БГ работодатели или нещата не са такива каквито изглеждат

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 29 Дек 2008, 22:39

mitko_n1 написа:Следя темата от самото начало и се чудех дали да пиша...но ето на

Всичко за което се говори ме навежда на една мисъл - АЛЧНОСТ и ИЗМЕКЯРЩИНА...Такива са голяма част от Българските работотодатели,не обичат хора с мнение и самочувствие,защото е много по-трудно да ги клатят.Гледат как да спестят някой лев от заплати,осигуровки,търсят поводи за удръжки...и....и...и :banghead: :banghead: :censored: :banghead: На мен са ми удържали пари като съм бил болен....
НО нека не забравяме,че има и свестни хора(работодатели),за които е важно всичко да е както трябва,защото ако ти си добре и си доволен ще си вършиш добре работата и фирмата ще просперира

Истината е една - винаги ще има места,където умните и съвестни хора ще бъдат оценени и места където няма.

Да колега, само дето работниците са не по-малко алчни и не по-малки измекяри от работодателите :)
In Ban We Trust!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 29 Дек 2008, 22:46

да де колеги ама аз когато отида на интервю съм си сверил часовника с пазара на труда, и съм си направил сравнение с предлаганите заплати не само в моя бранш а и в другите.
Според мен няма логика шофьорче с основно образование който бръмчи с кола по цял ден да взима същите пари колкото кфалифициран персона че даже и повече нали????
Да ама повечето работодатели не мислят така за кфалифицирания персонал :evil: :evil: :evil:
Изображение

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Мнение от Митко Стоянов » 29 Дек 2008, 22:46

eraziel написа:Да колега, само дето работниците са не по-малко алчни и не по-малки измекяри от работодателите :)

Демек всички работници са крадливи - това ли казваш?Всичко е до човека,до ценностната му система и възпитание
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 29 Дек 2008, 22:54

мишу,не познавах човека и си говорех с вас!!не съм казал ,че е мутра!!! и сега съм доволен...!! има си начини на преговаряне-питаш като почваш ,договаряш се и като не се случва тва,което си се договирил-много здраве...!!! койт оне му харесва нека иде да е чистач навънка и после да си направи собствен бизнес.....!!!супер лесно е !!!
има си норми и правила . когато едната от двете страни не г испази-другата има право да си търси правата,обикновено работника не успява да си ги намери и единственият начин да се въдпротиви е да си тръгне...!!ако случайно тая работа му трубва дори и при тези "лоши" условия-остава и се съобразява.. толкова е просто. а ак ооткраднеш нещо скъпо за спомен със сигурност ще те гонят и ще си платиш....!! безсмислено е!! който се има за толкова умен да направи бизнес и да командва спрямо разбиранията си....!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paxaH » 29 Дек 2008, 23:01

:clap: :clap: :clap:

Не могат да се поставят от другата страна на барикадата.
Комунизмът си отиде
Селото се оказа точно във града

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 29 Дек 2008, 23:09

mitko_n1 написа:
eraziel написа:Да колега, само дето работниците са не по-малко алчни и не по-малки измекяри от работодателите :)

Демек всички работници са крадливи - това ли казваш?Всичко е до човека,до ценностната му система и възпитание

Да, точно така, както има читави работници, така има и читави работодатели. А в България да искаш да ти плащат извънредния труд х2 или х3, без предварителна договорка по въпроса, за мен лично е смехотворно, тъй като това не е обичайна практика ... И не виждам що трее се правим на ударени от гръм всеки път, когато някой се е почуствал неоценен ... Според мен лично не е правилен подхода на колегата да отиде и да държи сметка защо не са му изплатени съответните допълнителни пари... Лично аз бих го преглътнал и следващия път като ме накарат да отида да бачкам в извънработно време бих поставил въпроса, и то по далеч по-мек начин ...
И тогава вече ако не ме устройва и смятам, че мога да се реализирам на друга позиция бих си пуснал молбата за напускане.
In Ban We Trust!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paxaH » 29 Дек 2008, 23:15

Правилно е работил извън работно време и е правил лични разходи за служебни цели. Имал е желание да се докаже и/или е бил изпълнителен и т.н.
Неправилна е реакцията на другите, че който не скача е червен.
Селото се оказа точно във града

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 29 Дек 2008, 23:19

напълно съм съгласен че треа да е упоменато колко се плаща за овертаим ако не е, да кофти ! например в моя пише празник 1/70 овертаим 1/28 наистина е доста грубо да кажеш искам *2 лошото е че не сме наясно с работата ,договора и отношенията на момчето и затова даваме само лични мнения ,но ако си пише колко треа да ти плащат и не ти плащат верваи ми бая са вътре :twisted: :twisted:

