Да попитам за какво са някои части
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Fallen_Angel
- Потребител
-
Да попитам за какво са някои части
Колеги,
Предполагам, че въпросите ми ще прозвучат много лаишки, но пък съм аджамия иофьор и нищо не разбирам по колите, та...
Преди две седмици заведох животинчето на преглед. Казаха ми, че трябва да сменя кормилна рейка, биела, два тампона на двигателя.
Въпросът ми е - какво аджеба е това "биела"?
Втори въпрос... Като реша да проверяват бушончетата дали са наред, трябва ли да разкача акумулатора първо?
Трети въпрос
Какви амортисьори бихте ми препоръчали? Карам основно градско, старая се да не я режа много, но пък съм от Пловдив, Кичук Париж и има много паваж.
Благодаря предварително за отговорите ви!
Предполагам, че въпросите ми ще прозвучат много лаишки, но пък съм аджамия иофьор и нищо не разбирам по колите, та...
Преди две седмици заведох животинчето на преглед. Казаха ми, че трябва да сменя кормилна рейка, биела, два тампона на двигателя.
Въпросът ми е - какво аджеба е това "биела"?
Втори въпрос... Като реша да проверяват бушончетата дали са наред, трябва ли да разкача акумулатора първо?
Трети въпрос

Благодаря предварително за отговорите ви!
Колега кажи какви по точно са проблемите по колицата 4е ми се струва 4е от този сервиз са те взели за "златна кокошка"
Ето и отговорите на въпросите ти :
1 . виж тук http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0%BA%D0%B0
2 . Не се разкача акумулатора при проверка или смяна!
3. http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=42849
Зависи с колко пари разполагаш(ка4ественото е скъпо, еефтино не е за предпоч4итане)
п.с Колега АКо ползваш можеш другия път и сам да се оправиш!
4нг
Ето и отговорите на въпросите ти :
1 . виж тук http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0%BA%D0%B0
2 . Не се разкача акумулатора при проверка или смяна!
3. http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=42849
Зависи с колко пари разполагаш(ка4ественото е скъпо, еефтино не е за предпоч4итане)
п.с Колега АКо ползваш можеш другия път и сам да се оправиш!

4нг
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
- Fallen_Angel
- Потребител
-
sicbul написа:Колега кажи какви по точно са проблемите по колицата 4е ми се струва 4е от този сервиз са те взели за "златна кокошка"
Проблемът е следният. Преди време "задрах" един бордюр някъде отдолу (стори ми се тогава, че ударих животинчето вдясно посредата). След това "задиране" започнаха едни, поне за мен, обезпокоителни шумове.
Става дума за следното. Тъй като мои приятели ми казаха, че е полезно да се убива скорост с двигателя (да речем от 80 на 5-та, леко натискам спирачката, скоростта пада към 70, вкарвам 4-та, плавно отпускам съединителя и пускам педалите, колата сама си намаля до 60-50, после 3-та и така нататък), аз си го практикувам често това занимание. След удара колата започна при всяко отпускане на съединителя да дрънчи все едно съм закачил ламаринка на спиците на Балканче. Това се случва на 3-та и 4-та.
Иначе самия двигател работи добре, няма течове (освен един, който хванаха навреме), топломера стои на 12 без 5, скоростите влизат нормално, абсолютно нищо друго не показва проблем освен тези шумове.
А по отношение на отговорите - супер благодарско

Да разбирам ли, че при проблем с тази мотовилка мога да си осакатя хубавата кола? Уж ми казаха, че мога да я карам до ремонта, който е насрочен за след две седмици...
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Fallen_Angel
- Потребител
-
6estaka написа:А има ли вариант да са ти казали "Биелета" а не "Биела" както си написал ти?
Да, при това голям. Човекът ми каза по телефона какво е, и ми се стори, че думата е "биелетка". Каква е разликата?
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- beni barzia
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5
- vaskess
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318tds Touring , e46 330xd Touring
колега смени сервиза,че са те взели за канарче
като идеш в друг сервиз,тъй като не си наясно още с нещата,им обясни с възможно най-малко думи за това стържене...че усетят ли,че нищо не разбираш.....и мотора ще кажат да смениш
ако са ти казали биела,а не биелетка.....кажи ни как разбраха,че е биела?
като идеш в друг сервиз,тъй като не си наясно още с нещата,им обясни с възможно най-малко думи за това стържене...че усетят ли,че нищо не разбираш.....и мотора ще кажат да смениш

- Fallen_Angel
- Потребител
-
vaskess написа:колега смени сервиза,че са те взели за канарче
като идеш в друг сервиз,тъй като не си наясно още с нещата,им обясни с възможно най-малко думи за това стържене...че усетят ли,че нищо не разбираш.....и мотора ще кажат да смениш![]()
Не знам

А какво е биелета тогава?
- vaskess
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318tds Touring , e46 330xd Touring
- Fallen_Angel
- Потребител
-
vaskess написа:това е продължението на стабилизиращата щанга.......са ще питаш коя е тая щанга........
Хехе, прав си

Ей сега попитах един човек, дето ми обясни хавата така.
Предните гуми поемат съпротивлението от движението. За да се компенсира това съпротивление, се слага един железен прът зад предните колела, на краищата на който са биелетите.
Така ли е?
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2