въпрос- лагер на шайбата на компресора на климата-е39-525тдс
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
въпрос- лагер на шайбата на компресора на климата-е39-525тдс
някой сменял ли е лагер на шайбата на компресора на климата-е39-525тдс.
Re: въпрос
Мненията са изтрити от WALL
Последна промяна WALL на 29 Юли 2009, 21:59, променена общо 1 път
- Пакостин
- Потребител
-
- Кара: e-39
- Мечтае да кара: голям камион
за шайбата
Аз също съм сменял,но компресора трябва да е свален.Има две зегерки +гайка.Аз не видях втората зегерка и напънах със скобата,което ми костваше нов компресор.Иначе смяната на лагера не е трудна,но е наложителна,а пък и дразни като е слушаш.Успех!!!
...нищо не е така както изглежда!!!
- Пакостин
- Потребител
-
шайба
Развиваш това болче и /съеденителя/ трябва да излезе напред,на шлици е.Следват зегерите и скоба за лагери,с нея по внимателно,новия лагер струва около 7лв.Когато си готов с всичко, като слагаш съеденителя/шайбата/ трябва силно и внимателно да затегнеш въпросното болче,за да не ти падне в шайбата.Тя струва около 80лв.Моята е изгубих в движение.Пиши пак ако имаш въпроси!
- Пакостин
- Потребител
-
шайба
Не,при мен не беше точно така,но /майстори лягаха отдолу,ослушваха се,почесваха се, и казаха -не е лагер/се оказа точно това за което ги извиках-лагера.Само че като завъртях шайбата, се чуваше характерния шум на износен лагер.Добре се ослушай и провери за луфт.Нормално трябва да се върти мазно,не силно свободно.
- signala
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
Имам и аз едно въпросче относно този лагер.Възможно ли е да ми е толкова разбит че чак да ми блокира компресора и ремака да започне да свири ужасно.цяло лято не сам имал проблем с климатика,но това се случи наскоро като реших да пусна малко компресора да повърти че нали уж било добре да се пуска.Магнитната ролка и шайбата през която минава ремъка направо спряха и ремака едва не запуши докато спрях клиатика.От тогава не смея да го пусна 

- signala
- кандидат ентусиаст
-
- signala
- кандидат ентусиаст
-
Защо ли и аз усетих че няма да мина само с някав лагер.А тези компресори подлежат ли на някъв ремонт или да се стягам за нов напролет? Чувал сам че са бутални някви но не са ми много ясни.А може ли да сам прецакал и нещо друго за краткото време през което беше блокирал и ремака се мъчеше да го завърти?
- Пакостин
- Потребител
-
Най добре отиди в сервиз,за да не стане по зле,и без това скъпо плащаме за повечето неща!!!
- signala
- кандидат ентусиаст
-
А някой да ми препоръча добър сервиз за компресори на коли,в Бургас и околието?По принцип мисля да се занимавам с него чак пролетта но до тогава да посъбера някаква информация все пак.
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2