Проблем с централното

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Проблем с централното

Мнение от fortune » 05 Яну 2005, 13:00

Сещате се когато заключите багажника на втора позиция и след това не се отваря, когато отключвате предната врата примерно. Същото е и с шофьорската. Има 2 позиции. Централно и механично. До сега като я заключех до втората позиция не можеше да отвориш вратите през багажника или другаде. Но от скоро може. Като спрях тока в колата и неутрализирах централното демек, опитах да заключа шофьорската врата, но нищо... Ключа превърта, но не става нищо. Механичното заключване е дало фира явно. Имате ли идея дали това подлежи на ремонт в домашни условия или трябва да се носи на ключар и поправимо ли е въобще. Надявам се да сте ме разбрали :)
човек се учи докато е жив...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kalin » 05 Яну 2005, 13:57

централно е механика мойто като се скапа разглобих вратата и какво да видя ламарина крие всичко,лошо защото и на мойта кола втората степен на заключване не работеше.достигнах до механизма разглобих го поизправих тва онова и всичко е ок. но какво стана централното работеше но на дясната врата бутона спря да излиза догоре,как да разреша този проблем ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от fortune » 05 Яну 2005, 14:04

Я дай малко инфо как достигна до механизма и какво му поправи :) Между другото малко глупаво предположение, но нали знаеш, че този бутон се завива и развива. Да не ми да е много стегнат? А и още нещо. На шофьорската врата ли беше това и как махна копчето за ел. огледалата и т.н.?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kalin » 05 Яну 2005, 14:15

рязане на ламарина а после свалих ключалката там има пластина само на шофьорската врата която прави контакт за да се блокира централното(имам предвид 2ра степен когато неможе да се теглят ботоните сеедно са залепени)тази пластинка бе закривена а и всичко бе омазано с гадуст

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 05 Яну 2005, 14:19

И аз го имам тоя проблем. При мен се отключва всичко от багажника.
Повредено ми е менахичното на шофьорската врата и за това, осталите са ОК. Копчето за огледалата се издърпва навън. Има два болта в дръжката, останалото в на щифтове. А да трябва да развиеш копчето за заключване горе разбира се. Вътре има разни работи, дето не съм се занимавал с тях ;), но някой ден ще се докопам и до там.

п.с. имаше и някаква врътка с капачката за лоста, който отключва вратата, мисля че се плъзгаше хоризонтално настрани.

надявам се да съм бил полезен.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от fortune » 05 Яну 2005, 14:23

Ахааа изглежда логично. Не знаех на какъв принцип работи това механично заключване. Значи то само държало палчетата да не излизат. Звучи много глупаво, а и щом се криви знам ли колко е надеждно. Явно подлежи на ремонт, но мамка му не искам да си режа ламарината... Полезни бяхте и двамата! Днес ще се пробвам да видя за какво става дума и после ще сипна свежо инфо :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kalin » 05 Яну 2005, 14:26

щтракне ли 2ра степен няма отваряне да знаеш колкото и да дърпаш

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 05 Яну 2005, 14:27

[steeN] написа:И аз го имам тоя проблем. При мен се отключва всичко от багажника.

При мен пък само от багажника можеш да заключиш! От шофьорската врата не иска - ключа само си върти ей така напразно, а от другата много тегаво става всичко - въртенето на ключа и излизането му! :confused:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от fortune » 05 Яну 2005, 14:31

Това май се очертава масов проблем :) Дайте да направим една масова покупка на нови централни :mhihi: Между другото не ми се струва логично пак тва с ламарината да се реже. Няма идея от БМВ да са го измислили така вандалски, след като всичко се поврежда.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kalin » 05 Яну 2005, 14:35

можеш да бъркаш с рака има некви пролуки ама като се пилнеш един два пъти а ти се мъчиш ли мъчиш и забелиш длан откачаш

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kalin » 05 Яну 2005, 14:37

а и бих ви предложил на всички с този проблем вържете си алармите с централното и проблем нямя :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от fortune » 05 Яну 2005, 14:44

Аз не съм фен на тези аларми, с които си отваряш колата по този начин. В такава се влиза за 5мин. Не, че другите са особено трудни за отваряне, но колкото по-малко автоматизации, толкова по-добре. Поне за мен :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kalin » 05 Яну 2005, 14:45

пази рацете като разглабяш

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от fortune » 05 Яну 2005, 14:52

Направиме темата малко като чат, но се надявам, че все пак ще се окаже полезна за някой вбъдеще тъй като проблема е масов. Ето снимка на ключалката отвътре:

Изображение

И един доста, доста ценен сайт! -> http://www.unofficialbmw.com/e30/interi ... k_faq.html

http://www.bmwe30.net/cgi-bin/datacgi/d ... Section=01 :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 05 Яну 2005, 15:35

Абе гадно е да се бърка там, аз за това не съм се занимавал...
Иначе този faq е много добър!
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Назад към E30