внимавайте мошеници

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 25 Дек 2008, 15:34

titto написа:
b2 написа:Добре де, колко усилия са им били нужни на ваще да ти звъннат по телефона (мобилния) и да те питат кво става? И баща ти и майка ти ако не те познаят..... особено като вече са толкова популярни тея измами.. незнам...
:!: Съжалявам за случката,другите колеги да предупреждават близките си,явно измамниците са е.ати артистите,но все пак според мен една майка би звъннала първо на детето си за да се убеди...!?

Не е баш така ;)
На мойта майка и звъняха преди месец с подобна изценировка.
Баща ми седи до нея и слуша какво си говорят.
Майка ми се връзва ма много сериозно още малко да се разплаче и разтрепери :shock: ,баща ми и говори,че е измама и са мошенни ци ,а тя не му вярва и не смее да се обади по ГСМ-а на сестрами да види ,че всичко е лъжа :shock: Така се омъгьосъла ,че първо звънна ла на зет ми после на сестра ми :confused:
Така,че имайте в предвид ,че хората които нямат постоянен контакт в по уживеното общество ,много лесно стават жертва на подобни измами ;)
Майка ми е високо образован и интелигентен човек ,но вече е пенсионер и си седи вкъщи,и да гледа телевизия и внуци.
Та така по често повдигайте подобни въпроси пред роднините си ,за да са по информирани :!: :!: :!:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 25 Дек 2008, 20:30

добре де колко пъти по новините го казват този номер и хората продължават баси народа :mhihi: :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 25 Дек 2008, 22:26

Тва трее да е неква нова мода в измамите, и на баба ми преди две три седмици се обадиха че сина и е блъснал дете и трябват пари и тн. Добре че си знае и гледа редовно новините та не се е вързала :) .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 Ci

Мнение от st.George » 25 Дек 2008, 22:28

Кой от разгневените е навитак да го водя за вендета в два от китните квартали на моя град :mhihi: :mhihi: :mhihi:
кв.Гара Г.Оряховица и Калтинец :D Наскоро им идваха на тея от телефонните измами от НСБОП на гости, ма предполагам няа да върнат малко БееМВисти :mhihi: :mhihi: :mhihi:

П.П. За неразбралите, основната част от мургавите измамници са точно от тея кварталчета на Горна Оряховица.... :mhihi: :mhihi: :mhihi:
E46 Ci :owned:
E46 318i m43b19 :arrow: SOLD!
E36 318i m40b18 :arrow: SOLD!

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 25 Дек 2008, 23:35

st.George написа:.....................................

П.П. За неразбралите, основната част от мургавите измамници са точно от тея кварталчета на Горна Оряховица.... :mhihi: :mhihi: :mhihi: [/i][/b]

Верно е... (почти)всички пътища водят до Горна Оряховица...

П.С. Наистина, вече повече от година се говори за тези измами къде ли не. Грехота е ако още не сте предупредили всичките си роднини.

... иначе - попадал ми е такъв в ръчичките... вярно посредник, ама ....
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slowtraveler » 25 Дек 2008, 23:42

Преди 1г в един ден ми звъняха и на мобилния и на домашния телефон.
На мобилния имах работа и ги отрязах на момента, ама на домашния вечерта ми бе ми интересно за какво става въпрос, та разговора бе достатъчно дълъг :mhihi:
Сценката бе с 'братовчеда с колета'. Накратко разговора протече така:
- 'абе не ме ли позна'
- аз - ами не (обикновено много хора ми звънят, но си бях нащрек, щото номера бе скрит)
- е как, да ме познаеш - отдавна не сме се чували. Не се ли сещаш...
- аз - ааа да не си Пешо от В.Търново (един приятел го бяха 'викали' там да дава парите)
- да бе - как ме позна
- Ми как да не те позная - те по телевизията само за теб приказват :mhihi: :mhihi:
И оня накрая взе че затвори :mhihi:

А един приятел ги убеди, че пътува към В.Търново. Няколко пъти му звъняха да го питат къде е. Накрая се поизнервиха 'защо закъснява?', а той им отговори 'изчакайте още 5мин, че полицаите нещо се забавиха' :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30 320i

:)

Мнение от KEVIN-30 » 26 Дек 2008, 4:42

Схемите за измами са на РОМИТЕ от ГОРНО ОРЯХОВСКИЯ КВАРТАЛ 'КАЛТИНЕЦ'
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каквото набара....
Мечтае да кара: BMW e**

Мнение от SLav_Bs » 26 Дек 2008, 11:42

Напрао тези си търсят боя още никой,не е звънкал на майка ми или баща ми,ама ако звъннат с брат ми и отиваме вместо баща ми и ще бъде интересно после.... :mhihi:
Лудва само когато не си пие апчето навреме... :D :)
Изображение <=-Температура/час в Бургас
Изображение
Изображение

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ludiqdancho » 26 Дек 2008, 12:50

st.George написа:Наскоро им идваха на тея от телефонните измами от НСБОП на гости

Най грандиозно е било на гарата :mhihi: през стената и шут на плазмения телевизор :twisted:
Изображение

дере дънки сред голи мадами
Аватар

Мнение от Mamouk » 26 Дек 2008, 13:41

Много кофти работи са това, доста хора се връзват, а на измамниците всичко най-лошо...
Legends may sleep...but they never die!
Плюй си на гъза и се пързаляй!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: м50б20

Мнение от Deadgame » 26 Дек 2008, 13:50

b2 написа:Добре де, колко усилия са им били нужни на ваще да ти звъннат по телефона (мобилния) и да те питат кво става? И баща ти и майка ти ако не те познаят..... особено като вече са толкова популярни тея измами.. незнам...

