Въпрос за катализатора
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- martutu
- Потребител
-
- Кара: Е39
Въпрос за катализатора
Здравейте и честита коледа
Въпросът ми е следния: карам 318i с газов инжекцион и катализаторът ми се е скапал с годините и нямам финансовата възможност да го сменя с нов, какво да монтирам на негово място, като хем да не загуби мощност хем да стане малко по тихичка машинката. Кой е по добрият вариянт?
- да сложа 2 малки гърнета
- 1 голямо от бус
Благодаря ви предварително
Въпросът ми е следния: карам 318i с газов инжекцион и катализаторът ми се е скапал с годините и нямам финансовата възможност да го сменя с нов, какво да монтирам на негово място, като хем да не загуби мощност хем да стане малко по тихичка машинката. Кой е по добрият вариянт?
- да сложа 2 малки гърнета
- 1 голямо от бус
Благодаря ви предварително
Последна промяна martutu на 06 Яну 2009, 16:22, променена общо 1 път
“Нека този, който никога не е усещал как първата глътка от първата утринна бира преминава през него като леден полъх през Сахара, като женски поглед през сърцето на стар ерген, като бащина милувка по темето на блудния син, стане и каже – аз съм тоя, който не е познал щастието…” — Румен Белчев
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Добре де , не може ли да се сложи втора ръка , но читав катализатор .... нали има разбирачи , дето се занимават с това и знаят кой катализатор (втора ръка ) е читав и кой не става ....
До колкото знам с тия резонаторни гърнета колата става шумна ... а нов катализатор май струва майка си и баща си .... 
До колкото знам с тия резонаторни гърнета колата става шумна ... а нов катализатор май струва майка си и баща си .... Пак толкова шумна си е с резонатор от Крафт.
Не знам вътре какво е останало за 10ина х.км.
Не-български резонатори има само полски и турски май май, и аз ги избягвам като дявол от тамян. Имаше едно време Bosal на пазара, ама вече йок.
Ако някой знае марка хубави резонатори (не полски и турски) ще се радвам да сподели малко информация откъде може да се намери. Иначе темата е безсмислена, обсъждано е много пъти.
На мен не ми харесва колко е тънък крафтския резонатор като диаметър. Иначе качеството на изпълнение изглеждаше добре.
Не-български резонатори има само полски и турски май май, и аз ги избягвам като дявол от тамян. Имаше едно време Bosal на пазара, ама вече йок.
Ако някой знае марка хубави резонатори (не полски и турски) ще се радвам да сподели малко информация откъде може да се намери. Иначе темата е безсмислена, обсъждано е много пъти.
На мен не ми харесва колко е тънък крафтския резонатор като диаметър. Иначе качеството на изпълнение изглеждаше добре.
- emiche
- младши ентусиаст
-
- Кара: го шано
- Мечтае да кара: още по-шано
- Детайли за колата: Излъскан сток
kjh
Аз моя катализатор като си замина просто го избуших, напълниха го с метална вълна и нямам грижи, просто все едно никога не е отварян. Няма промяна в звука. За мен това е най-добрия вариант, а и сондата си е на място, не трябва да се преправя.
При колегата я правихме интервенцията, точен е.
ауспуси Лазаров написа:Колега, решението е ново катализаторно гърне с 2 г. гаранция.
При колегата я правихме интервенцията, точен е.
- ауспуси Лазаров
- кандидат ентусиаст
-
zazomazo написа:ауспуси Лазаров написа:Колега, решението е ново катализаторно гърне с 2 г. гаранция.
...а цената му е?
140лв. с 2 г.писмена гаранция ( гаранционна карта)
- biem_w
- ентусиаст
-
- Кара: на 15''ки
- Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L
изданвай тоя катализатор не се занимавай с глупости слагай си резонансно и забравяй за случая ....
мойта кола пристигна от германия с нов катализатор след 5 месеца вйтре се чудех къде сам забравил яйцата
та като вдигнех 120 ии така охаеше че ми се повръщаше
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Аз махнах катализатора и почна тогава да мирише на някво изгоряло направо се чудя от какво е масло ли гори някъде ба ли му майката но отпушване има !
I'm slowly drifting

- biem_w
- ентусиаст
-
- Кара: на 15''ки
- Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L
14 мнения
• Страница 1 от 1