България - Германия --> газ(LPG) по пътя
Модератор: Общи модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
България - Германия --> газ(LPG) по пътя
здравейте колеги,
понеже ми се налага да пътувам след 2 дни до Германия и ще сме с един Пасат на газ, та ще съм благодарен на всеки който даде информация къде по пътя може да се зарежда газ(LPG).
Маршрута: България - Сърбия - Унгария - Австрия - Германия(Хамбург)
П.С. Ние и на бензина ще разчитаме естествено, но колкото повече на газ толкова по-добре(евтино)
П.С.2 Някъде имаше и една пускана тема такава, но не успявам да я намеря
Мерси предварително на всички !
понеже ми се налага да пътувам след 2 дни до Германия и ще сме с един Пасат на газ, та ще съм благодарен на всеки който даде информация къде по пътя може да се зарежда газ(LPG).
Маршрута: България - Сърбия - Унгария - Австрия - Германия(Хамбург)
П.С. Ние и на бензина ще разчитаме естествено, но колкото повече на газ толкова по-добре(евтино)
П.С.2 Някъде имаше и една пускана тема такава, но не успявам да я намеря
Мерси предварително на всички !
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
JANI написа:в сърбия няма проблеми в унгария са по-нарядко но пак без газ няма да останете австрия не съм виждал по аутобаните но пък за сметка на това преди една седмица се прибирах през австрия и бензина беше 0.89 евро цента
мерси колега !
аз мисля, че в Австрия газта е забранена със закон за леките автомобили и затова няма......
междувременно намерих и темата която търсех:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=120092
очаквам още мнения......
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
по viamichelin и според гармин така или иначе най-прекият път не е през австрия
Защо си решил да минаваш оттам
аз го правих 3 пъти този маршрут миналата година,вече всичко от Сърбия нагоре е Шенген,така че и по граници не чакаш... 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
Bogat-Beden написа:по viamichelin и според гармин така или иначе най-прекият път не е през австрияЗащо си решил да минаваш оттам
аз го правих 3 пъти този маршрут миналата година,вече всичко от Сърбия нагоре е Шенген,така че и по граници не чакаш...
в словакия винетката била 35 евро, пък и не занеме друг маршрут и си залагаме на сигурно

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Маршрути дал Бог - www.viamichelin.comBiTurbo написа:Bogat-Beden написа:по viamichelin и според гармин така или иначе най-прекият път не е през австрияЗащо си решил да минаваш оттам
в словакия винетката била 35 евро, пък и не занеме друг маршрут и си залагаме на сигурно

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- speedmaniac
- младши ентусиаст
-
Само да вметна, пътувах преди 2 седмици в Гърция, минах над 2000км общо, колата ми е газ/бензин, предварително знаех къде в гърция има газ, и като най сетне намерих газ на магистралата преди Катерини, установих че газта беше 82 цента (т.е. 1.60), а сипах бензин за 72 цента (1.40),
така че бях шокиран от разликата, карах си спокойно на бензин и ми излезе по евтино в крайна сметка 

...E36 Rulzzz...
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=103218 - Help!
Издирвам откраднат лаптоп Compaq Presario с МАК адрес 00:1B:24:CF:6C:8E

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=103218 - Help!
Издирвам откраднат лаптоп Compaq Presario с МАК адрес 00:1B:24:CF:6C:8E
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
BiTurbo написа:аз мисля, че в Австрия газта е забранена със закон за леките автомобили и затова няма......
това беше вица на деня!!!
В Австрия на всички OMV има газ.
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
CheGevara написа:BiTurbo написа:аз мисля, че в Австрия газта е забранена със закон за леките автомобили и затова няма......
това беше вица на деня!!!
В Австрия на всички OMV има газ.
ми радвам се, че ти е забавно, но това лято бях във Виена и едно момиче от там ми го каза това нещо............. така, че..........

- DIDO
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW X3 3.0d '04
Bogat-Beden написа:Маршрути дал Бог - www.viamichelin.comBiTurbo написа:Bogat-Beden написа:по viamichelin и според гармин така или иначе най-прекият път не е през австрияЗащо си решил да минаваш оттам
в словакия винетката била 35 евро, пък и не занеме друг маршрут и си залагаме на сигурноА това за Словакия кой ти го каза
Не се вкарвай в некви филми ве братле
А и там маршрута ти е няма и 100 км ,аз съм минавал 2 пъти без винетка
,не че те съветвам де...7 Евро е
Това за винетката е за Словения, а не за Словакия.
Там ми взеха 35 или 36 евра не помня точно.
Съветвам те да не минаваш оттам. Аз влезах от Австрия (Грац) в
Словния (Марибор) и от Марибор до Хърватско двупосочен път

И бензинджията в Словения, го бъзнах:
- За да мина през Австрия ми струва 7.70 Евро, а във вашата
държава - 35?!
А отговорът беше:
- Е да ама нашата винетка е за 6 мес.

Казвам му:
- Дай по-малка
А той с ехидна усмивчица:
- Няма такива

Карай си Белград-Сегед-Виена и оттам в Германия, това е пътя

BMW - Усещане за автомобил
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
значи да напиша впечаленията си:
минахме през Белград - Будапеща - Виена - Пасау - Регенсбург - Нюрнберг - Хамбург
в Сърбия нямахме никакви проблеми навсякъде имаше газ (42 динара / литър , като 100динара са 2.45лв).
В Унгария и Австрия обаче нямаше газ никъде, само преди Австрия в Унгария на една бензиностанция MOL имаше газ
в Германия също нямаше проблеми с газта имаше на всички бензиностанции по пътя (ARAL, TOTAL, ESSO, SHELL), само, че искайте накрайници от бензиностанциите в Германия, че там се зарежда с едни накрайници и сами се оправяте.......
айде успех на всички и весели празници !
минахме през Белград - Будапеща - Виена - Пасау - Регенсбург - Нюрнберг - Хамбург
в Сърбия нямахме никакви проблеми навсякъде имаше газ (42 динара / литър , като 100динара са 2.45лв).
В Унгария и Австрия обаче нямаше газ никъде, само преди Австрия в Унгария на една бензиностанция MOL имаше газ
в Германия също нямаше проблеми с газта имаше на всички бензиностанции по пътя (ARAL, TOTAL, ESSO, SHELL), само, че искайте накрайници от бензиностанциите в Германия, че там се зарежда с едни накрайници и сами се оправяте.......
айде успех на всички и весели празници !
- overclock
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 316 96', Е46 316 03'
Преди месец в Германия ченето ми увисна до земята когато видях почти ново BMW Z4 да зарежда газ 

Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
и на мен ченето ми увисва,кога видя хора с пари и джапанки за 1.20,ама...
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- Shider
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: touring 318tds
overclock написа:Преди месец в Германия ченето ми увисна до земята когато видях почти ново BMW Z4 да зарежда газ![]()
павката написа:и на мен ченето ми увисва,кога видя хора с пари и джапанки за 1.20,ама...
Въобще не е същото!
Хората освен, че икономисват малко или много (ама с пари, а не като при нас доста често - с пръдня боя да правят), имат и екологично мислене.
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2