Нов проблем - решен !!!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- lowlevel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530D
Нов проблем - решен !!!
Вчера на магистралата колата внезапно изгуби мощност. Все едно не и стига гориво. При подаване на газ успява да вдигне успешно докъм 3000 оборота, от 3000-4000 със зор и прекъсвания. Тъпото е че се оправя и след малко пак, добре че поне успях да обърна и да се дотътря до София. Може ли да е горивна помпа или нещо подобно ?
Последна промяна lowlevel на 29 Дек 2008, 15:18, променена общо 1 път
- gigov
- Потребител
-
- Кара: e 39 525tds
Мойта го правеше същото както си карах по магистралата със 100 натискам газта и същите симптоми :оказа се дебитомер откачих буксата почистих я с контактен спрей и за момент се оправи обаче сега пак го прави на моменти.Моята все пак е тдс,но го провери като вариант
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
gigov написа:Мойта го правеше същото....
Твоята няма нищо общо с неговата, даже и дебитомер си няма човека

А тази загуба на мощност може да се дължи на помпа, филтър, "пикаеща" дюза...и не знам още какво може да е.Такива симптоми могат да се разберат единствено и само след диагностика.
Отнася се за всички с TDS, писали докато аз съм писал

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
- joropc
- младши ентусиаст
-
- Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
- Мечтае да кара: Волга комби
- anzak
- старши ентусиаст
-
WALL написа:d имат дебитомер! Колега само на диагностика ще се разбере какво и има... Този проблем както каза mad presley може да е от мн неща, дори и калпава нафта в тези t....
и аз знам че имат ама колегата май незнае

- karo_1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
Колега, проблема може да е много елементарен. Моят съвет е да не почваш с най сложното като дебитомер, помпи и т.н.. Виж първо нафтата, ако е калпава може да е станала на боза, провери си горивния филтър(в нафтата малко или много има вода, тя се отаява на дъното и замръзва) та може и от него да е. Ако не е от това гледай по сложнте и скъпи работи.
Честита Коледа!!!
Честита Коледа!!!
- anzak
- старши ентусиаст
-
eдин лек съвет без това са почивни дни няма къде да я закраш на диагностика пробвай откачи буксата на горивния филтър и виж как ще е колата
- lowlevel
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте и благодаря за отговорите,
Колата е на 170к реални километра, оня ден и сменях клапана на картерните газове, и на другия ден взе да се чува едно бръмчене като прецакан вентилатор на климатика, малко под таблото, откъм двигателя пък не се чува. Не е от климатика със сигурност защото при напълно спиране пак си се чува, влияе се и от подаването на газ, отвреме на време бръмчи, от време на време спира. Не знам дали имъ връзка с това.
Катализаторите не са махани, явно ще ги махна и тях или ще си взема нови. Добре че има бол служебни коли, че щяхме да прецакаме Коледата
Нафта се зарежда само от ОМВ - алпин дизел и колата нощува в гараж.
Весела коледа на всички !!!
Колата е на 170к реални километра, оня ден и сменях клапана на картерните газове, и на другия ден взе да се чува едно бръмчене като прецакан вентилатор на климатика, малко под таблото, откъм двигателя пък не се чува. Не е от климатика със сигурност защото при напълно спиране пак си се чува, влияе се и от подаването на газ, отвреме на време бръмчи, от време на време спира. Не знам дали имъ връзка с това.
Катализаторите не са махани, явно ще ги махна и тях или ще си взема нови. Добре че има бол служебни коли, че щяхме да прецакаме Коледата

Весела коледа на всички !!!
- lowlevel
- кандидат ентусиаст
-
Както и повечето мнения в форума, проблемът се оказа в горивната помпа под седалката. Нова от ДАРУ е 462 лв.
Весели празници.
Весели празници.
15 мнения
• Страница 1 от 1