Ще си купувам 525ТДС - 00' година МОЛЯ за съвети???!!!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Ще си купувам 525ТДС - 00' година МОЛЯ за съвети???!!!

Мнение от stanman1985 » 22 Дек 2008, 12:01

Здравейте и от мен ?Имам един въпрос ,ако можете да ми помогнете тъй-като съм голям фен на бмв отдавна,но едва сега се реших да си купя 5-та серия дизел ,та въпросът ми е ,ако си взема 2.5 ТДС те имат ли някви ядове с дизеловата помпа,защото съм чувал,че често лятото не палят и често гърмят ,а една помпа си е нещо сериозно и скъпо ???Просто никога не съм карал дизел а този,който ми предлагат да купя е 2000 година и ако можете да ме посъветвате какво да гледам като отида да я купувам ?Знам,че ще кажете ,че трябва да гледам всичко ,което гледам и на предишните си коли ,но все пак нещо по-специално ,което може да е дефект при тях да ми кажете ?Благодаря предварително на всички ,които ми отговорят :D

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 22 Дек 2008, 12:10

Колега събери още някои лев за 525d!!!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vladi_nn » 22 Дек 2008, 12:23

Колега прочети тази тема:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=25522
и ще знаеш какво да гледаш!

П.П. Имай в предвид, че там са описани доста от проблемите които имат, но едва ли ще имаш всички от тях. Така, че като четеш темата да не се откажеш от избора си на автомобил.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от stanman1985 » 22 Дек 2008, 12:37

Много благодаря за бързите отговори наистина май ще е по-добре да поизчакам два ,три месеца!Така или иначе съм без книжка за три месеца :D !

Потребител
Аватар

Мнение от stanman1985 » 22 Дек 2008, 12:57

А извинявай колко горе-долу ти дава разход на градско,че аз в тая София ....и колко ти излезна данък такива неща?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 22 Дек 2008, 13:07

Bavarcho написа:Колега събери още някои лев за 525d !!!

Според мен , за да си вземе читаво 525d е необходимо да събере , колкото за 2 читави 525 tds.

А иначе по темата - Колега , много неща трябва да гледаш дали са му в ред , но най-важните са - ГНП , турбото , дюзите , дебитомера , главата и двигателя в какво състояние е. Това общо взето са по скъпите неща за смяна , които трябва да се проверят в какво състояние са , а други често срещани проблеми може да намериш в тази тема. Оригиналните километри на колата се записват на няколко места така , че ако са върнати само на таблото , може да се проверят в оторизиран сервиз и да прецениш според километрите какво е сменяно по колата и какво най вероятно ще и предстои да се сменя.

Пантерчо
Аватар

Мнение от Bavarcho » 22 Дек 2008, 13:09

stanman1985 написа:А извинявай колко горе-долу ти дава разход на градско,че аз в тая София ....и колко ти излезна данък такива неща?

Dто(common rail) харчи на половината на TDSа и върви двоино повече!

п.с.говоря ти от опит и с двата двигатела,да знаем,няма да згрешеш ако ме послушаш!

п.с.ама си държа на моито......... :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 22 Дек 2008, 13:21

Bavarcho написа:

:shock: :shock: :shock:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Направо си за темата "Бисери от форума".

Потребител
Аватар

Мнение от stanman1985 » 22 Дек 2008, 13:26

Ясно мерси за отговорите пак еми значи ще се съсредоточа да събера поне докъм 15000 ,за да си купя читава,че вече съм наплашен, то аман от ремонти!В момента карам пежо 307 и няма да ви казвам какво ли не смених и то все крупни неща ,ако бях ги събирал тези пари сега щях да имам не 525д ами 530д ::):):)Абе или ще бъде 320д или 525д това е вече го реших!Ами можете ли да ми кажете някъде където се занимават само бмв(ама не КАМОР или ДАРУ КАР) , че като се стигне до купуването да я закарам и да и проверя всичко онова дето ми9 написахте?

Пантерчо
Аватар

Мнение от Bavarcho » 22 Дек 2008, 13:41

///sasho написа:
Bavarcho написа:

:shock: :shock: :shock:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Направо си за темата "Бисери от форума".

Извинете,че така се изразих директно,ама сега градско ми дава 9(10)/100л.,а извън градско 7(8)/100л. и това с каране над 160 до 200(незнам тдс да издържи такива скорости и то да ги поддържа).

ако товита харчи толкова извиняваи,ама тея като товоита са много малко ;)
Последна промяна Bavarcho на 22 Дек 2008, 18:05, променена общо 4 пъти
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от WALL » 22 Дек 2008, 13:48

Мненията са изтрити от WALL
Последна промяна WALL на 29 Юли 2009, 21:54, променена общо 2 пъти

ентусиаст
Аватар

Мнение от WALL » 22 Дек 2008, 13:52

Мненията са изтрити от WALL
Последна промяна WALL на 29 Юли 2009, 21:52, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 22 Дек 2008, 14:03

stanman1985 написа:Ясно мерси за отговорите пак еми значи ще се съсредоточа да събера поне докъм 15000 ,за да си купя читава,че вече съм наплашен, то аман от ремонти! ...

