Ел .Мнения?-Катинарче
Модератор: Icco
9 мнения
• Страница 1 от 1
Ел .Мнения?-Катинарче
Здравеите Колеги.При моментното завартване на стартера при палене тока в акомулатора от 12волта пада на 7волта и тогава запалва,до тук добре ама ми се изтриват всички настроики на ЦД-то.Може ли някои да ми каже каде е проблема?Благодаря предварително и Весели Празници. 

Последна промяна GRECE на 23 Дек 2008, 17:07, променена общо 1 път
- Zlobil
- младши ентусиаст
-
Re: Ел .Мнения?
Вероятно в начина на свързване на сд-то... поне така си мисля. Ама ти не си дал повечко информация.
Ел .Мнения?
ЦД-то бях го варзал и директно без контакт и сега пак го варзах чрез контакт но и в двата случая е едно и са6то,за6тото ми огасят за миг плафони,запалки и др. означава че за миг спира тока по плусовия проводник и за това губи настроиките. Да не би да е по стартера не6то?
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
GRECE написа:Здравеите Колеги.При моментното завартване на стартера при палене тока в акомулатора от 12волта пада на 7волта и тогава запалва,до тук добре ама ми се изтриват всички настроики на ЦД-то.Може ли някои да ми каже каде е проблема?Благодаря предварително и Весели Празници.
Зареди си акумулатора. 12 волта преди завъртане на стартера отговаря на почти изтощен акумулатор. Смятай че на 7 волта и почти никакъв ампераж ЦД-то се рестартира, все едно си откачил клемата.
ОК,Колега обаче тои преди завартване е 12вол. А вече по време на вартене показва 7вол.ивчо3 написа:GRECE написа:Здравеите Колеги.При моментното завартване на стартера при палене тока в акомулатора от 12волта пада на 7волта и тогава запалва,до тук добре ама ми се изтриват всички настроики на ЦД-то.Може ли някои да ми каже каде е проблема?Благодаря предварително и Весели Празници.
Зареди си акумулатора. 12 волта преди завъртане на стартера отговаря на почти изтощен акумулатор. Смятай че на 7 волта и почти никакъв ампераж ЦД-то се рестартира, все едно си откачил клемата.

- vlindos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 520i '97
GRECE написа:ОК,Колега обаче тои преди завартване е 12вол. А вече по време на вартене показва 7вол.ивчо3 написа:GRECE написа:Здравеите Колеги.При моментното завартване на стартера при палене тока в акомулатора от 12волта пада на 7волта и тогава запалва,до тук добре ама ми се изтриват всички настроики на ЦД-то.Може ли някои да ми каже каде е проблема?Благодаря предварително и Весели Празници.
по време на пускане стартера гълта до 200 (че и повече) ампера от акумулатора. за тоя миг може и по-малко волтове да покаже.... ако акумулатора е изтощен. откъде мериш че пада на 7 ? ако е при акумулатора ходи го зареди, скоро в студеното сигурно и няма да можешш да запалиш, ако не е при акумулатора ами там където връзваш CD-то вероятно е наистина да нямаш постоянен плюс. има обаче един "хак", с който можеш да оправиш нещата - слагаш голям кондензатор да речем 4700uF/15 V и преди него диод(да речем 1n4007) които да сочи CD-то. Туй ще те имунизира CD-то от "краткотрайни падове" на волтажа.
- Код: Избери целия код
+ -
| |
| |
| |
| диод |
\|/ |
--- |
|---| (----| кондензатор
| |
| |
cd player
+ -
Благодаря Колега, Точно от акумулатора меря 7вол. значи 6те го заредя ако има са6тия ефект слагам ;'хака'
, Весели Празници.

- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Зареди го или пробвай с друг зареден (свален от друга кола) твоя прилича на заминал май.Щом всичко угасва за момент там ще да е проблема.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
9 мнения
• Страница 1 от 1