Нещо се появи на таблото. Моля за помощ!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- E36-Power
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i
Нещо се появи на таблото. Моля за помощ!
Колеги аз ли се сбърках или незнам. На таблото на дисплея, където показва изминатите километри и "дневния киломераж" ми се появи някаква оранжева точка точно между двете. Сигурен съм че преди я нямаше. Някой знае ли за какво е?
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Колега не си се сбъркал. Аз я нямам тая червена точка, но съм я виждал на други коли и винаги съм се чудел какво означава. Поразрових се малко (малко, малко около 2 часа изтисквам гугъл), и никъде не знаят или не могат да кажат със сигурност каква е причината за появата и. Но 90% от мненията бяха, че се появява когато са били манипулирани изминатите километри, демек когато показваните км. и записаните в лайт модула не съвпадат. Това било някаква защита сложена от БМВ, за да не ги лъжат в гаранционните киломери. Може да се горигират километрите както трябва, без да излизат подобни грешки, но техниката е доста скъпа за това, което може да се види от тоя сайт - http://www.odometer-correction.com/ . Другите причини бяха подобни - сменено табло, бърникане по епром-а, бърникане с карсофт не където трябва, или дори абсурди като например един американец карал цяла зима с една различна гума от останалите (американска му работа) и тая точка светнала.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Ако се вгледате по-добре би трябвало да си личи,че това е символ на часовник,а не точка.Показва,че е време за техническа инспекция!Нулира се в сервиза,след обслужването!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
ildivvy написа:Ако се вгледате по-добре би трябвало да си личи,че това е символ на часовник,а не точка.Показва,че е време за техническа инспекция!Нулира се в сервиза,след обслужването!

Да не си разказваме вица, аз ти показвам триъгълник ти казваш, че виждаш педали ...... как и да го гледаш, точка си е. Ако говорим за едно и също

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
!
говорих с колегата по телефона днес - сутринта като слязъл за работа да си вземе нещо от колата и врътнал ключа точката изчезнала и след 10 контакта + палене не се появила повече - аз съм чул че се появява след интервенции по имобилайзера, но интересното е при колегата че нищо не е правил на колата - просто от самосебе си се появи тази точка и после пак така изчезна ... 

Извинявам се на колегата ,че ползвам темата му предварително
От 2м.чакам да ми се оправи моментния разход(изписва ми аномалий от сорта-км450.3L)но като ви слушам ми се изясни картинката.Просто километража е връщан яко и са го правили разбирачи
Как се процедира в случая?Предполагам,че и точката за която говорите ще се появи.Или както съм чувал от други почват да отказват оборотомера и скоростомера
Това са явните признаци за разбазикан софтуер на таблото.Как да се се справим с това,който знае нещо да не си мълчи.........

От 2м.чакам да ми се оправи моментния разход(изписва ми аномалий от сорта-км450.3L)но като ви слушам ми се изясни картинката.Просто километража е връщан яко и са го правили разбирачи

Как се процедира в случая?Предполагам,че и точката за която говорите ще се появи.Или както съм чувал от други почват да отказват оборотомера и скоростомера

Това са явните признаци за разбазикан софтуер на таблото.Как да се се справим с това,който знае нещо да не си мълчи.........

ВАРНА,морето и BMW-то......
!!!

- E36-Power
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i
.
Луда работа. Точката ми се появи вечерта, а на сутринта вече я нямаше. Много интересно като се има в предвид, че колата я карам вече 3 месеца. Ако е връщан километража трябваше да се появи доста одавна, а не чак сега.
Колега незнам твоя проблем как се оправя, но моя съвет е да се довериш на истински специалисти.
Колега незнам твоя проблем как се оправя, но моя съвет е да се довериш на истински специалисти.
За точката
Колеги,
На моята хубавица също се пявява тази точка. Карам колата от около 2год. и точката се е появявала 3-4 пъти. и свети около половин ден или 4-5 паления на колата.
Италянка е и нищо чудно да са маниплирали километража. Иначе проблеми нямам никакви, освен норманите - предни амортисьори и някоя и друга дребна част по ходовата част.......
Шофирайте разумно !!!:)
На моята хубавица също се пявява тази точка. Карам колата от около 2год. и точката се е появявала 3-4 пъти. и свети около половин ден или 4-5 паления на колата.
Италянка е и нищо чудно да са маниплирали километража. Иначе проблеми нямам никакви, освен норманите - предни амортисьори и някоя и друга дребна част по ходовата част.......
Шофирайте разумно !!!:)
- bulletspeed
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 540IA m62b44 e36 320i m50b20
- Мечтае да кара: m1
Re: Нещо се появи на таблото. Моля за помощ!
Здравейте колеги, значи имам 520и е39 от около 8 месеца колата е Италиянка но е вкарана от брат ми той вкарва коли и ми гарантира че километража не е пипан. Преди я нямах тази точица, но тук след нова година за около 2 дни ми се появи два пъти смисъл паля колата и ми се появява след това гася пак паля и я няма. След 20 опита не се появява! С втори имобилайзер съм даже и проблем ми създаде но и тогава нямаше никакви точки!
Появявала ми се е все на топла кола примерно спра на бензиностанцията за 2 мин да заредя и изкочи!
Извинете за правописа обаче пиша от телефон и ми е по трудно със запетайките !
Появявала ми се е все на топла кола примерно спра на бензиностанцията за 2 мин да заредя и изкочи!
Извинете за правописа обаче пиша от телефон и ми е по трудно със запетайките !
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2