Задна кора

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от малък
Мечтае да кара: Безаварийно

Задна кора

Мнение от C8699HX » 30 Дек 2008, 0:39

Преди време бях писал тема как се сваля задната кора,исках да видя от каде идва един УЖАСЕН шум който ме побърква.Свалих я,нищо видимо върнах я обратно и спря да скърца и ето,че сега пак започна и направо не се издържа.По споко да я сваля и да карам без кора!Какво да правя ?! :(
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Re: Задна кора

Мнение от metodi80 » 30 Дек 2008, 13:29

C8699HX написа:Преди време бях писал тема как се сваля задната кора,исках да видя от каде идва един УЖАСЕН шум който ме побърква.Свалих я,нищо видимо върнах я обратно и спря да скърца и ето,че сега пак започна и направо не се издържа.По споко да я сваля и да карам без кора!Какво да правя ?! :(

А... сега ... колега ,ако ти не знаеш какво да правиш , ние ли да знаем ... :confused: Ако ти не усещаш от къде идва шума , ние пък изобщо няма как да разберем :roll: . Сигурен ли си , че шума идва от кората ... защото при мене така тракаше нещо и аз мислех , че е от кората , но се оказа че задна дясна врата дрънка и то заради уплътнение , смених го и града спи.... Порбвай да караш колата на неравен терен и отвори задните врати леко , ако шума го няма значи ясно е кое е проблема - уплътнения на врати, ако го има обаче не знам какво да ти кажа. Аз по същия начин дълго време не можех да установя от къде точно идва шума.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от C8699HX » 30 Дек 2008, 14:47

Колега много ясно съм написал,че шумът идва от кората.Въпроса е какво да правя ?Да подложа нещо от долу,да я лепя или да фана и да и пусна 4-5 рапитки :D Няма как да ми е от задната врата :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 30 Дек 2008, 14:53

Колега, сложи дунапрен там където кората опира (и трака), да уплътни, съвсем малко стига. Много често явление е да почне да се чува тоя гаден шум от кората понеже тя не е изчислена за БГ пътищата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 30 Дек 2008, 14:54

Тая тема ще я следя,щото и при мен се появи някакъв неприятен шум ,който го локализирам,че е от кората :evil: .И това стана откакто застудя :roll: .Ама ше взема и аз да пробвам първо с отворени задни врати :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от C8699HX » 30 Дек 2008, 15:00

Колега ако става въпрос това не са пътища :D и до колкото знам колите са направени за пътища а не за "кълдаръми" :mhihi:
Последния път като я свалях кората на нея са залепени някакви гредички,кората се подпира на тях и като гледам на къде вървят нещата ще ги махна и ще натъпча вата хем да е шумоизолирано хем да е топло и да спре да скърца :mhihi: :mhihi: :mhihi:
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: бангия
Мечтае да кара: много кончета под капака

Мнение от slep » 30 Дек 2008, 16:38

От както студна и при мен се появи.С дунапрен става( изпробвано) ;)
Не всичко което лети се яде

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 318is
Мечтае да кара: e36 m3

Мнение от fxp » 30 Дек 2008, 17:26

става става ... и на мен ми хлопа :mhihi: проблема е че нямам врати отзад .. та е ясно от къде идва шума.
До сега карах с едно малко дунапренче (до 3-тия стоп ми опира).. ма пак взе да хлопа и ще подлагам отдолу нещо голямо за по добро уплътнение ...
То освен тия греди под нея има и няк'ви други глупости които ме съмняват че и те хлопат :uups:

Така като се замисля .. освен хлопащата жабка и от хлопаща задна кора страдат тия е36 :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...
Мечтае да кара: годзила

Мнение от Plamenavramov » 30 Дек 2008, 17:36

:mhihi: Голямо хлопане да,и аз съм така! Откакто застудя! Но като се стопли колата спира :mhihi:
Ка му се викаше на това: Децки паралич лиии ко бешееее.. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Семейното комби
Мечтае да кара: M5 touring

Мнение от dinkomg » 30 Дек 2008, 19:33

И при мене на комбито скърцаше нещо отзад, ей на луд станах докато разбера откъде е. Оказа се закопчалката на облегалката на задната седалка. Омотах желязото с изолирбанд и оооо небеса: тишина
Има много коли и ....BMW
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Семейното комби
Мечтае да кара: M5 touring

Мнение от dinkomg » 30 Дек 2008, 19:35

И при мене на комбито скърцаше нещо отзад, ей на луд станах докато разбера откъде е. Оказа се закопчалката на облегалката на задната седалка. Омотах желязото с изолирбанд и оооо небеса: тишина
Има много коли и ....BMW
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Re: Задна кора

Мнение от DirtySouth » 30 Дек 2008, 20:09

C8699HX написа:Преди време бях писал тема как се сваля задната кора,исках да видя от каде идва един УЖАСЕН шум който ме побърква.Свалих я,нищо видимо върнах я обратно и спря да скърца и ето,че сега пак започна и направо не се издържа.По споко да я сваля и да карам без кора!Какво да правя ?! :(

виж моя проект за музика в е36 може да ти даде отговор на въпроса ти

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=110468
I'm slowly drifting
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от C8699HX » 30 Дек 2008, 20:32

Доста добре ми изглежда,от къде си се здобил с този дунапрен и за колко парички :mhihi:
ИзображениеИзображение

Назад към E36