От какво може да не свети лампата на маслото ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
От какво може да не свети лампата на маслото ?
От какво може да не свети лампата на маслото ? При даване на контакт лампичката не светва. Сигурен съм че няма проблем с работата на двигателя, познавам го перфектно и съм убеден 100% че налягане си има. Друго освен изгоряла крушка може ли да е? Датчик нещо, некви букси и къде са тия работи че не съм човъркал там
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
- стан
- старши ентусиаст
-
- Ivan_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 BMW 523I M52TU Sedan
- Мечтае да кара: само BMW
Пробвай първо с крушката да не би да е изгоряла но при свалянето на таблото откачи клемите на акомулатора да не ти даде някоя грешка и после вече ако не свети търси проблема на друго място. успех!
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
ivan_316i написа:Пробвай първо с крушката да не би да е изгоряла но при свалянето на таблото откачи клемите на акомулатора да не ти даде някоя грешка и после вече ако не свети търси проблема на друго място. успех!
На същото мнение съм,че ..........да не се вкара във филм!
- стан
- старши ентусиаст
-
Нее, то да смениш тая крушка си е доста сериозен филм и е рисковано да не спраскам нещо. Предпочитам да ми кажете къде е тоя датчик да раздвижа нещо букси да почистя, да прегледам кабели и тогава чак да свалям таблото че след време като я продавам някой ще ми обяснява че е превъртан километража и ще пита що половината пластмаси ги няма 
- cucko
- старши ентусиаст
-
Почни от правилния път както казах аз и другия колега....и аз не вярвам да не е от крушката но по-добре е да видиш преди да си продължил следващата стъпка....хляба не се прави от въздух и вода....така че...
p.s. Миля,че можеш само да наклониш таблото без да откачаш буксите...тя крушката е на фасунка и се намира най-горе на таблото ...ще видиш съвпадението й до тази на акумулатора...пробвай и така..само една права отверка или по-добре малки клещи(за да можеш да я извадиш по-лесно) ти трябва за да развъртиш тая фасунка и си ти..
p.s. Миля,че можеш само да наклониш таблото без да откачаш буксите...тя крушката е на фасунка и се намира най-горе на таблото ...ще видиш съвпадението й до тази на акумулатора...пробвай и така..само една права отверка или по-добре малки клещи(за да можеш да я извадиш по-лесно) ти трябва за да развъртиш тая фасунка и си ти..
Последна промяна cucko на 31 Дек 2008, 13:46, променена общо 1 път
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
около масления филтър е датчика с жичка мисля с един пин , откачи му буксата и я допри на маса ако е един пин , ако са 2 ги свържи на късо , като някой гледа дали ще светне лампата през това време. Ако севетне се сещаш каде е повредата , ако не - лампата. Тоя датчик е с контакт вътре , не мери стойност а над определено нялягане затваря контакта
- стан
- старши ентусиаст
-
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Смени крушката бре,таблото се сваля елементарно,не ти трябва сега да пипаш датчика и какво то и да било отпред на тоя студ 

- стан
- старши ентусиаст
-
- cucko
- старши ентусиаст
-
стан написа:Немам еврейска звезда, но ще си закупя и направо ще подменя всички крушки по тъпото табло
Абе то и с една права отверка ще развиеш тези две винтчета...само ти трябва подходящата...
Колега какво ти става бе...гледам не си от вчера и почна сега да питаш как да развиеш тези две винтчета...
- slowtraveler
- кандидат ентусиаст
-
cucko написа:стан написа:Немам еврейска звезда, но ще си закупя и направо ще подменя всички крушки по тъпото табло
Абе то и с една права отверка ще развиеш тези две винтчета...само ти трябва подходящата...![]()
Колега какво ти става бе...гледам не си от вчера и почна сега да питаш как да развиеш тези две винтчета...
Немеца е казал :"Добрия инструмент е половина свършена работа"...
Така-че подхода на колегата е правилен - първо добър инструмент, а след това - екшън
Аз лично също бих пробвал първо с кабелчетата на датчика, просто защото пробата отнема 2 минути и не е свързана с никакво разглобяване.
- стан
- старши ентусиаст
-
cucko написа:стан написа:Немам еврейска звезда, но ще си закупя и направо ще подменя всички крушки по тъпото табло
Абе то и с една права отверка ще развиеш тези две винтчета...само ти трябва подходящата...![]()
Въпроса ми беше по-скоро къде е датчика и какви са буксите и ми беше казано, да отвия двете винтчета не е проблем, проблем е като ги завиеш после да не си личи затова си трябва инструмент.
slowtraveler мерси за подкрепата ето някой ме е разбрал какво имам предвид
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2