Как да си сменя лампичката в багажника....

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Как да си сменя лампичката в багажника....

Мнение от Nasko_325TD » 02 Яну 2009, 17:36

Изгоря ми лампичката,но незнам как се сваля капачето на нея,за да си сменя крушката!
Моля за малко помощ!!! :uups:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '01 E46 318Ci

Мнение от joreto_88 » 02 Яну 2009, 19:18

С една права отверка или с пръсти (неизрязаните нокти са предимство :mhihi: :mhihi: :mhihi: ). Изваждаш лампичката (дърпай смело), сменяш й крушката и я връщаш обратно.

P.S. Сигурен ли си че е крушката? При мене се оказа прекъснат проводник при снопа м/у капака на багажника и калника.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Мнение от ned_gm28 » 02 Яну 2009, 19:24

joreto_88 написа:С една права отверка или с пръсти (неизрязаните нокти са предимство :mhihi: :mhihi: :mhihi: ). Изваждаш лампичката (дърпай смело), сменяш й крушката и я връщаш обратно.

P.S. Сигурен ли си че е крушката? При мене се оказа прекъснат проводник при снопа м/у капака на багажника и калника.

Струва ми се,че колегата го тормози плафона осветяващ багажника,а той няма нищо общо с този сноп кабели,влизащи в капака на багажника през гумен маншон.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '01 E46 318Ci

Мнение от joreto_88 » 02 Яну 2009, 19:30

ned_gm28 написа:
joreto_88 написа:С една права отверка или с пръсти (неизрязаните нокти са предимство :mhihi: :mhihi: :mhihi: ). Изваждаш лампичката (дърпай смело), сменяш й крушката и я връщаш обратно.

Струва ми се,че колегата го тормози плафона осветяващ багажника,а той няма нищо общо с този сноп кабели,влизащи в капака на багажника през гумен маншон.

Сигурен ли си? Мога доста да споря. Разглобих кората отзад на задното стъкло (за да се свали тя трябва да се махнат плафоните и страничните колонки, страниците на облегалките и една пластмаса дето държи кората), отвътре кората на задния ляв панел, кората от вътешната страна на капака на багажника и за малко и вътрешния праг. Всичкото това за да проследя откъде минават кабелите и дали не са прекъснати някъде. Един от проводниците отива на копченцето дето е на капака и минава точно през този сноп, където при мен беше прекъснат.. Копчето служи като затвориш капака да прекъсне връзката и плафона да изгасне.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Мнение от ned_gm28 » 02 Яну 2009, 19:37

joreto_88 написа:
ned_gm28 написа:

Сигурен ли си? Мога доста да споря. Разглобих кората отзад на задното стъкло (за да се свали тя трябва да се махнат плафоните и страничните колонки, страниците на облегалките и една пластмаса дето държи кората), отвътре кората на задния ляв панел, кората от вътешната страна на капака на багажника и за малко и вътрешния праг. Всичкото това за да проследя откъде минават кабелите и дали не са прекъснати някъде. Един от проводниците отива на копченцето дето е на капака и минава точно през този сноп, където при мен беше прекъснат.. Копчето служи като затвориш капака да прекъсне връзката и плафона да изгасне.

А,да!Извинявам се за недомислието! 8)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Мнение от Nasko_325TD » 02 Яну 2009, 19:47

Да да,за този в багажника става дума!Ок мерси за инфото.Утре ще пробвам да я сменя! :D

Назад към E36