За малко да направят от седана - комби

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

е30

Мнение от KPETEH » 22 Дек 2008, 14:51

За тези който искат да си сложат тегличи за такива ситуации ще им кажа следното! Ако удара е слаб всичко е ок и сте се спасили, но ако удара е силен последствията са по лоши. Питайте някой тенекиджия който е правил по сериозни удари с теглич да ви каже какво става

Е кво' па толко става? Кажи, че ми стана интересно, а тенекеджия няма наблизо...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vladi_nn » 22 Дек 2008, 15:12

Ми какво става, става това, че ти се посуква задницата и много трудно се оправя след това. Имам един приятел който имаше теглич на една голф 3-ка и като го удариха отзад и заради теглича купето се посука надолу и не можа да се изпъне хубаво. И после мъка. Защото да се ремонрира както трябва се реже задницата после от моргата друга. Ама кола от 2 части на никой не му се кара.

П.П И да добавя, че като цяло удара не е бил чак толкова силен.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: T-34

Мнение от rdvr_burgas » 22 Дек 2008, 15:22

Абе ако те изпука някой с 60 отзадека със или без теглич все ще е тотал шаден :!: Ако е зле посукан след удар автомобил с теглич, то не ми се мисли на какво ще прилича същия хафтомобил при същия удар, но без теглич :!: Грозна работа :winky:
R6 - Was sonst?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slowtraveler » 22 Дек 2008, 17:48

При силен удар е ясно - тоталка, ама и при по-слаб удар самата енергия не се разсейва от брони/калници/ламарина, а се предава директно от теглича към силовите елементи на купето, откъдето и при по-слаб удар се получават посуквания...
Относно габаритите за мъгла - абе колеги, тея фарове имат друго предназначение, а не да дразнят каращите след вас... :mhihi:
Като видя такъв да кара с включени габарити за мъгла без никаква нужда, обикновено включвам дългите (ксенон) пък дано се сети (обикновено не се сеща, а само дава десен мигач)..
Къде къде по-ефективно е да чукнеш педала на спирачката колкото да присветнат стоповете, а ако не помогне - рязко, но кратко да натиснеш спирачката, колкото да намалиш рязко скоростта с 1-2 км/ч.
Обикновено когато на задния не му е ясно колко си луд и какви са ти намеренията, започва да спазва дистанция или те изпреварва (което въобще не ме дразни - като бърза нека да бяга напред)..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 22 Дек 2008, 17:55

slowtraveler написа:При силен удар е ясно - тоталка, ама и при по-слаб удар самата енергия не се разсейва от брони/калници/ламарина, а се предава директно от теглича към силовите елементи на купето, откъдето и при по-слаб удар се получават посуквания...
Относно габаритите за мъгла - абе колеги, тея фарове имат друго предназначение, а не да дразнят каращите след вас... :mhihi:
Като видя такъв да кара с включени габарити за мъгла без никаква нужда, обикновено включвам дългите (ксенон) пък дано се сети (обикновено не се сеща, а само дава десен мигач)..
Къде къде по-ефективно е да чукнеш педала на спирачката колкото да присветнат стоповете, а ако не помогне - рязко, но кратко да натиснеш спирачката, колкото да намалиш рязко скоростта с 1-2 км/ч.
Обикновено когато на задния не му е ясно колко си луд и какви са ти намеренията, започва да спазва дистанция или те изпреварва (което въобще не ме дразни - като бърза нека да бяга напред)..

