клапанче?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

клапанче?

Мнение от fatix » 29 Дек 2008, 23:48

Имам питане относно черно бялото клапанче до МАП-сензора при 2.5tds-a,което е пак с някакви вакууми кава му е ролята и как трябва да е разположено с бялото нагоре или надолу?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 30 Дек 2008, 0:25

Здрасти, на мен също ми е интересно за какво служи това клапанче :roll:
Аз си смених всички маркучи, чистих мап сензора и т.н. но някакси никой не споменава за клапанчето, гледам че цената e:

Номенклатурен номер : 11712240726
Описание : DROSSEL
Ед.цена (с ДДС) : 32.11 BGL
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените

Air reducer - 7.5 sec

Според мен играе важна роля този клапан за регулиране на въздуха....
При мен до колкото си спомням е с бялото на горе...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от fatix » 30 Дек 2008, 0:33

Моето е блокирало вчера си смених мaркучите и забелязах че неработи в нито една от посоките и се чудя каква роля играе!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 30 Дек 2008, 0:42

fatix написа:Моето е блокирало вчера си смених мaркучите и забелязах че неработи в нито една от посоките и се чудя каква роля играе!!!

Ми да ти кажа не съм наясно за какво става въпрос. Аз моето като сменях маркучите не го видяхме дори, просто нанизах маркучите и толкова..

Ти с какви маркучи смени че ми е интересно... :roll:

P.S. За да има такава цена и да е сложено на толкова важно място според мен си има голямо значение...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от fatix » 30 Дек 2008, 1:02

ами един приятел ми ги донесе доколкото знам ги е взел от магазин на Lada доста са меки силиконови и били точно за вакуум!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 30 Дек 2008, 1:09

Аз си сложих от тези които са за излишното гориво, вземах оригинален маркуч и като сменях на горивото смених и на МАП зензора и т.н. Не знам дали съм наплавил най точния избор :roll: Макар че по сечение бяха еднакви. Нямам до сега проблеми, но ако това клапанче се окаже важно и го сменя ще си взема наново и направо по парт. номер....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 30 Дек 2008, 2:16

тия маркучи на вакуумите не трябва да са меки изобщо защото ще се сплескат при по голям вакуум и тогава няма да вършат никаква работа.
Да не казвам и че от температурата като станат меки и ще се сплескат още по лесно. Аз лично си взех някакви на които пише Маде ин УСА и са с бая дебела гума и мога да кажа че направо си преоткрих колата с тях :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 30 Дек 2008, 12:12

_65536_kb_sec_ написа:тия маркучи на вакуумите не трябва да са меки изобщо защото ще се сплескат при по голям вакуум и тогава няма да вършат никаква работа.
Да не казвам и че от температурата като станат меки и ще се сплескат още по лесно. Аз лично си взех някакви на които пише Маде ин УСА и са с бая дебела гума и мога да кажа че направо си преоткрих колата с тях :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Здрасти, да ти кажа и аз от както направих доста сериозна профилактика, почти всичко наред сменях колата е супер и направо лети.
Не съм се замислил дали е се получи ефекта от смяната на маркучите или е от профилактиката и вашите съвети тук за по добра работа, но си прав имат голямо значение...според мен и този клапан има голямо значение и след нова година ще го сменя и споделя ако има нещо...

Весела нова година момчета :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 30 Дек 2008, 17:27

Ееее пичове дайте мнение за този клапан.... :help:

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 30 Дек 2008, 17:39

Тва е за EGR - клапана :idea:
Ако си го изолирал EGR-а невиждам защо ше сменяш тая пишка :roll:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 30 Дек 2008, 17:42

dinozab написа:Тва е за EGR - клапана :idea:

Дино сигурен ли си :roll: Тръгва от МАП сензора... Моя EGR си работи прекрасно и не съм го изолирал, чудясе какво да го правя :roll:

Дино весели празници

Аватар

Мнение от dinozab » 30 Дек 2008, 17:44

Peter Angelov написа:

Дино сигурен ли си :roll: Тръгва от МАП сензора... Моя EGR си работи прекрасно и не съм го изолирал, чудясе какво да го правя :roll:

Дино весели празници

Не тръгва от никъкав МАП а от клапана който командва EGR-а ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 30 Дек 2008, 17:50

dinozab написа:
Peter Angelov написа:

Дино весели празници

Не тръгва от никъкав МАП а от клапана който командва EGR-а ;)

След малко ще скокна до гаража и ще проверя...ако е така може би наистина няма смисъл да се сменя...

А може ли от това да почва проблема с EGR-а... :roll:

Аватар

Мнение от dinozab » 30 Дек 2008, 17:55

Не ми се вярва проблема с EGR-а си е от самия него и не реботи коректно спрямо тоя ел.клапан към който е вързан с маркуч.Като гледам може това клапанче за което питаш ти да е като закъснител или компенсатор някаква такава роля да върши че беля пише и 7.5 сек. за него незнам не ми се струва да е от значение чак толкова.А тик си сигорен че EGR-а ти работи като хората :roll:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 30 Дек 2008, 23:03

Здрасти отново, така ходих и проверих:

1. Този клапан при мен е обърнат с черното на горе;

2. Маркуча който тръгва и се намира въпросния клапан при мен влиза под колекторите и завършва като влиза в един друг маркуч с доста по голямо фи... този маркуч минава надлъжно под колекторитеи ми прилича на пласмасов. До този мъркуч където се намира въпросния кламан влиза още един маркуч след това има нещо като затапена чучурка а преди тях също има клапан черен с посока към фаровете

:roll:

Следваща

Назад към E34