моторспорт
Аватар
Кара: 332

Мнение от KIM » 29 Дек 2008, 23:20

само не мога да разбера ти доброволно ли си изработил почивните си дни?Ако да то това не значи че трябва да ти се заплати двойно или трйно както казваш не защитавам нито работодателя нито теб,но и работник съм бил и работодател,знам минусите и на двете длъжности,това че са те уволнили за 'наглост' си е голям позор за тях като личности да,........
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 29 Дек 2008, 23:29

Абе не е съвсем прав да изисква нещо, пост-фактум, при положение, че не са се разбрал по-рано, когато е трябвало ... Щом си решил да се доказваш и да трупаш червени точки не правиш изречения за 100-200 лв, дето не са ти дали, според мен.
In Ban We Trust!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 29 Дек 2008, 23:36

KIM написа:само не мога да разбера ти доброволно ли си изработил почивните си дни?Ако да то това не значи че трябва да ти се заплати двойно или трйно както казваш не защитавам нито работодателя нито теб,но и работник съм бил и работодател,знам минусите и на двете длъжности,това че са те уволнили за 'наглост' си е голям позор за тях като личности да,........

колега - имам си пряк шеф, той е пич и ми възлага - трябва да се дойде в събота, и отивам и не питам и си върша работата.
А не мога да разбера какво му е наглото да си кажеш че си работил извънредно и прекия ти шеф да го потвърди????

eraziel написа:Абе не е съвсем прав да изисква нещо, пост-фактум, при положение, че не са се разбрал по-рано, когато е трябвало ... Щом си решил да се доказваш и да трупаш червени точки не правиш изречения за 100-200 лв, дето не са ти дали, според мен.

виж сега разбрали сме се колко пари, само че когато не ми ги смятат правилно спрямо работните дни (защото работния ми месец беше непълен) аз си казах - идвал съм на еди кои си дати.
Всичко това се случва точно преди да си подпиша фишчето за получените пари, а не след това, така че мисля че съм в правото си.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 29 Дек 2008, 23:43

ми в закона пише,че извънредния труд се заплаща по коефициент над максималните работни часове които са 40 седмично. Така обаче работодателя трябва да издаде заповед за извънреден труд. И тук се разчита на доверие, 95% от работодателите особено в нашият бранш не го правят. И се разчита на честна дума имаме договор ти си дежурен, може да откажеш но тогава пак ще те уволнят защото си на изпитателен срок. Това за мен си е рекет . Ще ми извинявате пример с фирмата в която работя еми шофьорите( повечето са пенсионери) които за нищо не стават
взимат 100 лева по малко на месец но отговорността им е мн по малка от моята отделно се прибират със служебните автомобили. Та след година две в една фирма разбирам до каква степен се оценява труда и постигнатите резултати и,че реално комунизма е моделът които следват управителя и всички хиляди директори мениджъри и т.н а тия дето вършим работата кучета ни яли. Просто в бг положението е такова, те ни лъжат,че ни плащат ние ги лъжем,че работим. Всички тъпчем на едно место и разчитаме на инвестициите в строителство и кредити от чужбина да симулират фалшив икономически растеж

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 29 Дек 2008, 23:48

Само едно ще кажа. ИЗИСКВАЙТЕ :)
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_maxo » 29 Дек 2008, 23:48

Колега и аз съм бил от двете страни! И ще ти кажа едно на теб и на останалите: Прав си по дяволите, много си прав! Винаги съм се раздавал за бившите си работодатели и никога не съм бил дооценяван според мен! И ако мога съм ги "гепил" колкото мога! А до Витошата, е нека се пробват! :winky:
И винаги, абсолютно винаги съм поощрявал хора който са работили за мен, и са се раздавали, знам че не винаги съм им давал толкова колкото смятам че заслужават(винаги по-малко според мен!), но толкова съм могъл-дал съм!

И за съжаление, винаги има измекяри(работници), и смотаняци(работодатели), и когато съм ги разбирал съм ги гонел(напускал) на на секундата!

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 29 Дек 2008, 23:54

тая теза съм я защитавал много пъти-има едни единствен начин...!!никой не те кара насила да си там-ако не ти харесва -напускаш!!! ако ,обаче имаш три кредита да връщаш и си на зор и въпреки гадните шефове ти трябва тая заплата дори и без извънредните-стискаш зъби и бачкаш. ако си наистина ценен кадър -ще намериш къде да работиш нормално...!!а тва колко зима шофера и колко ти си е преценка на шефа-ако иска на свиркаджийката -секретарка ше дава 10бона ,а на тебе с две висши 1!!! и ако пак не ти харесва-напускаш!!тва е...!!!
боби,гепач такъв...!!! ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата