ПОМОЩ
Модератор: Общи модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
ПОМОЩ
Значи купих си Ауди А6 2,4 , англииска с десен волан(за тва че изневерих на марката - друг път ще го обсъдим) . Проблема ми е че кола е акцизна и естествено не искам да я регистрирам . Човека от който я купих ми е приятел,но нещо не знае много,много какво прави и как точно са документите
Каза ми , че мога да я карам само със един лист,който представлява нещо като талон на колата - на него е записана регистрацията , ВИНа и още някакви номера . На същия талон е напечатъно името на собственика - бащатата на моя човек и от долу с ръкописни букви сме нанесли моето име - като нови собственик , в съответното поле и сме се подписали . Каза ми , че скоро баща му ще ми издаде този същия документ , но със моето име като собственик
Въпросите ми са - този документ освен , че ти дава право да караш тази кола , ДОКАЗВА ЛИ чЕ аз съм новия собственик
Питах за гражданска - казаха че може да се направи и доколкото знам АРМЕЕЦ правят и каско на коли с англииска регистрация .
Но как стои въпроса с таксите на тази кола във Англия .
Изобщо цялата работа е много мътна ... За сега не карам колата много,много и тя седи повече в гаража , но ако ми я гепят ... май ше стане мазало.
Знам че тук имаше някой хора които се занимаваха точно с тея неща , ако може да напишете нещо , ще съм ви много благодарен.

Каза ми , че мога да я карам само със един лист,който представлява нещо като талон на колата - на него е записана регистрацията , ВИНа и още някакви номера . На същия талон е напечатъно името на собственика - бащатата на моя човек и от долу с ръкописни букви сме нанесли моето име - като нови собственик , в съответното поле и сме се подписали . Каза ми , че скоро баща му ще ми издаде този същия документ , но със моето име като собственик

Въпросите ми са - този документ освен , че ти дава право да караш тази кола , ДОКАЗВА ЛИ чЕ аз съм новия собственик

Питах за гражданска - казаха че може да се направи и доколкото знам АРМЕЕЦ правят и каско на коли с англииска регистрация .
Но как стои въпроса с таксите на тази кола във Англия .
Изобщо цялата работа е много мътна ... За сега не карам колата много,много и тя седи повече в гаража , но ако ми я гепят ... май ше стане мазало.
Знам че тук имаше някой хора които се занимаваха точно с тея неща , ако може да напишете нещо , ще съм ви много благодарен.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Re: ПОМОЩ
Да,определеноacho.rs написа:Въпросите ми са - този документ освен , че ти дава право да караш тази кола , ДОКАЗВА ЛИ чЕ аз съм новия собственик![]()

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Re: ПОМОЩ
Bogat-Beden написа:Да,определеноacho.rs написа:Въпросите ми са - този документ освен , че ти дава право да караш тази кола , ДОКАЗВА ЛИ чЕ аз съм новия собственик![]()
Той се връща по пощата на посочен адрес до няколко седмици ако не се лъжа .А за повече инфо-ей ти от извора http://www.dvla.gov.uk/ ,имат вдясно онлайн услуги-това е хубавото на белите държави,че всичко свързано с държавната администрация го има и електронен формат
Ами хубаво - значи скоро колата ще бъде на мое име - тогава обаче ще дължа ли някакви такси в англия , а такова нещо като ТЕХНИЧЕСКИ преглед - има ли нужда да се прави и как става ... Благодаря .
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
баш на тоз кенеф ли се наби
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
павката написа:баш на тоз кенеф ли се наби
Ако може по темата плс ... пък и нали написах , че друг път ще нищим колата.Сега ми трябва информация по въпроса .
5 мнения
• Страница 1 от 1