Въпрос Компакт !!!!!!!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Въпрос Компакт !!!!!!!

Мнение от SuperMoto_vt » 27 Дек 2008, 23:33

Здравеите, искам да попитам като се направи тест на таблото трябва ли да светят лампичките на бензиномера и температурата?? Днес се здобих с компакт и забелязвам че не ми светят дори и като горивото ми е на привършване несветва лампата на температурата не съм я пробвал защото няма как но и тя несвети със теста възможно ли е и 2-те да са изгорели или някаде е друг проблема ако са лампичките на таблото как се смянят? Предварително Благодаря Весели Празници!!!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Мнение от ned_gm28 » 27 Дек 2008, 23:38

Колега,не помня светеха ли лампите на резервата и на термометъра при теста на таблото,но със сигурност трябва да светват на контакт за 2-3 секунди(докато горивната помпа нагнети гориво).Щом угаснат-палиш!

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: смръщена,четириока,двуврата мръсница,с вечно недоволен изруд под капака,влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска,тясна и неудобна вътре...JUST E30

Мнение от Александър Георгиев » 27 Дек 2008, 23:42

Привет колега :!: При мен светят и двете :) Предполагам че лампичките са фиу :confused: За таблото незнам как да ти помогна :)
смръщена,четириока,двуврата мръсница,с вечно недоволен изруд под капака,влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска,тясна и неудобна вътре...JUST E30

Явор написа:толко ли е трудно да се отвори българското и после немското мобиле....тук във форума освен скрап и такива купени миналата година за 500 и след това с хвърлено м50 с лопатата в коша,бракувано или с каспичански номера през 9 договора,едва ли ще попадне за тея пари :winky: иначе успех :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от ned_gm28 » 27 Дек 2008, 23:55

А относно смяната на лампите,махаш волана,развиваш двата винта на таблото и го издърпваш към теб.За удобство-откачаш му 3-те букси и всички лампи са ти в ръцете!Отзад си имат обозначения-коя за какво е. ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw E36 compact
Мечтае да кара: BMW X6

Мнение от menchev » 28 Дек 2008, 0:03

виж може да са ти изгорели лампичките,за да прояериш трябва да извадиш таблото,за което НЕ Е НУЖНО ДА СЕ МАХА ВОЛАНА,както ти е писал по-горе колегата,има пуснати теми как се маха табло,с две думи ще ти опиша,развиваш двата болта от горе на таблото,придърпваш го леко напред ( като преди това обаче има 3 кабела за откачване), към волана да влезе посредата кадето има отвор волана и го завърташ на ляво заедно с таблото и леко изваждаш таблото отстрани,след като махнеш таблото си извади една по една крушчиците и ги огледай да не са изгорели.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SuperMoto_vt » 28 Дек 2008, 0:05

ned_gm28 написа:А относно смяната на лампите,махаш волана,развиваш двата винта на таблото и го издърпваш към теб.За удобство-откачаш му 3-те букси и всички лампи са ти в ръцете!Отзад си имат обозначения-коя за какво е. ;)
Волана ми е с Air Bags как се сваля волана?

ентусиаст
Аватар
Кара: яки шестаци...

Мнение от EnimEn » 28 Дек 2008, 0:27

казаха ти, не е нужно да се маха волана, за да свалиш таблото. Развиваш двата винта от таблото (лимбус 8 мисля, че е) и след това разкачаш 3-те букси отзад и изваждаш таблото (може да ти се наложи да завиеш волана наляво или надясно) иначе номера се прави като задържиш копчето за нулиране на дневния километраж и даваш на първи контакт, нещо такова беше ...
Успех
Изображение
Read the fuckin` MANUAL!!!
Never took this road before... destination unknown!

"Good drivers,Just drive!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SuperMoto_vt » 28 Дек 2008, 8:36

Благодаря ви много колеги дано да са лампичките

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
Детайли за колата: E60 530D 218коня

Мнение от spens_82 » 28 Дек 2008, 11:44

при мен светят колега ,при теб сигорно са изгорели крушките 8)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39
Мечтае да кара: лагерница
Детайли за колата: touring

..

Мнение от 4a4i » 28 Дек 2008, 20:31

дааа...колега сменяваи крушките,и колегата по горе е прав,волана НЕ СЕ сваля,има теми дори със снимки как става гимнастиката,потърси ги и си ти :)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от ned_gm28 » 28 Дек 2008, 20:54

:ok: Аз му препоръчах да го махне,щото ще му е по-удобно,ако си поиграе да го свали-не е кой-знае к`ва философия. :ok:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 28 Дек 2008, 20:57

Аз не мога да разбера защо трябва да се занимаваш заради лампичките на резервата и температурата??? Не ти ли стига, че стрелката ще ти покаже каквото трябва... тия две "показания" не са от такава важност, че да разглобяваш табло... наистина, ако караш вечер може и да не забележиш стрелката, НО само ако не обръщаш внимание на показанията... аз доста редовно си поглеждам стрелките по таблото и ще забележа нередност преди да е светнала лампата... да не говорим, че да оставяш под 10 литра гориво в резервоара си е малоумие... с тия нашите горива...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SuperMoto_vt » 29 Дек 2008, 0:26

Mollov написа:Аз не мога да разбера защо трябва да се занимаваш заради лампичките на резервата и температурата??? Не ти ли стига, че стрелката ще ти покаже каквото трябва... тия две "показания" не са от такава важност, че да разглобяваш табло... наистина, ако караш вечер може и да не забележиш стрелката, НО само ако не обръщаш внимание на показанията... аз доста редовно си поглеждам стрелките по таблото и ще забележа нередност преди да е светнала лампата... да не говорим, че да оставяш под 10 литра гориво в резервоара си е малоумие... с тия нашите горива...
Колега, аз обичам всичко да си работи щом е сложено. А за горивото си много прав че нетрябва да се оставя под 10литра но все пак и приятеката ми го кара и искам да свети. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 29 Дек 2008, 0:30

Ако волана е четирилъчев и колата седан без чупещ волан се маха и волана за да извадиш таблото! ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: яки шестаци...

Мнение от EnimEn » 29 Дек 2008, 3:35

cucko написа:Ако волана е четирилъчев и колата седан без чупещ волан се маха и волана за да извадиш таблото! ;)
айде бе?!!!
Изображение
Read the fuckin` MANUAL!!!
Never took this road before... destination unknown!

"Good drivers,Just drive!"

Следваща

Назад към E36