Историята на вашия псевдоним ?
Модератор: Общи модератори
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
Любим политик

За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
- DILDO
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30;Е65
- Мечтае да кара: Е30
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
Re: Любим политик

Фидел Кастро написа:..любим политик...

- Evanko
- младши ентусиаст
-
- Кара: мфил
- Детайли за колата: 120D
На мен ми го лепнаха тоя прякор преди 10 тина години. Работех на Витоша в един ски гардероб. Една сутрин влетях вътре махмурлия и успях да съборя всичките ски от
стилажите, като слон в стъкларски магазин..... 

Това Галактиката е голема работа, фактически!!!

Това е прототипът на Франко Сбарро ( по поръчка на БМВ )- ИСАТИС. Излиза 1994-а година, използва М71 за двигател - 5379куб. см, 326 к.с (от 750i Е38 ).Преди около 6-7 години много ми харесваше този автомобил, вече не ми допада толкова, но ми харесва името му за ник. От 2-3 години се подвизавам с този псевдоним навсякъде в интернет пространството

Впоследствие разбрах, че исатис е също и вид храст

Последна промяна ISATIS на 12 Яну 2005, 1:34, променена общо 2 пъти
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
ми щом ти е писнал вече,аз ша се прежаля
и на части , кат ми писне и на мен

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

Ояма, роден през 1923 г., принадлежи към новото поколение каратисти, което качествено се отличава от безкористните апостоли от старите времена: стремежът къмсамоутвърждаване на всяка цена го водел по трънливия път към върховете... По произход кореец , той принадлежал към етническо малцинство, в продължение на векове дискриминирано в единното по национален състав японско общество. През първата половина на XX в., когато Корея се превръща в японска колония, сегрегацията на корейците, в това число и на живеещите на японските острови, става норма в държавната политика . Възможно е съзнанието за известна накърненост да е пробудило у способния корейски юноша желанието непременно да се издигне. Псевдонимът, под който той става известен в света, Масутацу Ояма, въпльщава честолюбивите му юношески мечти. Буквалното му значение е "Увеличаващият своите достижения, подобни на висока планина".

Ояма започнал да се занимава с кемпо сравнително късно - на девет години. Още в пети клас станал носител на черен пояс, 1-ви дан, и оттогава се стараел методически да овладее всички съществуващи стилове на карате и кемпо. Постъпвайки през 1943 г. в токийския Колониален институт, Ояма се записал в секцията по Годжу-рю карате и само за няколко месеца получил 4-и дан по програмата на школата. В края на войната двадесет и две годишният майстор нямал равен на себе си в света на спортното карате, но го привличало нещо съвсем друго. Изчаквайки да премине смутното време, той се усамотил в планината Минобе и в течение на една година от тъмно до тъмно със себеотрицание се отдавал на физически и духовни упражнения. Ояма си поставил за задача да развие максимално силата, издръжливостта и "пробивната способност" на тялото си, за да може впоследствие да противопостави на утвърдилите се в Япония стилове на "ограничено" спортно карате едно истинско бойно кемпо. В резултат на това той спечелил по блестящ начин първия следвоенен Общояпонски шампионат по карате през 1947 г., нокаути-райки всичките си противници.
През периода на своята недълга, но плодотворна аскеза в планината Ояма живеел по строго разработена програма, която често фигурира в различните биографии на майстора и служи за назидание на лекомислените ученици. Режимът бил такъв:
4 часа сутринта - ставане. Медитация със затворени очи - 10 минути.
Крос из планината - 2 часа.
7 часа сутринта - приготвяне на храната.
8 часа сутринта - ядене, съчетаващо закуската и обяда.
9 часа сутринта - начало на тренировките. Десет пъти се изпълнява комплекс от пет упражнения:
1) вдигане 20 пъти на 60-килограмова щанга;
2) лицеви опори на пръсти - 20;
3) опори от стойка на ръце - 20;
4) набирания на лост - 20 пъти;
5) нанасяне по 20 удара с юмрук вляво и вдясно върху макивара.
Всеки път след изпълнение на комплекса се правят дихателни упражнения и незабавно се пристъпва към следващата серия. След като посоченият комплекс се направи десет пъти - почивка до 11,00 ч.
11 часа сутринта - изпълнение на формални упражнения (ката).
Ежедневно се повтаря по 100 пъти една от катите. Например първия ден Хейан-1, втория ден - Хейан-2 и т. н., докато не бъдат направени и петте кати Хейан, а след това се изпълняват в обратен ред. Същото се прави и при останалите кати.
2 часа след обяд - вдигане на тежести. Да се вдигне 60-килограмова
щанга 20 пъти, след това постепенно да се увеличава натоварването.
Да се направят 1000 лицеви опори: 200 пъти на два пръста, 200 пъти на три пръста, 200 пъти на четири пръста, 400 пъти на пет пръста. След всяка серия да се прави малка почивка. Понякога за разнообразие да се правят 1000 лицеви опори на юмруци с почивка след 500.
3 часа след обяд - отработване на техники за спаринг.
Упражнения на макивара.
Коремни преси - 200. Чупене на камъни.
5 часа след обяд - приготвяне на храна. Вечеря.
6 часа след обед - медитация и лягане.
Към този красноречив документ може да добавим, че много сподвиж ници и ентусиасти на кемпо са спазвали подобен дневен режим не година или две, а в продължение на двадесет, тридесет години или цял живот.
Въпреки това за майстора, решил да отправи предизвикателство към най-крупните школи и да внедри нова методика на обучение по карате, една победа била явно недостатъчна. Като човек с напълно съвременен дух Ояма разбрал бързо, че в това смело начинание може да му помогне само шумната реклама. С присъщата си целеустременост той се заел с подготовката на грандиозна рекламна кампания, отработвайки прецизно различни ефектни номера. През 1949 г. се настанил в една барака до градската кланница и в продължение на осем месеца анализирал поведението на животните. Той разработил нов способ за убиване на бикове с голи ръце, научавайки се да отсича рогата на животните със саблен удар. Скоро след това бил заснет документален филм, запечатал първата корида в света, където тореадорът действа без оръжие. Схватката въпреки очакванията на самия Ояма протекла не съвсем гладко, но все пак бикът бил повален.

" През 1952 г. Ояма се отправил на гастроли в САЩ, където предизвикал фурор и довел публиката до пълно объркване, демонстрирайки "свръхчовешки" номера. И наистина, как трябвало да реагират американските зрители, когато японецът чупел огромни камъни, все едно че били от порцелан, отсичал гърлото на бутилка с бира, така че бутилката оставала да стои, удрял с чук по кокалчетата на ръцете си, пробивал с ръце и крака дебели дъски, купчини от 15-20 керемиди или 2-3 тухли?
Журналистите го нарекли "Божествената ръка". Получавал писма от хиляди почитатели. Банковата му сметка нараствала с неимоверна бързина. Сега вече можел да помисли за откриване на собствена школа .
Връщайки се в Япония, Ояма пристъпил към създаването на нов стил на карате - Киокушин-кай (Дружество на абсолютната истина), открито противопоставяйки я на всички съществуващи направления и школи на кемпо. Днес филиалите на Киокушин-кай обединяват стотици хиляди хора в десетки страни по света. Но нима това е триумф на ново учение? Не, по-скоро оптимална реализация на цялото наследство на кемпо, на безсмъртните завети на старите майстори.
Самият Ояма не крие еклектизма на своята школа. Отказвайки се от догмите на традиционните бойни изкуства и преди всичко от тясно сектанския подход, той направил генерална ревизия на всички видове борба без оръжие, за да подбере необходимите елементи за своята система. Всички те в съчетание трябвало да обезпечат основните изисквания на школата: сила, непоколебимост, ефикасност.
И все пак главното в системата на Ояма, което намира отклик в сърцата на хилядите, не е сухата теория, медитацията и разучаването на съвсем стандартните формални упражнения. Практическата полза, максималната ефикасност - в това е тайната на успеха на школата Киокушин-кай. За своите ученици Ояма разработил цяла поредица от главозамай-ващи трикове, въшгьщаващи висшите достижения на карате на физическо равнище. Ще изброим само някои от тях:
пробиване на висящ на два конеца лист тънка оризова хартия с удари с юмрук и пръстите на ръцете;
разцепване на окачена на връв дъска (или тухла) с удари с юмрук, лакът, с ръба на дланта, с възглавничката или резеца на ходилото, от стойка или със скок;
чупене на четири-пет дъски, дебели един дюйм, които асистентите държат в ръце, с всички възможни удари с ръце и крака, включително и със скок на височина два метра;
чупене на плуваща в бъчва с вода дъска, дебела 1 дюйм;
чупене с ръце, крака и глава до двадесет реда керемиди;
чупене със саблен или чукав удар на три наредени една върху друга тухли;
чупене със саблен удар на три наредени един върху друг с разстояние помежду им блокове лед, дебели три дюймя всеки;
чупене с ръка и глава на дебел леден блок;
чупене на масивни камъни с основата на дланта;
отсичане гърлото на стояща бутилка;
забиване на пръстите при удар с копиевидна ръка в сноп плътно завързани бамбукови пръчки;
"пронизване" с копиевидна ръка на окачен говежди труп.
"Моите собствени победи, бяха определящите фактори за разпространяването и репутацията на Карате. Пазя единствените по рода си рекорди в победите над боксьори, борци, джудисти и тай-боксьори. Побеждавал съм и разярени бикове с голи ръце.
Убеден съм, че докато мога да използвам карате, аз съм непобедим в невъоръжени конфликти. Един мъж не може да знае истинската същност на бойните изкуства, ако не е участвал в истинска битка. За да заслужи името "каратист", той трябва да открие и надделее истинската опасност...
Аз може би, съм единственият лидер на Японското карате след Войната, мамещ лицето на смъртта много пъти. Ето защо аз бях побеждавал каратисти, които не знаеха нищо за истинския бой. Как можем да съдим инструкторите за някакъв вид разиграване в каратето, които придават на своите ученици, техники и дух на боя, когато те никога не са участвали в истинска битка. Същността на карате е в битката".
Масутацу Ояма

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
- moto
- младши ентусиаст
-
- Кара: скутЕрЕ!
- Мечтае да кара: Перлини :))))
Mи аз се казвам Явор...преди ника ми беше vraca,но се реши че такъв олигофрен като мене неможе символизира града ни
и после така го реших
-мото,от тва че големата ми страст са моторите,а и тогава с Ичо плашехме града с наще машини

Знаеш ли какво е мотор????ПОинтересувай се и следващаия път като излезеш с колата гледай в страничните си огледала-СПАСЯВАТ ЖИВОТИ!!!!
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
офтопик
И аз имам 3 кю шотокан. Ама чак пък такава мания не е на добре
И аз имам 3 кю шотокан. Ама чак пък такава мания не е на добре

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- simple_man
- 323i Killer
-
- Кара: E30 316i '91, G21 320d M-Sport
- Мечтае да кара: G81 M3