вентилатора на парното проблем
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
вентилатора на парното проблем
Здравейте колеги искам да ви попитам за да стигна до вентилатора на парното трябва ли да се сваля таблото 
- pdonov
- Потребител
-
- Кара: BMW е36 320 купе
здравей приятел ,това е много болна тема с парното през зимата .влез в търсачката и виж на парно е36 технически въпроси тема е вентилатор от 28.112008. аз стигнах до него (под чистачките) но пипай много внимателно .имах проблем вентилатора спря ,а всичко по климатроника (дигитален)показвашеше че работи.проверих клемите по таража но нямаше разхлабени връзки от там дадох дирекно ток на вентилатора но той не реагира въобще тогава реших да разглобявам.беше болкирал не съм го свалял напълно защото времето беше много студено.стигнах до него пипнах го и той тръгна .напръсках го с вд40 и за да го почистя .ще го разглобя на пролет.виж и други мнения
- jibo
- младши ентусиаст
-
- Кара: Bmw 320 d ,E36 TDS
- Мечтае да кара: BMW X5
Re: вентилатора на парното проблем
да попитам и аз за парното колеги моите парно много бавно загрява и дори да е заграля колата пускам го и докато се стопли аз с1м се вко4енил имам и те4 долу в краката казаха ми да сложа алуминиев прах в радиатора някои 4увал ли е или да сменям парното
- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
jibo написа:да попитам и аз за парното колеги моите парно много бавно загрява и дори да е заграля колата пускам го и докато се стопли аз с1м се вко4енил имам и те4 долу в краката казаха ми да сложа алуминиев прах в радиатора някои 4увал ли е или да сменям парното
Какво ти тече в краката колега? Парното трябва да духа въздух, не да тече вода, като парно на кооперация. А за това дали загрява бавно зависи колко си изчакал. Първата работа на автомобила е да си стопли двигателя за да се чувства добре, чак тогава мисли за твоя комфорт
- metodi80
- старши ентусиаст
-
jibo написа:да попитам и аз за парното колеги моите парно много бавно загрява и дори да е заграля колата пускам го и докато се стопли аз с1м се вко4енил имам и те4 долу в краката казаха ми да сложа алуминиев прах в радиатора някои 4увал ли е или да сменям парното
Какво значи бавно ... по принцип моя двигател съм забелязал , че загрява нормално (дори сега при студа ) след 5 мин каране на 2000 оборота (докато тръгна от нас и стигна до работа са точно толкова 4-5 мин. за това време стрелката е на 12 часа. Ако двигателя ти загрява доста по бавно от това виж дали ти работи термостата нормално и дали системата е обезвъздушена както трябва. Имай на предвид обаче , че ако се качиш в колата и пуснеш парното веднага двигателя ще загрее малко по бавно отколкото ако не го пуснеш веднага и изчакаш двигателя да загрее хубаво и тогава пуснеш парното.... проста физика ...
dinkomg написа:Какво ти тече в краката колега? Парното трябва да духа въздух, не да тече вода, като парно на кооперация. А за това дали загрява бавно зависи колко си изчакал. Първата работа на автомобила е да си стопли двигателя за да се чувства добре, чак тогава мисли за твоя комфорт
Подобна глупостс не бях чувал!
7 мнения
• Страница 1 от 1