повярваи ми в този момент не ти идва на акъла за тези работи

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 26 Дек 2008, 14:02

Deadgame написа:

повярваи ми в този момент не ти идва на акъла за тези работи
А какви "работи" трябва да ти идват на акъл ,ако звъннат на детето си и им вдигне някой друг,това го разбирам да изпитат ужас и страх,че е станало нещо, но да ги карат да звънят на други хора,да пращат пари и т.н..... !?:shock:Наистина, човек от страх оглупява, но все пак....!
Хора всякакви....!????
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от to6i_Racing » 26 Дек 2008, 16:00

миналата година по същотото време цялото семеиство сме си вкъщи домашния телефон звъни и аз съответно дигам тела,а от там мъжки глас реве и ми съобщата-татко ударих едно детенце на 10 годинки,а аз само казах-МОЛЯ и тои ми затвори,и от тогава насам знам за какво става на въпрос има всякакви хора които,лъжат и изнудват за пари без никаква причина,просто се чуда с кои акъл го правят това и откаде вадят тая смелост така да говорят :shock:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Re: внимавайте мошеници

Мнение от saleen » 27 Дек 2008, 18:43

boorislav написа:На 23 декември около 12 часа звъни домашният телефон в къщи и майка ми го вдига. Лицето отсреща се представя за мой адвокат и й съобщава че сам бил ударил с колата едно 14 годишно момиченце в Велико Търново в следствие на което то почива(а аз през това време спокойно си пия кафето в къщата ни на село) и трябва да платят 15 000 лв иначе заминавам в затвора, и да не се обаждат на никой защото щяло да стане по лошо.Последват още 2 разговора на който някой се представя за мен и през сълзи обяснява колко е лошо положението.Баща ми пали колата и заминава за Търново.Срещат се с някакъв мургав индивид и тогава се усеща какво става и ми звъни ама вече късно,олекнал е с 1200 лв(поне само толкова).Така че колеги внимавайте,предупредете всички ваши близки да не откликват на такива обаждания а първо да се свържат с вас
:evil: :evil: :evil: ако ги разбера кои са ще им счупя ръцете

Колега, преди месец изпаднах в подобна ситуация-обадили се на баба ми, която живее сама на 170 км от нас, че съм блъснал с колата дете, което било в кома от удара и за да ме пуснат от ареста трябвало да даде на техен служител 2000 лева :twisted: Бях на работа и беше адски кофти усещането, чист късмет, че успях с GSM-а да я набера и хвана телефона, което по принцип много рядко става и 5 минути не мога да я успокоя и да и обясня, че нищо такова не се е случило и че е жертва на мошенници. 70 годишна жена, при която няма никой, направо ми идваше да ги избеся тия копеленца, нямат жал към никого и нищо :evil: Лошото е, че много трудно се хващат, а има много изгорели, от сигурен източник знам, че някои и по два пъти, много убедително лъжат явно :roll:
Никой не мое ма връне на селу!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: другите да се усмихват :)

Re: внимавайте мошеници

Мнение от JENATA NA 6EFA » 28 Дек 2008, 0:34

Ivaka написа:
boorislav написа:На 23 декември около 12 часа звъни домашният телефон в къщи и майка ми го вдига. Лицето отсреща се представя за мой адвокат и й съобщава че сам бил ударил с колата едно 14 годишно момиченце в Велико Търново в следствие на което то почива(а аз през това време спокойно си пия кафето в къщата ни на село) и трябва да платят 15 000 лв иначе заминавам в затвора, и да не се обаждат на никой защото щяло да стане по лошо.Последват още 2 разговора на който някой се представя за мен и през сълзи обяснява колко е лошо положението.Баща ми пали колата и заминава за Търново.Срещат се с някакъв мургав индивид и тогава се усеща какво става и ми звъни ама вече късно,олекнал е с 1200 лв(поне само толкова).Така че колеги внимавайте,предупредете всички ваши близки да не откликват на такива обаждания а първо да се свържат с вас
:evil: :evil: :evil: ако ги разбера кой са ще им счупя рацете

Вече много хора станаха дето изгоряха по тоя начин!

УЖАС! И АЗ 4УХ ЗА МН ТАКИВА СЛУЧАИ!!МИЗЕРНИЦИ!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата