България - Германия --> газ(LPG) по пътя

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

България - Германия --> газ(LPG) по пътя

Мнение от BiTurbo » 22 Дек 2008, 21:28

здравейте колеги,

понеже ми се налага да пътувам след 2 дни до Германия и ще сме с един Пасат на газ, та ще съм благодарен на всеки който даде информация къде по пътя може да се зарежда газ(LPG).

Маршрута: България - Сърбия - Унгария - Австрия - Германия(Хамбург)

П.С. Ние и на бензина ще разчитаме естествено, но колкото повече на газ толкова по-добре(евтино)

П.С.2 Някъде имаше и една пускана тема такава, но не успявам да я намеря

Мерси предварително на всички !
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от JANI » 22 Дек 2008, 21:32

в сърбия няма проблеми в унгария са по-нарядко но пак без газ няма да останете австрия не съм виждал по аутобаните но пък за сметка на това преди една седмица се прибирах през австрия и бензина беше 0.89 евро цента

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BiTurbo » 22 Дек 2008, 21:35

JANI написа:в сърбия няма проблеми в унгария са по-нарядко но пак без газ няма да останете австрия не съм виждал по аутобаните но пък за сметка на това преди една седмица се прибирах през австрия и бензина беше 0.89 евро цента

мерси колега !

аз мисля, че в Австрия газта е забранена със закон за леките автомобили и затова няма......

междувременно намерих и темата която търсех:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=120092

очаквам още мнения......
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 22 Дек 2008, 23:51

по viamichelin и според гармин така или иначе най-прекият път не е през австрия :roll: Защо си решил да минаваш оттам :?: аз го правих 3 пъти този маршрут миналата година,вече всичко от Сърбия нагоре е Шенген,така че и по граници не чакаш... :roll:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BiTurbo » 23 Дек 2008, 0:06

Bogat-Beden написа:по viamichelin и според гармин така или иначе най-прекият път не е през австрия :roll: Защо си решил да минаваш оттам :?: аз го правих 3 пъти този маршрут миналата година,вече всичко от Сърбия нагоре е Шенген,така че и по граници не чакаш... :roll:

в словакия винетката била 35 евро, пък и не занеме друг маршрут и си залагаме на сигурно ;)
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 23 Дек 2008, 0:48

BiTurbo написа:
Bogat-Beden написа:по viamichelin и според гармин така или иначе най-прекият път не е през австрия :roll: Защо си решил да минаваш оттам :?: аз го правих 3 пъти този маршрут миналата година,вече всичко от Сърбия нагоре е Шенген,така че и по граници не чакаш... :roll:

в словакия винетката била 35 евро, пък и не занеме друг маршрут и си залагаме на сигурно ;)
Маршрути дал Бог - www.viamichelin.com :) А това за Словакия кой ти го каза :shock: Не се вкарвай в некви филми ве братле :lol: А и там маршрута ти е няма и 100 км ,аз съм минавал 2 пъти без винетка :uups: ,не че те съветвам де...7 Евро е :winky:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от speedmaniac » 23 Дек 2008, 11:51

Само да вметна, пътувах преди 2 седмици в Гърция, минах над 2000км общо, колата ми е газ/бензин, предварително знаех къде в гърция има газ, и като най сетне намерих газ на магистралата преди Катерини, установих че газта беше 82 цента (т.е. 1.60), а сипах бензин за 72 цента (1.40), :shock: така че бях шокиран от разликата, карах си спокойно на бензин и ми излезе по евтино в крайна сметка :lol:
...E36 Rulzzz... ;)
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=103218 - Help!
Издирвам откраднат лаптоп Compaq Presario с МАК адрес 00:1B:24:CF:6C:8E

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 23 Дек 2008, 20:24

BiTurbo написа:аз мисля, че в Австрия газта е забранена със закон за леките автомобили и затова няма......

това беше вица на деня!!!
В Австрия на всички OMV има газ.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BiTurbo » 23 Дек 2008, 21:58

CheGevara написа:
BiTurbo написа:аз мисля, че в Австрия газта е забранена със закон за леките автомобили и затова няма......

това беше вица на деня!!!
В Австрия на всички OMV има газ.

ми радвам се, че ти е забавно, но това лято бях във Виена и едно момиче от там ми го каза това нещо............. така, че.......... ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X3 3.0d '04

Мнение от DIDO » 24 Дек 2008, 0:36

Bogat-Beden написа:
BiTurbo написа:

Маршрути дал Бог - www.viamichelin.com :) А това за Словакия кой ти го каза :shock: Не се вкарвай в некви филми ве братле :lol: А и там маршрута ти е няма и 100 км ,аз съм минавал 2 пъти без винетка :uups: ,не че те съветвам де...7 Евро е :winky:

Това за винетката е за Словения, а не за Словакия.
Там ми взеха 35 или 36 евра не помня точно.
Съветвам те да не минаваш оттам. Аз влезах от Австрия (Грац) в
Словния (Марибор) и от Марибор до Хърватско двупосочен път :shock: Няма магистрала :mhihi:
И бензинджията в Словения, го бъзнах:
- За да мина през Австрия ми струва 7.70 Евро, а във вашата
държава - 35?!
А отговорът беше:
- Е да ама нашата винетка е за 6 мес. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Казвам му:
- Дай по-малка
А той с ехидна усмивчица:
- Няма такива :mhihi:

Карай си Белград-Сегед-Виена и оттам в Германия, това е пътя ;)
BMW - Усещане за автомобил

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BiTurbo » 26 Дек 2008, 4:43

значи да напиша впечаленията си:

минахме през Белград - Будапеща - Виена - Пасау - Регенсбург - Нюрнберг - Хамбург

в Сърбия нямахме никакви проблеми навсякъде имаше газ (42 динара / литър , като 100динара са 2.45лв).

В Унгария и Австрия обаче нямаше газ никъде, само преди Австрия в Унгария на една бензиностанция MOL имаше газ

в Германия също нямаше проблеми с газта имаше на всички бензиностанции по пътя (ARAL, TOTAL, ESSO, SHELL), само, че искайте накрайници от бензиностанциите в Германия, че там се зарежда с едни накрайници и сами се оправяте.......

айде успех на всички и весели празници !
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 316 96', Е46 316 03'

Мнение от overclock » 27 Дек 2008, 14:39

Преди месец в Германия ченето ми увисна до земята когато видях почти ново BMW Z4 да зарежда газ :++
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 27 Дек 2008, 15:28

и на мен ченето ми увисва,кога видя хора с пари и джапанки за 1.20,ама...
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 27 Дек 2008, 16:25

JANI написа:0.89 евро цента

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: touring 318tds

Мнение от Shider » 27 Дек 2008, 16:30

overclock написа:Преди месец в Германия ченето ми увисна до земята когато видях почти ново BMW Z4 да зарежда газ :++

павката написа:и на мен ченето ми увисва,кога видя хора с пари и джапанки за 1.20,ама...

Въобще не е същото!
Хората освен, че икономисват малко или много (ама с пари, а не като при нас доста често - с пръдня боя да правят), имат и екологично мислене.

Следваща

Назад към Извън Темата