Проблем с палене и обороти на E34

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с палене и обороти на E34

Мнение от kaic » 27 Дек 2008, 11:39

Здравейте колеги,
възникна голям проблем с моята 520-ца. 88г.
От месец насам започна да пали много трудно, иска голямо въртене докато запали, но от седмица вече дето трудно пали, ами започна да работи и сякаш не на 6 ами на 4 цилиндъра. Мотора клати, ама клати яко. Докато е студена направо гасне и след това няма палене, скъсвам стартера от въртене. Смених свещите с чисто нови, ток ходи до всяка от тях, ходих на местен майстор и замери налягането в цилиндрите. Оказа се, че на последния цилиндър към фаровете налягането е с една атмосфера по малко от другите, а на пред последния е с 0.5 атм. по малко. Къде би могъл да е проблема? Сменил съм масла, филтри. Колата има и газова уредба. Като мина на газ, малко поуспокоява оборотите, но докато е студена в първите 5 мин на работа гасне ако не държа с педала оборотите около 1200. След като загрее и може да се каже че работи, но пак се чува леко фъфлене в ауспуха. От провинцията съм и София ми е далеко за да отида до оторизиран сервиз и незнам какво да правя. някой казват да почистя стъпковия мотор, но аз така и не го знам къде е. Гледах под всмукателните колектори и виждам едно по малко от юмрук и си мисля, че е е то. Ще правя опита да го чистя. Течност не ми се губи, за да е спукана глава или гарнитура. Незнам да не би да смуче от някъде въздух или нещо такова.
Ще се радвам ако някой помогне със съвет.
Благодаря!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от prestige6969 » 27 Дек 2008, 12:23

Здравей, колега! Първо се огледай за всички маркучи по въздуха и вакуума, от дебитомера та чак до стъпковия мотор. Трябва да свалиш всмукателните колектри, измий ги с кореселин и виж на всеки един има едно спец. уплътнение, което ако е намачкано или нацепено си поръчай нови!
Големия маншон след дебитомера да не е нацепен, провери и 2 та маркуча преди голямата клапа, които са с накрайници на маншона. Свещи си сменил, а лулите как са, ако са накъсани от долния край сменяй и тях.Кутията на възд. филтър здрава ли е, ако има пукнато се опитай да то залепиш. Смени си всички маркучи, и бензиновите и на газта. Има едноа гумена лента на клапата след дебитомера, ако е хлабава или нацепена сменяй и нея!За сега направи това и пиши какво е станало и дали има подобрение? Успех

младши ентусиаст
Аватар

.

Мнение от BaHka » 27 Дек 2008, 12:26

Някой майстор от твоя град няма ли диагностична апаратура да и направите една диагностика? Според мен това ще си покаже и къде е проблема.

Потребител
Аватар

Мнение от kapanec_72 » 27 Дек 2008, 13:40

:idea: реголирай луфта на клапаните щом си със газова

Потребител
Аватар

Отговор

Мнение от kaic » 27 Дек 2008, 14:43

Благодаря за съветите, започвам подред да действам, ще пиша какво е станало

Назад към E34