да не вали КАЛ???
Лява лента, с ляв мигач.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F20 116d / F01 750i xDrive
Мечтае да кара: Колело

Мнение от Sivako » 03 Яну 2009, 10:04

KASABA написа:
bmwmania написа:

Така е-на всяко палене. Ти да не караш на село с тая кола по КЪРА???? и да не вали КАЛ???
:kuku:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2006 330xd, 2008 A8 4.2tdi
Мечтае да кара: WBS

Мнение от Brat mu » 03 Яну 2009, 11:55

KASABA написа:
bmwmania написа:

Колега убеден съм,че и ти си имаш книжки на колата(която пък мисля, че има миещи у-ва на фаровете,щом си толкова сигурен),та защо не вземеш да видиш какво пише вътре :?: :mhihi: Айде със здраве :winky:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmania » 03 Яну 2009, 12:19

Абе бате, ти като гледам даже не си от София. Ела да видиш каде си караме колите. И пак ще ти предложа да смениш дилъра, че тоя много го друса нещо. Добре да аз пак ще те питам, аз съм запалил един път и съм пръснал на фаровете, ако искам да пръсна втори път, кво трябва да изгася колата и да я запаля отново????? :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: Много се смях даже докато го писах :lol:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от KASABA » 05 Яну 2009, 3:49

bmwmania написа:

Абе бате, ти като гледам даже не си от София. Ела да видиш каде си караме колите. И пак ще ти предложа да смениш дилъра, че тоя много го друса нещо. Добре да аз пак ще те питам, аз съм запалил един път и съм пръснал на фаровете, ако искам да пръсна втори път, кво трябва да изгася колата и да я запаля отново????? :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: Много се смях даже докато го писах :lol:

Добре да не спорим .Аз споделих при мен как е.като я запаля примерно и пръсна пръскат и повече не искат .изразходвам течноста и не пръскат повече,това е. И забелязаь това като я загасих и я запалих отново пръснаха. Все пак това не е играчка мисля че когато си решиш си миеш фаровете.Някой ако има такава система да сподели как е при него.
Лява лента, с ляв мигач.

Следваща

Назад към E39