термостат

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

термостат

Мнение от angel27 » 30 Дек 2008, 20:40

колеги как се смениа термостата не сам го правил досега ще помогне ли някой

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 30 Дек 2008, 20:46

Сваляш въздухозаборника на виското, сваляш виското, и вече трябва да имаш достъп до термостата, но го прави на поизстинал ДВГ. Трябва ти и леген или туба с по широко гърло, ако ще оставяш стария антифриз, но е препоръчително да се сменя на 2-3 год. защото си губи качествата, иначе не замръзва.

ентусиаст
Аватар
Кара: Touring

Мнение от nakoone » 30 Дек 2008, 21:38

Колега скоро преди 1-2 месеца имаше тема със снимки много добре обяснено.Потърси.Ако нямаш условия за работа по добре на майстор.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 30 Дек 2008, 21:38

NikiNikolov написа:Сваляш въздухозаборника на виското, сваляш виското, и вече трябва да имаш достъп до термостата, но го прави на поизстинал ДВГ. Трябва ти и леген или туба с по широко гърло, ако ще оставяш стария антифриз, но е препоръчително да се сменя на 2-3 год. защото си губи качествата, иначе не замръзва.

Ами ако си с виско , колегата Ники ти е обяснил какво да правиш , ако нямаш виско (а си с ел. перка) е даже още по лесно , направо отвиваш трите болта на термостата (преди това източи антифриза, да не си измиеш ръцете с него :mhihi: ) и си готов. Не е никаква философия ....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 30 Дек 2008, 21:42

NikiNikolov написа:Сваляш въздухозаборника на виското, сваляш виското, и вече трябва да имаш достъп до термостата, но го прави на поизстинал ДВГ. Трябва ти и леген или туба с по широко гърло, ако ще оставяш стария антифриз, но е препоръчително да се сменя на 2-3 год. защото си губи качествата, иначе не замръзва.

Значи аз предпочитам само със стар антифриз да карам дето не замръзва че тоя дето замръзва не е хубав :mhihi:
I'm slowly drifting
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавара

Мнение от Игнатов » 30 Дек 2008, 22:55

По-лесно става като махнеш дифузора и след това само перката ......много по-лесно става и не е нужно да се равива виското, щото общо взето е голям зор и излишни главоболия!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Rover Mini Mayfair,1.3,53cc

Мнение от stann69 » 30 Дек 2008, 23:14

Преди седмица смених на мойта 318-ка..пред блока за 15 минутки,другото е обезвъздушаване.

Успех 8)

кандидат ентусиаст
Аватар

......

Мнение от GRECE » 30 Дек 2008, 23:25

stann69 написа:Преди седмица смених на мойта 318-ка..пред блока за 15 минутки,другото е обезвъздушаване.

Успех 8)
Колегата е прав и Аз за 15мин. го смених преди месец,без да махам нищо друго освен стария термостат. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 30 Дек 2008, 23:31

А аз тряя да си сменя термостата и се чудя дали имам възможност без да махам виското... 8)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318ис
Мечтае да кара: //М-Без Значение

Re: термостат

Мнение от guns3 » 30 Дек 2008, 23:58

angel27 написа:колеги как се смениа термостата не сам го правил досега ще помогне ли някой

Колега това е за 318ис имах и за 318 обаче не мога да го намеря!!!
http://store.picbg.net/pubpic/CC/57/c35fa9a9ba54cc57.jpg

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от guns3 » 31 Дек 2008, 0:02

Последна промяна guns3 на 31 Дек 2008, 0:46, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 31 Дек 2008, 0:32

Сваляш перката от 4 бр. болта шестограм, не е нужно да сваляш виското. Че какви условия ти трябват за смяна на термостат, дигаш капака и това, останалото е желание и работа.

Потребител
Аватар

Мнение от nikito » 31 Дек 2008, 9:00

Здравейте току що се регистрирах и аз във форума и от няколко дни чета тук за проблемите на БМВ но мисля че са незначителни тъй като колоите ни не са нови разбира се и не можем да изискваме повече от тях.
Та да си доидем на думата от два дни и половина съм горд собственика на БМВ 316 компакт обаче забелязвам че нещо не топли мотора както трябва и съответно няма и хубаво парно, снощи го изкарах по булевардите из Варна и стрелката на температурата ми падна в синия сектор и ме навежда на мисълта че термостата е останал отворен, нямам опит с БМВ и затова ще задам един два може би досадни въпроса за което моля да бъда извинен
1.Къде трябва да стои стрелката на температурата в нормален работен режим на двигатела та било то зиме или лете.
2.Според вас трябва ли да сменя термостата

Има и нещо друго след обяда тръгвам за Шумен дори и да трябва да сменям нещо днес няма да стане има ли компромисен вариант (щото си мисля за един картон пред радиатора като при ладите и москвичите) знам че е срам и позор така да осквернявам марката, но трябва да пътувам а и съм с дете на година и половина.
Даите мнения и отговори ще съм ви много благодарен

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от guns3 » 31 Дек 2008, 9:48

nikito написа:Здравейте току що се регистрирах и аз във форума и от няколко дни чета тук за проблемите на БМВ но мисля че са незначителни тъй като колоите ни не са нови разбира се и не можем да изискваме повече от тях.
Та да си доидем на думата от два дни и половина съм горд собственика на БМВ 316 компакт обаче забелязвам че нещо не топли мотора както трябва и съответно няма и хубаво парно, снощи го изкарах по булевардите из Варна и стрелката на температурата ми падна в синия сектор и ме навежда на мисълта че термостата е останал отворен, нямам опит с БМВ и затова ще задам един два може би досадни въпроса за което моля да бъда извинен
1.Къде трябва да стои стрелката на температурата в нормален работен режим на двигатела та било то зиме или лете.

Има и нещо друго след обяда тръгвам за Шумен дори и да трябва да сменям нещо днес няма да стане има ли компромисен вариант (щото си мисля за един картон пред радиатора като при ладите и москвичите) знам че е срам и позор така да осквернявам марката, но трябва да пътувам а и съм с дете на година и половина.
Даите мнения и отговори ще съм ви много благодарен

Честита колица Колега :)
1.Стрелката трябва да ти стой точно във средата (на 12часа)
2.Явно ще трябва да го смениш!!
Не го мисли и аз мойта я купих така през зимата и го смених и от тогава никакви ядове!! :)

ентусиаст
Аватар
Кара: Семейното комби
Мечтае да кара: M5 touring

Мнение от dinkomg » 31 Дек 2008, 9:53

nikito написа:1.Къде трябва да стои стрелката на температурата в нормален работен режим на двигатела та било то зиме или лете.

1- на 12 часа (но като цяло извън синята или червената зона)
2 - да
Има много коли и ....BMW
Изображение

Следваща

Назад към E36