Е то това е идеята на габаритите за мъгла бе колега...Да ги пуснеш за секунда ,без да рискуваш с натискане на спирачка ;) .И когато са от двете страни,трябва много добре да познаваш светлините на колата пред теб ,за да не се уакаш ,а да се сетиш че всъщмост не спира:mhihi: :mhihi: :mhihi:.Аз го практикувам често тоава,когато някой кара "на ръбче" след мен и ме притеснява умишлено....Много бързо се отдалечава назад след това :lol: :lol: :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 23 Дек 2008, 0:57

А аз ще Ви разкажа една подобна история , само дето аз съм виновен.
    Войник съм в София , 45 дни обучения в с .Безден . И после на центъра зад Цум -Централна пожарна . Аз шофор за първи ден на соц чудото НИСА -бакакарката /който не знае какво е да пита /. На Орлов мост на червено съм в средната лента ,трети ,посока Младост и чакаме зелено . Като за първи ден в цивилизация се въртя като пумпал . По тротоара страшно гадже с дълъг крак, в червен клин ,крачи в обратна посока . Светва зелено - първия тръгва ,втория тръгва ,тръгвам и аз и се въртя назад и гледам гаджето . ОБАЧЕ ...първия го засича един от дясната лента и кове спирачки , втория кове спирачки а аз давам газ и си гледам назад ...... :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: Хрус ,прас .....шапката ми хвърчи аз получавам антиоргазъм :mhihi: . Набих втория - фиат 124Р в първия - шкода 120л ....Фиата стана на полско фиатче .ОБАЧЕ ....от него излиза един 2 метра с мустаци до раменете и тръгва към мен . -"какво направи ве момче ?" Аз съм 66кг и ....ъъъ аааа ъъъ. Задръсти се движението и т.н. После 1300лв истински и проверочен .....и след 2-3 месеца и с гаджето се запознах ,но това е друга история...
    Изводи ---карайте бавно и внимателно ....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 23 Дек 2008, 3:27

plradev написа:
slowtraveler написа:При силен удар е ясно - тоталка, ама и при по-слаб удар самата енергия не се разсейва от брони/калници/ламарина, а се предава директно от теглича към силовите елементи на купето, откъдето и при по-слаб удар се получават посуквания...

Е то това е идеята на габаритите за мъгла бе колега...Да ги пуснеш за секунда ,без да рискуваш с натискане на спирачка ;) .И когато са от двете страни,трябва много добре да познаваш светлините на колата пред теб ,за да не се уакаш ,а да се сетиш че всъщмост не спира:mhihi: :mhihi: :mhihi:.Аз го практикувам често тоава,когато някой кара "на ръбче" след мен и ме притеснява умишлено....Много бързо се отдалечава назад след това :lol: :lol: :lol:

аз това го ползвам когато карам с 80-90 по цариградско на автопилот. Просто ме мързи да си спирам и пускам само автопилота и за това само цъкам стоповете за мъгла и отзад обикновенно се посират тарикатите дето си мислят че може и с 200 да се кара в най-натоварените часове.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 23 Дек 2008, 17:53

_65536_kb_sec_ написа:...обикновенно се посират тарикатите дето си мислят че може и с 200 да се кара в най-натоварените часове.

То и с повече може, но не с е36,34,39 и с което и да е БМВ всъщност :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 27 Дек 2008, 2:07

По-скоро компакт от колкото комби :mhihi:
I'm slowly drifting
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 27 Дек 2008, 12:05

Тия компаци - компоти ги наричан, абе стани да седна = голфу 2 с 2 врати, абсолютно.
И к`во като се засилите, вчера са взели книжки, едни таквиз с къси коси дет не могат се решат и няква ученичка на дясната седалка кефари, ма кат се хилите ей така ще си загубите живота. :evil: :evil: :evil:

ентусиаст
Аватар
Кара: 320 I

Re: За малко да направят от седана - комби

Мнение от Burningparis » 27 Дек 2008, 22:09

rado_rf написа:карайте внимателно и спазвайте дистанция ....винаги има изненади.
Е да ама и тогава има някой да ти излезне без да гледа "този дет ме засече излезна с думите "извинявай ама баба ми почина преди 3 часа" Ок, мен дядо ми като го сгазиха не се блъсках с колата по пътищата.... .... хубаво ми каза баща ми да не излизам с колата днес...

