Проблем с маслото
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- djkita
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe & E46 Coupe
Проблем с маслото
Значи колеги проблема ми е слдния - Като запаля колата понякога ми се случва да свети лампата за маслото. Незнам аз лично си го обяснявам заради температурите, но чакам да чуя и вашето мнение 
- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
След колко време гасне лампата?
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
- djkita
- младши ентусиаст
-
Да обикновенно трявба само да мигне за 1 секудна някъде, но понякога като я запаля и виждам че 10-15секунди не гасне лампата и аз гася мотора.При следващото стартиране проблема се оправя.
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
да не е проблема в кофти масло, преди колко километра го смени, с какво го смени и проблема от кога е ?
- agent smit
- младши ентусиаст
-
Не може да си обясняваш проблема с температурите, тъй като сега е студено и маслото е по-гъсто. При високите летни температури става по-рядко и тогава може да се наблюдава този ефект с лампата в ниските обороти по светофарите примерно. Първо погледни нивото на маслото. Ако не е сменяно скоро го смени.
- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
А лампичките за смяна на масло с какъв цвят са колега, ако са занулявани разбира се. Да не светят в червено и ти да си джиткаш
Aбе двигателя ти нормално ли звучи, докато му свети лампата?
Не знам при БМВ-тата как е, но съм виждал това което казваш на Фордов двигател и звучеше по-различно
да не ти се налага да го чуеш тоя звук.
Мисля си че може датчика за налягането в картера да го прави. По някакви спомени се намираше там. Моля ако пиша пълни глупости, някой направо да ми трие мнението
Не знам при БМВ-тата как е, но съм виждал това което казваш на Фордов двигател и звучеше по-различно
Мисля си че може датчика за налягането в картера да го прави. По някакви спомени се намираше там. Моля ако пиша пълни глупости, някой направо да ми трие мнението
- djkita
- младши ентусиаст
-
Колата си работи перфектно. Лампичките ако не ме лъже паметта светят всичките или без една зелена не помня точно. Незнам от какво може да е.Но нещо и таблото ми се базика и може и от там да е проблема.
- to6i_Racing
- младши ентусиаст
-
може да е маслен датчик,масло,маслен филтър,маслена помпа затфа наи добре го закараи да го качат на компа и да проверят
Re: Проблем с маслото
djkita написа:Значи колеги проблема ми е слдния - Като запаля колата понякога ми се случва да свети лампата за маслото. Незнам аз лично си го обяснявам заради температурите, но чакам да чуя и вашето мнение
На колко километра и месеца ти е маслото? Иии... щеката за мерене на масло колко ти показва?
- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
И аз мисля че е некачествено масло...кажи поне какво масло сипваш!!!Щото може и да не е от маслото,виж нивото как е,може и датчик да е...има много места от където може да е но все пак почни от маслото..
- emes691
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: М-43Б-18,318i
Вчера ти написах да го смениш,сега ще се обосновя.След като купих колата и аз го смених,но явно съм попаднал на ментак както и ти,предполагам.След изминати точно 2000х км,започна да ми пресвятка лампата на ниски обороти,вдигам щеката чернилка и изобщо без качества но беше на ниво.След това промивка,смяна и сега всичко е наред.Няма да кажа марката която изхвърлих,но ти препоръчвам чисто немските масла ..РАВЕНОЛ..или ..ИЖАТ.. Това са дъщерни фирми на големите марки,но те не спестяват присадката все още,и са на много добра цена..djkita написа:Да обикновенно трявба само да мигне за 1 секудна някъде, но понякога като я запаля и виждам че 10-15секунди не гасне лампата и аз гася мотора.При следващото стартиране проблема се о
правя.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2