Moля помогнете-Решено

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525 ТДС

Moля помогнете-Решено

Мнение от vaaseetoo » 26 Дек 2008, 22:57

Здравейте колеги изчетох всичко за АБС и АСЦ във форума, но не разбрах как да разреша моя проблем!!!!!
Значи снощи оставих колата и всичко беше наред, а днес като станах кам обед отивам да я чистя от снега и като я запалих всичко беше наред, но след като я изчистих и влязох вътре видях че светят точно тези 2 индикаций!!!! след известно каране спирам колата и след 15 мин. я паля и воаля изгаснало направих няколко кръга и не светва! и така сега като излизахми светна след като загря малко изгасна кажете какво да перавя мерси предварително!!!!!
Последна промяна vaaseetoo на 27 Дек 2008, 17:09, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hafte » 26 Дек 2008, 23:24

Колега виж дали имаш спирачна течност. Да не е понамаляла от износване на накладките. И аз имах тоя проблем преди време. Оказа се, че накладките са доста намаляли а и дисковете са за смяна и нивото на спирачната течност е доста намаляло.

При мен проблема беше, че като позастудя светеше DSC и лампата на ръчната когато си поиска, т.е. нивото на течносттта е малко и автоматично се изключва DSC.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vaaseetoo » 26 Дек 2008, 23:27

мерси утре ще си видя спирачната течност дано да е от там!!!!
А също съм забелязал че ръчнате не ми хваща добре и мислех за задни накладки мерси!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 M3 Convertible

Re: Moля помогнете

Мнение от Ivaka » 26 Дек 2008, 23:44

vaaseetoo написа:Здравейте колеги изчетох всичко за АБС и АСЦ във форума, но не разбрах как да разреша моя проблем!!!!!
Значи снощи оставих колата и всичко беше наред, а днес като станах кам обед отивам да я чистя от снега и като я запалих всичко беше наред, но след като я изчистих и влязох вътре видях че светят точно тези 2 индикаций!!!! след известно каране спирам колата и след 15 мин. я паля и воаля изгаснало направих няколко кръга и не светва! и така сега като излизахми светна след като загря малко изгасна кажете какво да перавя мерси предварително!!!!!

Тука пише за твоя проблем http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... hlight=asc
Със 200 в насрещното питай как е в първа класа,когато до мен се возят 2 кучки за украса....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vaaseetoo » 26 Дек 2008, 23:55

при мен не е това положението след като угасне като загрее колата и повече не светва докато не истине!!! Това не решение датчика защото той ще дава постоянно гршка!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39 520i

Мнение от Dozo » 27 Дек 2008, 11:10

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=122742 Тази прочете ли я?Като нищо може да се окаже калпава спойка.При нагряване да се разширява и да дава контакт, а при истиване да се свива. :dunno:
Всеки има значение,иначе никой няма значение.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vaaseetoo » 27 Дек 2008, 13:19

четох я колега но не ми се иска да пипам там където не ми е работа(страх ме е) но в краен случай ще се наложи няма начин какво да се прави!!!!
изчезва когато подам малко газ и се завъртят колелата, но не всеки пат само когато е загряла!!!!!
сега отивам да видя за спирачна течнист!!!! Стискаите палци

ентусиаст
Аватар
Кара: е70 sd

Мнение от asasin18 » 27 Дек 2008, 15:26

изгорял датчик на абс-а. отиди на диагностика и ще покаже точно кой

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vaaseetoo » 27 Дек 2008, 17:12

колеги долях спирачна течност и всичко е наред!!!! Никви датчици и тем подобни а диагностика направих в сервиза на едино приятелче ФЕРДО от слатина и не ми показа датчик все пак мерси на колегата "Hafte"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hafte » 28 Дек 2008, 12:21

Колега все пак отиди или огледай за течове, което е малко вероятно но все пак не е изключено.
Задължително си провери накладките и замери предни и задни дискове колко са износени. Има минимално допустима дебелина. Намаляването на спирачна течност се дъжи обикновенно на това.

И ако сменяш сам дискове и накладки или дори в сервиз, помни че си доливал течност. ОТВОРЕТЕ казанчето и когато връщате спирачните апарати извадете част от нея. Иначе може да се спука казанчето и да стане белята.

Радвам се, че помогнах. :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vaaseetoo » 28 Дек 2008, 20:02

Добър вечер момчета и момичета задните накладки са заминали ни има още живот в тях, течове няма и мисля че това са накладките мерси на всички за бързите отговори дано няма повече проблеми!!!!
Леко и безаварийно пътуване на всички весели празници!!!!!!!11

Назад към E39