Изображение

Благодаря на TiGonish & Casper за помощтта и подкрепата.

сега не ми остава друго освен да си сипа едно голямо и Ceca - Pile на мах.... щото идните 3 месеца ще съм с Фолк - сваген пЕшат

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 с50б32 :)
Детайли за колата: само дразни

Мнение от Angel-E30drift » 27 Дек 2008, 22:38

Аз съм имал още по ужасен инцидент...
Тръгнах преди 2 години за богоров да си купувам зимни гуми ,тъкмо беше заваляло сняг.Нямах още книжка ,карах е 30-323.
На моста на Казичане ме спряха куки,взеха ми документите и ми казаха да изчакам в колата .И по едно време гледам некъв със Ауди А6 го спират ,тоя кара с превишена не мойе да спре и като ме изцепи от зад ми хвръкна кастофона и не ми се отваряше вратата от усукването.Тоя с а 6цата беше сърбин ,излиза и си закопчава дунките а жена му почервеняла от срам седи на дясната седалка :mhihi: Куките излезнаха печени и ми казаха да извикам някой с книжка да си зема пари от гражданската.Дойде баща ,сичко точно ,след 3 месеца взех 1300 лв от гражданската,ама те и толко отидаха за ремонта .Секви ги има по тоя свят и ние не можем да направим нищо за съжаление ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 28 Дек 2008, 0:43

ivan1590 написа:И на мен ми се случи нещо подобно.На първия сфетофар на "Дондуков" след моста "Чавдар", светва жълто, пича пред мен си спира нормално, аз също спирам, поглеждам в огледалото и виждам как един малоумник с "Корса "се опитва да паркира в багажника ми, добре, че в последния момент отпусна спирачките и избяга в дясната лента, която за щастие беше свободна.Пълно е с такива тапанари и малко да валне се започва.
И аз си стоя на един светофар на "Ал.Малинов"в Младост,поглеждам в огледалото и зад мен една бяла Корса с пъпчив момък прави вече 10-15м.спирачен в посока багажното ми отделение(като видях с каква скорост лети към мен щях и аз да направя спирачен път на гащите... :mhihi: )С периферното зрение видях, че няма пресичащи кръстовището коли, набих една 1-ва и спрях, чак в средата, тоя отзад успя да спре като по филмите на 1см.зад мен и го гледам в огледалото как ми се извинява и благодари! :twisted: После само като се замислих, че ако не бях мръднал напред,сигурно щеше да ми счупи врата,зае.и...!
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

ентусиаст
Аватар
Кара: 320 I

Мнение от Burningparis » 28 Дек 2008, 0:46

Не знам, аз днеска се почувствах како в клипчетата по интернет . Караш караш музичка свири си само се видя капака как се вдигна и аидеее.... ама reload нямаше ..., добре, че не ми се отвори бег-а, щото и пиленца и звездички щеше да има... и ся с един френд с 5-тичка се возим и на едно спиране се включи АБС-а та ми идваше да драсна през прозореца :mhihi: дее-а и гадното усещане :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: За малко да направят от седана - комби

Мнение от TiGoNiSh » 28 Дек 2008, 1:40

Burningparis написа:
rado_rf написа:карайте внимателно и спазвайте дистанция ....винаги има изненади.
Е да ама и тогава има някой да ти излезне без да гледа "този дет ме засече излезна с думите "извинявай ама баба ми почина преди 3 часа" Ок, мен дядо ми като го сгазиха не се блъсках с колата по пътищата.... .... хубаво ми каза баща ми да не излизам с колата днес...

Изображение

Благодаря на TiGonish & Casper за помощтта и подкрепата.

сега не ми остава друго освен да си сипа едно голямо и Ceca - Pile на мах.... щото идните 3 месеца ще съм с Фолк - сваген пЕшат

Даже и мене ме има у кадър 8) Ламарини се правят, повече късмет от тук нататък ;)
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Страхотни истории