В "продава" до кога ?!

Ние сме благодарни за всяко мнение за нашия сайт, изразено от вас! Ако имате проблеми или някакви предложения, моля публикувайте ги тук. Всички новини и промени ще бъдат съобщавани в този форум. Могат да публикуват и нерегистрирани потребители, но безсмислени мнения и коментари ще бъдат трити.

Модератор: I.Voykov

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 23 Дек 2008, 21:07

мисля,че на мястото на заключения streetracers може "продава" да се раздели на "продава части за коли" и "продава други"
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 23 Дек 2008, 21:35

err0r написа:Чета темата от началото, ама не пиша.
Аз лично отделям много време за модериране, но 3 часа след последното ми посещение във форума пак си е ебало майката. Повечето потребители си мислят, че модераторите са боклучари, назначени за наказание да чистят, че това им е работа. Не е така.
Аз малко се дистанцирам сега от правенето на забележки, защото виждам, че ефектът е нулев. Общо взето това, дето си го правите си е за вас. Не искам да кажа, че всички, които пускат обяви в Продава нямат елементарно възпитание, ама сами виждате какво се случва.
Модератори има, достатъчно. Всеки влиза, когато му е удобно и помага с колкото може. Ама айде да си помагаме взаимно... Това звучи като плача на малко дете, ама си е точно така. Тия правила не са писани за баба ми, дето е на 70 години и не знае що е БМВ форум изобщо. Писани са за да се улеснява целия процес - пускането на обявата, приемането на информация от евентуалните купувачи, офтопикът, показването на всички правила са в ощърб на всеки.

Трябва малко самоконтрол :idea:

заставам зад думите на колегата, поне по 1 час на ден си губя да чета продава и оправям ....ама всеки си има работа и трябва и нея да си върши....пък някой си решил да влезе за 5 мин да пуска 5 мнения или теми и затваря форума ,като станат 50 такива човека на мен ми трябва 5х50 минути зада ги видя кви са ги свършили :mhihi:
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SummonedToDIe » 24 Дек 2008, 4:21

///M Power написа:...

чиче, не смятай моля те :winky:

п.с. Асене, предложих ти и аз да помагам ако мога за купува/продава. Влизам доста пъти на ден във форума и не ми пречи да отделя малко време за модериране ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 25 Дек 2008, 20:49

Подкрепям напълно това сходни неща да са в една тема.признавам си и аз в момента имам 2 теми :uups: ще се постарая до утре да имам една ;) Просто наистина малко безмислено да пуснеш тема и след 15 минути да е на 4-5 страница,щото някой има 10 сходни теми.Съдя по мен си,аз като гледам продава цъкам до 2-3 страница и з@$Б@вам.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 26 Дек 2008, 14:15

отваряш продава и цялата страница е заета от двама човека.
продавам болт от еди кво си
продавам гума от същата
:roll:
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 26 Дек 2008, 15:13

А най-странното е, че като им направиш забележка и се сърдят... :shock:
Изображение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 26 Дек 2008, 16:45

аз за тва и не пускам в темата продава,щото точно след 20мин е безсмислено да се търси и темата ти е на 3та страница. може би ако се направи плащане-може и минимално ,но да се плаща за обява ше намалеят излишните теми..... не знам доколко и как се прави ,но с смс е най-лесно за потребителя......

ентусиаст
Аватар

Мнение от magareto_yori » 26 Дек 2008, 17:31

мисля че най удачно е да се направят други подфоруми.нещо като в E30tech.com
примерно:
продава-части
продава-коли/мотори
продава-аксесоари
продава-други(всичко не свързано с автомобили)

и така мисля ще е и най лесно и за хората които търсят.не знам обаче това до колко усложнява нещата.Нека модовете да кажат :roll:
Изображение

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 26 Дек 2008, 17:59

На този етап от модераторското ни развитие ще е много трудно да се следят още няколко продава раздела. Освен това продава - други ще се напълни с темите от дейта.биджи форума за въдици, макари, играчки, бяла и черна техника и тн, а това все пак е автомобилен форума и насочеността му е главно такава, което естествено не забранява продажбата на битови стоки, но все пак...
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от magareto_yori » 26 Дек 2008, 18:07