За 15000 можеш да вземеш някой читав TDS , ама пак не се знае колко ще е читав , защото читава такава кола и да се продава е много голяма рядкост , рядкост като тази която е обявена в подписа ми за продаване.

stanman1985 написа: ......... Абе или ще бъде 320д или 525д това е вече го реших! ........

Е46 за тези пари , които си написал по-нагоре можеш да вземеш читаво със 136 к.с. двигател , но този двигател не е Common Rail и също трябва да се провери как работи ГНП.
За читаво 525d или 320d /150к.с./ е необходима по голяма сума , освен , ако не искаш да пълниш този подфорум с проблеми по колата.
Не си мислете , че читави коли се намират на възможно най-ниската или средната цена за даден модел. Според мен читавите екземпляти почти не се продават , а на тези , които се продават собственниците им знаят цената и им търсят възможно най-високата цена на пазара.

stanman1985 написа: .... Абе или ще бъде 320д или 525д това е вече го реших!Ами можете ли да ми кажете някъде където се занимават само бмв(ама не КАМОР или ДАРУ КАР) , че като се стигне до купуването да я закарам и да и проверя всичко онова дето ми9 написахте?

Попринцип там се "занимават" с BMW , ако неискаш там мога да ти препоръчам "Вари 2000" и техния сервиз е за BMW.

Bavarcho написа: Извинете,че така се изразих директно,ама сега градско ми дава 8/100л.,а извън градско 11(12)/100л. ....

Колега , незнам какво е градското което караш , а пък и предполагам , че двете неща градско/извънградско е трябвало да са разменени според показателите.
525 TDS градско харчи , колкото харчи и Е60 525d 177 к.с. , а извънградско при една и съща скорост 525d харчи съвсем малко по-малко.

Bavarcho написа: ..... и това с каране над 160 до 200(незнам тдс да издържи такива скорости и то да ги поддържа).
.....

Преди време бях поснал във форума една снимка и я изтрих , защото започнаха други Колеги да се дразнат излишно , на нея е снимано точно за доказателство на такива твърдения като твоето , таблото на TDS /с чип/ как подържа такива скорости и разхода му е под 10/100 и е в около 3800 оборота.

Bavarcho написа: .........

ако товита харчи толкова извиняваи,ама тея като товоита са много малко ;)

:yes:
Съгласен съм за моята , ама все пак нали в като правиме сравнения трябва да сравняваме читав TDS с читаво D .

Попринцип TDS-а е здрав двигател , може да се каже , че е по здрав и от D , но се съсипва от лоша подръжка. За момента не се пише толкова много за проблемите , които дават 525d , защото са още по-нови и не са толкова масови. Като станат масови и като повечето екземпляри станат жертви на лошата подръжка , както в момента са повечето TDS-и , които се продават и като се напълни форума с негативни мнения за този тип двигател , тогава ще разберете кой двигател е бил по-здрав във времето.

WALL написа:
Вярно е за разхода и вървенето, но когато е с чип. 8)

Колега , покарай 525 TDS с чип и 525 D с чип и направи реално сравнение.
Нито разхода , нито вървенето на 525 D е двойно.
Даже мисля , че 525 TDS с чип има голяма вероятност да бие стоково 525D /163 к.с./ и на разход и на вървене.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Мнение от TheKiller » 22 Дек 2008, 15:21

Стига бе колега,не падаме от марс някой от нас имат тдс-и и знаят за какво става въпрос :mhihi: Смешно е да сравняваш тдс-а и common rail-а ;)
/// 6>4
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 22 Дек 2008, 15:53

TheKiller написа:Стига бе колега,не падаме от марс някой от нас имат тдс-и и знаят за какво става въпрос :mhihi: Смешно е да сравняваш тдс-а и common rail-а ;)

И за кое по точно знаеш "за какво става въпрос"? Може да изказваш мнения за твоята кола , но не и за всички 525 TDS , защото все пак говориме за коли втора употреба , които са минали през различни собственици и различни начини на подръжки.
Между два различно подържани 525 TDS има толкова голяма разлика , за която незнам дали знаеш "за какво става въпрос".
Няма нищо смешно да се сравнат двата двигателя , в случая аз правя сравнение между читави екземпляри , с що годе реално наблюдение върху двата вида двигателя и продължавам да твърдя , че 525 TDS е с по-здрав двигател от 525D , и това твърдение мисля , че ще го потвърдят много хора , които са нясано с дизеловите двигатели при BMW.

Следваща

Назад към E39