проблем с централното на Е34

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Pei4 » 23 Дек 2008, 17:54

При мен проблема е същия. А някой от Пловдив да ми препоръча къде да си зема централно с дистанция, защото преди два дни се опитаха да отворят бавареца пред Илиенци и ключалката се Е%#ва :evil:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34 M50B20

:)

Мнение от discus » 23 Дек 2008, 23:51

Така ето го и отговора :))) както вика един майстор с който се скарах проблема е електро механичен :)))
Значи смея да твърдя че имам доста голям опит в махането и слагането на кори , та докато си бях махнал мойте да ги тапицирам бях махнал и жилата който се закачат с една кука от обратната страна на дръжката за отваряне.
До тука добре ..правя аз корите ..и извесно време карам без кори ..НО въпросните жила се държат на една специфична щипка която е монтирана на ламарината на вратата .
Та тази щипка когато се размести от ламарината посредтсвом жилото задействат ключалката на вратата която натиска копчето на ключалката на купето и СИМУЛИРА ОТВОРЕНА ВРАТА :( от там се бърка алармата и при заключване отключва веднага .
Тапото е че викнах двама ключари и един алармаджия и не можаха да решат проблема ....неблагодарен проблем за това се постарах така да го опиша ...дано съм бил полезен.

Весели празници :))

Мартин Стрезов

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E34 M20B20
Мечтае да кара: E34 M5

...

Мнение от LUCABOSSI » 24 Дек 2008, 10:39

колеги и аз имам питане задната врата зад шофьора спря да се заключва а след 2-3 дена и да се отваря!от каге мойе да идва проблема?
като казвам спря да се отваря имам в предвид че хем не се отключва а и немога да я отворя!
Жената е като гайката винаги е навита!!!:Д

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Мнение от golov_bg » 24 Дек 2008, 11:03

на руския пазар 15лв(4 машинки и модул за оправление)+алармичка 40кинта=55лв
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

Потребител
Аватар

Мнение от IcoSkalata » 24 Дек 2008, 13:46

и при мен се е случвало.мисля че защото съм с 2 аларми и си пречат.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: m20b20 turbo, E38 725tds

Мнение от plboy » 26 Дек 2008, 20:42

За да се вращат машинките някоя от предните врати не е затворена добре или се ебават машинките , ако се ебава само от алармата а от ключа работи- обикновено алармите имат време през което са затворени релетата и то е под 1 секунда в единия случай и около 4с в другия. Проверете дали времето на задействане на релето от алармата стига да сработят моторчетата
King Regards, 0888 750 222

Потребител
Аватар

Мнение от obsessed » 27 Дек 2008, 1:24

Здравейте колеги имам същият проблем с централното на комбито при мен проблема идва от предна дясна машинка и тя както и лявата е водеща.понеже самата ключалка е метална отгоре върху нея се насажда една пластмасова кутийка която отговаря за отключването и заключването.още като е излезнала от завода е била смазана с една гняс която сега прилича на восък и от температурата на въздуха тази гняс се втвърдява и блокира машинката защото и трябва малко повече сила от колкото може да направи моторчето което избутва палеца.единият вариант е като отворите вратата над ключалката има една гумена тапа която ви дава достъп до пластмасовата кутийка и там пръскате с WD40 обилно решава проблема временно защото след време пак ви прави същата мизерия но поне ще е по топло и ще можете да я разглобите.а другият вариант е сега да я сваляте и да търсите нова или втора ръка,а третият е да си купите от илиянци по една китайска машинка и да я насадите.
Bratochka Racing Team!

Знам лайната са дълбоки,но ги обичай!!!

Предишна

Назад към E34