имаш право,за мен най цивилизования начин ще е всеки да се помъчи да обедини сходните обяви които е пуснал,ама май тва няма да го бъде :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 Е38
Детайли за колата: Не бие много на очи

Мнение от Transportera » 27 Дек 2008, 5:02

SKISA написа:аз за тва и не пускам в темата продава,щото точно след 20мин е безсмислено да се търси и темата ти е на 3та страница. може би ако се направи плащане-може и минимално ,но да се плаща за обява ше намалеят излишните теми..... не знам доколко и как се прави ,но с смс е най-лесно за потребителя......

За да си пуснеш тема че продаваш нещо,пращаш смс примерно от 30 или 60 стотинки,получаваш код за пускане на тема и пишеш всичко в нея какво продаваш,за да може всичко което имаш за продан да е в една тема а не във 10 :shock: Който си хареса нещо от темата и иска да си го купи от съответния човек му пише лс или му звъннка,и така няма да има спам във самата тема,и също дадената тема да не може да се ъпва по 100 пъти :)

П.П Това е си е моето мнение по въпроса ;)
Изображение

Пантерчо
Аватар

Мнение от Bavarcho » 27 Дек 2008, 10:50

Transportera написа:
SKISA написа:аз за тва и не пускам в темата продава,щото точно след 20мин е безсмислено да се търси и темата ти е на 3та страница. може би ако се направи плащане-може и минимално ,но да се плаща за обява ше намалеят излишните теми..... не знам доколко и как се прави ,но с смс е най-лесно за потребителя......

За да си пуснеш тема че продаваш нещо,пращаш смс примерно от 30 или 60 стотинки,получаваш код за пускане на тема и пишеш всичко в нея какво продаваш,за да може всичко което имаш за продан да е в една тема а не във 10 :shock: Който си хареса нещо от темата и иска да си го купи от съответния човек му пише лс или му звъннка,и така няма да има спам във самата тема,и също дадената тема да не може да се ъпва по 100 пъти :)

П.П Това е си е моето мнение по въпроса ;)

Много добра идея!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 2005 E61 525d
Мечтае да кара: просто да кара...
Детайли за колата: <3

Мнение от |`oTuH » 27 Дек 2008, 11:49

Добра, но неусъществима... първо, че трябва да се преработи целия код на форума, второ че мобилния оператор взима повече от това "минимално", което предлага Транспортьора за самата услуга...

Според мен единствения начин е с повече категории и абонати които злоупотребяват да бъдат наказавани... 1-2-3 чао. Така всеки ще разбере, че има правила и те трябва да се спазват.
4 8 15 16 23 42

BMW Performance
Аватар

Мнение от MCar » 27 Дек 2008, 13:09

Защо не направите лека корекция в правилата и във функционирането на разделите и след това не приложите едно по-стриктно спазване на същите тези правила?

Аз имам едно предложение, което може и малко странно да ви се стори, но забранете коментарите в трите раздела за търговия. Ако човек наистина има интерес към пуснатата обява, то има други начини да се свърже с автора на темата:

2.Оставянето на координати за обратна връзка e необходимо условие, за да може евентуалните
купувачи да се свържат с Вас.

По този начин мисля, че коментарите в тези раздели са излишни. Въпроси може да се задават на ЛС, по скайп...
Ако се забранят коментарите, това ще предотвърти системното, в разрез с правилата, ъпване на теми. И за да няма недоволни, се разрешава пускането на една тема два пъти (примерно) за една седмица.

Също така мисля, че за заглавията трябва да има малко по-стриктни изисквания.
Изображение

Пантерчо
Аватар

Мнение от Bavarcho » 27 Дек 2008, 13:23

Абе най-ефективния и най-лесния начин е просто след пускането на темата тя да се заключва.
Обявите ще бъдат стриктно пускани със снимки и цени.Когато някой продава кола на части ще изрежда частите със съответните им цени.Разбирането ще става по телефона и на ЛС.
Така ще стане и по лесна работата на модераторите само ключ и аиде.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Новини, предложения, проблеми & коментари за сайта и форума