wireless рутер WRT54GL-проблем!
Модератор: Общи модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
wireless рутер WRT54GL-проблем!
Колеги проблема е следния:
Купих wireless рутер WRT54GL!Свързах го ,настоих си го/192.168.1.1 в конзолката,PPPoE usrname pass/ всичко ок,имам си интернет на настолния и на лаптопа!
Първо ми направи впечатление ,че много бавно запозчна да отваря мозилата пускам я и чакам към 15-на секунди да я стартира!
И основния проблем оставям компа за 10 мин и като се върна няма интернет ,трябва да влезна отново 192.168.1.1 и от STATUS да дам Login Status: Connect! и интернета си тръгва!Просто ме постави в шах това оставяш го за 10-20 мин и интернета спира!
Мен това не ме бърка но компа ще го използва баща ми а той иска като щтракне на explorera да си има нет и не разбира от нищо друго!
П.С:Еи сега докато писах поста се беше дисконектнал животното и трябваше да се реконектна за да пусна темата!
Купих wireless рутер WRT54GL!Свързах го ,настоих си го/192.168.1.1 в конзолката,PPPoE usrname pass/ всичко ок,имам си интернет на настолния и на лаптопа!
Първо ми направи впечатление ,че много бавно запозчна да отваря мозилата пускам я и чакам към 15-на секунди да я стартира!
И основния проблем оставям компа за 10 мин и като се върна няма интернет ,трябва да влезна отново 192.168.1.1 и от STATUS да дам Login Status: Connect! и интернета си тръгва!Просто ме постави в шах това оставяш го за 10-20 мин и интернета спира!
Мен това не ме бърка но компа ще го използва баща ми а той иска като щтракне на explorera да си има нет и не разбира от нищо друго!
П.С:Еи сега докато писах поста се беше дисконектнал животното и трябваше да се реконектна за да пусна темата!

Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- Nukem
- старши ентусиаст
-
dd-wrt Smile
Не намерих на страницата на dd-wrt за този модел!
Предполагам е версия 1.1 -
http://www.dd-wrt.com/dd-wrtv3/dd-wrt/downloads.html
dd-wrt.v24_std_generic.bin
ако е 1.0 ъп-ваш и си го намираш от листа с моделите
http://www.dd-wrt.com/dd-wrtv3/dd-wrt/downloads.html
dd-wrt.v24_std_generic.bin
ако е 1.0 ъп-ваш и си го намираш от листа с моделите

In Ban We Trust!
- Nukem
- старши ентусиаст
-
До колкото разбрах трябва първо да го флашна с мини версията която е до 3мб,пробвах с dd-wrt-webupgrade_full_serial.bin 11мб не стана,от каде да я дръпна!
Слагай последния нормамен/официален фирмваре на рутъра.
Сложи настройка да аутопингва ПППое-то, че те разкача от провайдъра.
Махни абсолютно всички настройки от Мозила и Експлорер (и двете задължително). Дай му ауто да си ги взима, или му сложи едни ръчни и си резервирай ИП от страна на рутъра за компютрите които ползваш. Така няма да пуска ДХЦП-то всеки път да ти дава ИП.
Това трябва да оправи нещата.
Сложи настройка да аутопингва ПППое-то, че те разкача от провайдъра.
Махни абсолютно всички настройки от Мозила и Експлорер (и двете задължително). Дай му ауто да си ги взима, или му сложи едни ръчни и си резервирай ИП от страна на рутъра за компютрите които ползваш. Така няма да пуска ДХЦП-то всеки път да ти дава ИП.
Това трябва да оправи нещата.
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
За да не пускам друга тема, ще използвам тази на колегата.
Рутера ми е NETGEAR, но как да си сложа парола? 

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
- крив кюнец
-
Така значи ако мозилата (самата програма, не страницата) ти се отваря бавно то това няма нищо общо с рутера! Приложението се стартира от твоята машина! Вече друг е въпроса ако самата страница се зарежда бавно! Може някой да се е закачил на рутера ти и да злоупотребява - сложи си катинар! Не пипай нищо друго освем настройките на PPPoE, освем ако не се налага(може без да искаш да не спънеш работата му)!
А сложена ли е отметката на "keep alive" ?
Търси в System tools, System или Administration - зависи как е менюто
А сложена ли е отметката на "keep alive" ?

alpina-ma6inata написа:За да не пускам друга тема, ще използвам тази на колегата.Рутера ми е NETGEAR, но как да си сложа парола?
Търси в System tools, System или Administration - зависи как е менюто
9 мнения
• Страница 1 от 1